Структура / Кафедри університету / Хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції / Наукова робота / Публікації зі студентами 2022-2023 навчальний рік |
Публікації зі студентами 2022-2023 навчальний рік
Дата 28.01.2024 15:43
2022-2023
Статті
- Євенко Г.А. Застосування принципів НАССР при виробництві сирів типу фета методом ультрафільтрації / Г.А. Євенко, О.М. Куник, Т.А. Юрова. // Вісник Херсонського національного технічного університету. – 2023. – №2 (85). – С. 112 – 120.
- Юрова Т.А. Визначення якості та безпечності рафінованої соняшникової олії / М.Є. Рацук, Т.А. Юрова, А.В. Бєлка // Вісник Хмельницького національного університету. Серія: Технічні науки. – Хмельницький: ХНУ, 2023. – №4 (323). – С. 286-291.
- Юрова Т.А. Оцінювання якості і безпечності йогуртів з харчовими волокнами / М.Є. Рацук, Т.А. Юрова, О.В. Казмирчук // Вісник Херсонського національного технічного університету. – Одеса: Видавничий дім «Гельветика», 2023. – №1 (84). – С. 107-111.
- Васильченко І. Дослідження реологічних властивостей косметичних емульсій прямого типу, розроблених на основі композицій силіконів / І. Васильченко, Я. Купрій, О. Семешко / Вісник Хмельницького національного університету. – 2022. – №5 (313). – С. 251-259. DOI 10.31891/2307-5732-2022-313-5-251-259.
- Васильченко І.С. Дослідження впливу композиції силіконів на фізико-хімічні та органолептичні властивості косметичних емульсій прямого типу / І.С. Васильченко, М.О. Боброва, О.Я. Семешко // Вісник Херсонського національного технічного університету. – 2023. – №1(84). – 98-106.
Тези
- Салєба Л., Доброзорова О. Розробка технологій нової хлібобулочної продукції // Матеріали Міжнародної науково-практичної конференції «Оздоровчі харчові продукти та дієтичні добавки: технології, якість та безпека», 16 листопада 2022 р. м. Київ. – К.: НУХТ, 2022 р. – с. 13-15.
- Гаркуша Є.В., Салєба Л.В. Удосконалення складу туалетного мила // Матеріали Х-ої Міжнародної науково-практичної конференції [«Хімія, біо- і нанотехнології, екологія та економіка в харчовій та косметичній промисловості»] – Харків, НТУ «ХПІ», 18-19 листопада 2022 р. – с. 81- 83.
- Салєба Л.В., Поплевічєв А.О. Мед – ексклюзивний крафтовий продукт // Матеріали Міжнародної науково-практичної конференції [«Промисловість та крафт для HoReCa в туризмі: досвід, проблеми, інновації»] – К.: НУХТ, 23-24 травня 2023 р. – с. 170-171.
- Юрова Т.А. Дослідження показників безпечності рафінованої соняшникової олої / М.Є. Рацук, Т.А. Юрова, А.В. Бєлка // Матеріали Міжнародної науково-практичної конференції [«Синергія науки і бізнесу у повоєнному відновленні Херсонщини»] у 2-х т; Т. 1 / за ред. О. В. Чепелюк. – Одеса: Олді+, 2023 (26-28 квітня). – С. 322-325.
- Кулагіна Д.Ю. Оцінювання якості сирків глазурованих / Д.Ю. Кулагіна, М.Є. Рацук: Матеріали II Міжнародної мультидисциплінарної студентської наукової конференції [«Формування сучасної науки: методика та практика»] (м. Вінниця, 4листопада, 2022рік) - ГО«Молодіжна наукова ліга», 2022. – С. 188-190.
- Мосєйчук А.Р. Дослідження можливості одержання харчових ароматизаторів з хвойної сировини / А.Р. Мосєйчук, М.Є. Рацук: Матеріали X Міжнародної науково-практичної конференції [«Хімія, біо- і нанотехнології, екологія та економіка в харчовій і косметичній промисловості»]: (Харків, 18-19 листопада 2022 р.) – ХПИ, 2022. – С. 75-77.
- Мосєйчук А.Р. Виділення ваніліну з рослинної сировини / А.Р. Мосєйчук, М.Є. Рацук: Матеріали III Міжнародної студентської наукової конференції ["Діджиталізація науки як виклик сьогодення"]: (Яремче, 18 листопада, 2022 р.) - ГО «Молодіжна наукова ліга», 2022. – С. 116-117.
- Нюнькіна А.В. Оцінка якості молочного шоколаду / А.В. Нюнькіна, М.Є. Рацук: Матеріали Х-ої міжнародної наук.-практ. конф.: [«Інновації в управлінні асортиментом, якістю та безпекою товарів і послуг»]: (Львів, 08 грудня 2022 р.). - Львівський торговельно-економічний університет, 2022. – С. 104-105.
- Рацук М.Є. Оцінювання показників якості сосисок «Дитячі» / М.Є. Рацук, Д.В. Пузік: The 1st International scientific and practical conference “Modern problems of science, education and society” (March 26-28, 2023) SPC “Sciconf.com.ua”, Kyiv, Ukraine. 2023. – Р. 220-222.
- Semeshko O. Optimization of the application of silicone plant extract compositions in cosmetic emulsions / O. Semeshko, V. Kozyr, D. Saribyekova: 64 Zjazd PTChem, (Lublin, 11-16 września 2022). – Lublin, 2023. – S. 603.
- Васильченко І.С. Дослідження екструзійних властивостей косметичних емульсій прямого типу, розроблених на основі композицій силіконів / І.С. Васильченко, Я.К. Купрій, О.Я. Семешко: ХI Міжнародна науково-технічна конференція [«Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті євроінтеграції»], (Київ, 8 листопада 2022 р.). – Київ: НУХТ, 2022. – С. 236-237. 15
- Васильченко І.С. Вплив композицій силіконів на структуроутворення емульсійних систем / І.С. Васильченко, М.О. Боброва, О.Я. Семешко: XХІХ Міжнародна науково-практична конференція молодих вчених та студентів [«Актуальні питання створення нових лікарських засобів»], (Харків, 19-21 квітня 2023 р.). – Харків: Національний фармацевтичний університет, 2023. – С. 125-127.
- Салєба Л.В., Доброзорова О.В. Збагачення житньо-пшеничного хліба насінням гарбуза // Матеріали ІХ Всеукраїнської науково-практичної конференції молодих учених і студентів [«Науково-практичні розробки молодих учених в хімічній, харчовій та парфумерно-косметичній галузях промисловості»] – Херсон, ХНТУ, 2 грудня 2022 р. – с. 36-37.
- Юрова Т.А., Денисенко Я.Я., Салєба Л.В. Застосування та контроль синтетичних барвників в харчових продуктах // Матеріали ІХ Всеукраїнської науково-практичної конференції молодих учених і студентів [«Науково-практичні розробки молодих учених в хімічній, харчовій та парфумерно-косметичній галузях промисловості»] – Херсон, ХНТУ, 2 грудня 2022 р. – с. 38-39.
- Юрова Т.А., Косовський В.В., Салєба Л.В. Використання насіння льону при виробництві хлібу функціонального призначення // Матеріали ІХ Всеукраїнської науково-практичної конференції молодих учених і студентів [«Науково-практичні розробки молодих учених в хімічній, харчовій та парфумерно-косметичній галузях промисловості»] – Херсон, ХНТУ, 2 грудня 2022 р. – с. 40-41.
- Юрова Т.А., Страхов І.А., Салєба Л.В. Балова оцінка споживчих властивостей рослинного молока // Матеріали ІХ Всеукраїнської науково-практичної конференції молодих учених і студентів [«Науково-практичні розробки молодих учених в хімічній, харчовій та парфумерно-косметичній галузях промисловості»] – Херсон, ХНТУ, 2 грудня 2022 р. – с. 42-43.
- Гаркуша Є.В., Салєба Л.В. Сучасні тенденції рецептури рідкого туалетного мила // Матеріали ІХ Всеукраїнської науково-практичної конференції молодих учених і студентів [«Науково-практичні розробки молодих учених в хімічній, харчовій та парфумерно-косметичній галузях промисловості»] – Херсон, ХНТУ, 2 грудня 2022 р. – с. 47-48.
- Салєба Л.В., Губарик А.П., Боброва М.О. Мікропластик у косметиці // Матеріали ІХ Всеукраїнської науково-практичної конференції молодих учених і студентів [«Науково-практичні розробки молодих учених в хімічній, харчовій та парфумерно-косметичній галузях промисловості»] – Херсон, ХНТУ, 2 грудня 2022 р. – с. 60-61.
- Салєба Л.В., Канівець І.С. Вимоги до аерозольних розпилювачів // Матеріали V Всеукраїнської науково-практичної конференції «Стан і перспективи розвитку хімічної, харчової та парфумерно-косметичної галузей промисловості» – Хмельницький, ХНТУ, 31 травня 2023 р. – с. 48-49.
- Салєба Л.В., Кравченко Ю.С. Особливості маркування органічної косметики // Матеріали V Всеукраїнської науково-практичної конференції «Стан і перспективи розвитку хімічної, харчової та парфумерно-косметичної галузей промисловості» – Хмельницький, ХНТУ, 31 травня 2023 р. – с. 50-52.
