Структура / Кафедри університету / Харчових технологій / Новини кафедри / Підвищення кваліфікації доцента кафедри харчових технологій Ольги МАМАЙ |
Підвищення кваліфікації доцента кафедри харчових технологій Ольги МАМАЙ
Доцент кафедри харчових технологій Ольга МАМАЙ з 25 червня по 16 липня 2024 р. прослухала курс «Рецензування в епоху відкритої науки: нові виклики та можливості». Даний курс було спрямовано на: розуміння концепції відкритої науки і, як вона впливає на процес рецензування та яким чином можна використовувати її принципи для підвищення якості наукових публікацій; опанування новітніх інструментів та методів; ознайомлення з цифровими платформами та інноваційними технологіями, що спрощують процес рецензування та роблять його більш прозорим; розвиток навичок рецензування; розвиток навичок давати конструктивний зворотний зв’язок, аналізувати наукові статті та інші матеріали в умовах відкритого доступу; ознайомлення з етичними аспектами та викликами; розгляд питання конфіденційності, прозорості та об’єктивності в сучасному науковому середовищі. Організаторами курсу є: ДНУ «Український інститут науково-технічної експертизи та інформації», Інститут цифровізації освіти НАПН України, ВГО «Інноваційний університет», ГО «Інститут відкритої науки та інновацій», Державний університет «Житомирська політехніка» та Рада молодих учених при МОН України.Програма курсу передбачала 30 годин (1 кредит ЄКТС). Було проведено вебінари та тренінгові заняття, за результатами яких доцент Ольга МАМАЙ успішно пройшла тестування і отримала сертифікат про підвищення кваліфікації.
|