Головна

Structure / Кафедри університету / Фінансів, обліку та оподаткування / Наукова робота студентів / - «Фінансовий простір» (спеціальність 072) / Засідання / 2022/2023 н.р. / ЗАСІДАННЯ СТУДЕНТСЬКОЇ НАУКОВОЇ ПРОБЛЕМНОЇ ГРУПИ «ФІНАНСОВИЙ ПРОСТІР» СПЕЦІАЛЬНОСТІ 072 «ФІНАНСИ, БАНКІВСЬКА СПРАВА ТА СТРАХУВАННЯ»

ЗАСІДАННЯ СТУДЕНТСЬКОЇ НАУКОВОЇ ПРОБЛЕМНОЇ ГРУПИ «ФІНАНСОВИЙ ПРОСТІР» СПЕЦІАЛЬНОСТІ 072 «ФІНАНСИ, БАНКІВСЬКА СПРАВА ТА СТРАХУВАННЯ»

8 листопада 2022 року відбулося чергове засідання студентської наукової проблемної групи «Фінансовий простір» спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування» під керівництвом д.е.н., професора, завідувача кафедри фінансів, обліку та оподаткування Лариси СІДЕЛЬНИКОВОЇ.

Основною темою засідання стало ознайомлення здобувачів вищої освіти із можливостями участі у різноманітних конкурсах студентських наукових робіт.

Одним із найважливіших у цьому контексті є щорічний загальнонаціональний конкурс - Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей, що проводиться з метою підготовки фахівців нової генерації європейського рівня, формування у них знань і умінь дослідницької діяльності, для яких пріоритетною стратегією є націленість на професійну майстерність.

Згідно з Положенням, метою Конкурсу є «створення умов для розвитку інтелектуального потенціалу талановитої молоді, підтримки наукової та творчої роботи студентів, стимулювання їх інтересу до дослідницької роботи, оволодіння ними інноваційними технологіями».

Основними завданнями Конкурсу є:

- виявлення та розвиток обдарованих студентів, сприяння реалізації їх здібностей;

- стимулювання творчого самовдосконалення студентської молоді;

- популяризація досягнень науки, техніки та інноваційних технологій;

- залучення провідних вчених, наукових, науково-педагогічних працівників до активної роботи з обдарованою студентською молоддю;

- формування команд для участі в міжнародних олімпіадах, конкурсах, турнірах.

Щороку здобувачі вищої освіти спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування» запрошуються до участі у таких напрямах Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей: «Фінанси і кредит», «Банківська справа», «Страхування», «Фінансова безпека», «Управління фінансово-економічною безпекою», «Фінансова екосистема».

Окрім державних конкурсів, студенти мають можливість взяти участь у Стипендіальній програмі «Завтра.UA» Фонду Віктора Пінчука – першій приватній загальнонаціональній програмі з підтримки талановитої молоді. Її головна мета полягає у сприянні формуванню та зміцненню нового покоління інтелектуальної та ділової еліти країни.

Роботи, що подаються на конкурс Стипендіальної програми «Завтра.UA», повинні мати характер самостійних досліджень, присвячених актуальним проблемам у різних галузях науки, суспільно-політичного життя та економіки.

Таким чином, студентська наукова робота є невід’ємною складовою навчального процесу, що дозволяє залучити молодь до вирішення актуальних питань сучасної фінансової науки, розвивати у здобувачів вищої освіти уміння пошукової та дослідницької діяльності, творчого підходу до розв’язання наукових проблем.