- Салєба Л.В., Ковальова Д.Д., Юрова Т.А. Аналіз якості та безпечності меду натурального // Матеріали V Всеукраїнської науково-практичної конференції «Стан і перспективи розвитку хімічної, харчової та парфумерно-косметичної галузей промисловості» – Хмельницький, ХНТУ, 31 травня 2023 р. – с. 93-96.
- Салєба Л.В., Семенченко А.Ф. Система НАССР у пивоварінні // Матеріали V Всеукраїнської науково-практичної конференції «Стан і перспективи розвитку хімічної, харчової та парфумерно-косметичної галузей промисловості» – Хмельницький, ХНТУ, 31 травня 2023 р. – с. 96-98.
- Горовий І.В. Дослідження органолептичних показників шоколаду з цукрозамінниками / І.В. Горовий, О.М. Куник, О.М. Морозова: Матеріали ІХ Всеукраїнської науково-практичної конференції молодих учених і студентів [«Науково-практичні розробки молодих учених в хімічній, харчовій та парфумерно-косметичній галузях промисловості»], (Херсон, 2 грудня). – Херсонський національний технічний університет, 2022 р. – С. 64 – 65.
- Євенко Г.А. Ідентифікація та експертиза розсільних сирів на прикладі сиру фета / Г.А. Євенко, О.М. Куник: Матеріали ІХ Всеукраїнської науково-практичної конференції молодих учених і студентів [«Науково-практичні розробки молодих учених в хімічній, харчовій та парфумерно-косметичній галузях промисловості»], (Херсон, 2 грудня). – Херсонський національний технічний університет, 2022 р. – С. 66 – 69.
- Матюнка Е.В. Дослідження органолептичної характеристики макаронних виробів з цільнозернового борошна / Е.В. Матюнка, О.М. Куник: Матеріали ІХ Всеукраїнської науково-практичної конференції молодих учених і студентів [«Науково-практичні розробки молодих учених в хімічній, харчовій та парфумерно-косметичній галузях промисловості»], (Херсон, 2 грудня). – Херсонський національний технічний університет, 2022 р. – С. 79 – 80.
- Сардарій А.С. Порівняння законодавчої бази виробництва БАД в Україні, країнах ЄС та США / А.С. Сардарій, О.М. Куник: Матеріали ІХ Всеукраїнської науково-практичної конференції молодих учених і студентів [«Науково-практичні розробки молодих учених в хімічній, харчовій та парфумерно-косметичній галузях промисловості»], (Херсон, 2 грудня). – Херсонський національний технічний університет, 2022 р. – С. 91 – 94.
- Євенко Г.А. Аналіз та ідентифікація небезпечних чинників при виробництві розсільних сирів типу фета / Г.А. Євенко, О.М. Куник, Т.А. Юрова: Матеріали V Всеукраїнської науково-практичної конференції [«Стан і перспективи розвитку хімічної, харчової та парфумерно-косметичної галузей промисловості»], (Херсон, 31 травня). – Херсонський національний технічний університет, 2023. – С. 68 – 72.
- Куник О.М. Визначення якості вишні замороженої за органолептичними показниками / О.М. Куник, О.М. Морозова, А.К. Черкасова: Матеріали V Всеукраїнської науково-практичної конференції [«Стан і перспективи розвитку хімічної, харчової та парфумерно-косметичної галузей промисловості»], (Херсон, 31 травня). – Херсонський національний технічний університет, 2023. – С. 82 – 84.
- Юрова Т.А. Вплив технології виробництва на органолептичні показники соку томатного / О.В. Загляда, О.І. Ольшанский, Т.А. Юрова // Матеріали V Всеукраїнської науково-практичної конференції [«Стан і перспективи розвитку хімічної, харчової та парфумерно-косметичної галузей промисловості»]. Хмельницький, ХНТУ, 2023 (31 травня).– С. 73-75.
- Юрова Т.А. Дослідження споживчих властивостей майонезу «Провансаль» / Л.Р. Захарчук, Т.А. Юрова // Матеріали V Всеукраїнської науково-практичної конференції [«Стан і перспективи розвитку хімічної, харчової та парфумерно-косметичної галузей промисловості»]. Хмельницький, ХНТУ, 2023 (31 травня).– С. 76-78.
- Юрова Т.А. Аналіз ризиків та критичних контрольних точок при виробництві ковбасних виробів / Д.В. Курінний, М.А. Жадлун, Т.А. Юрова // Матеріали V Всеукраїнської науково-практичної конференції [«Стан і перспективи розвитку хімічної, харчової та парфумерно-косметичної галузей промисловості»]. Хмельницький, ХНТУ, 2023 (31 травня).– С. 84-87.
- Юрова Т.А. