Головна

Structure / Кафедри університету / Хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції / Новини кафедри / V Міжнародна науково-практична конференція «Якість і безпека харчових продуктів. Food quality and safety»

V Міжнародна науково-практична конференція «Якість і безпека харчових продуктів. Food quality and safety»

Викладачі кафедри хімічних технологій, експертизи та безпеки харчових продуктів ХНТУ д.т.н., проф. Сарібєкова Д.Г., к.т.н., доцент Салєба Л.В., к.т.н., доц. Рацук М.Є., к.т.н., доцент Куник О.М., д.т.н., ст. викл. Семешко О.Я. та ст. викл. Юрова Т.А. разом зі здобувачами ВО прийняли участь у V Міжнародній науково-практичній конференції «Якість і безпека харчових продуктів. Food quality and safety», яка відбулася у онлайн форматі на кафедрі експертизи харчових продуктів НУХТ (м. Київ) 11 – 12 листопада 2021 року.

Міжнародна науково-практична конференція «Якість і безпека харчових продуктів. Food quality and safety» на базі кафедри експертизи харчових продуктів НУХТ проходить раз на два роки. Участь кафедри ХТЕБХП у роботі конференції є вже традиційною http://kntu.net.ua/ukr/content/view/full/52434. У 2019 році кафедра ХТЕБХП виступала з доповіддю на ІV Міжнародній конференції «Якість і безпека харчових продуктів», по завершенню якої за круглим столом проводилося обговорення змісту ОП «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» спеціальності 181 «Харчові технології», підготовка за якою відбувається лишу у трьох закладах вищої освіти: ХНТУ, НУХТ та ОНТУ.

Викладачами кафедри разом зі здобувачами було представлені наступні тези:

1. Органолептична оцінка сметани жирністю 15% (О.Я. Семешко, Д.Г. Сарібєкова, А.С. Кондрашенкова).

2. Визначення показників якості молока питного стерилізованого для харчування дітей (О.М. Куник, Д.Г. Сарібєкова, І.А. Страхов).

3. Оцінювання якості яблучного пюре для дитячого харчування (М.Є. Рацук, Д.Г. Сарібєкова, Д.І. Гришаєнко).

4. Дослідження можливості застосування соєвого молока при виробництві кисломолочних продуктів (Т.А. Юрова, В.В. Андрєєва).

5. Виявлення якісної фальсифікації майонезу (Л.В. Салєба, А.О. Крисенко).

Херсонський національний технічний університет висловлює свою щиру подяку Організаційному комітету V Міжнародної науково-практичної конференції «Якість і безпека харчових продуктів. Food quality and safety» за теплий прийом і можливість обмінятись своїми науковими досягненнями в галузі харчових технологій та практикою впровадження інноваційних розробок, які сприяють подальшому розвитку галузі.

Дякуємо за гостинність та сподіваємось на подальшу плідну співпрацю!

Більш детальна інформація за посиланням.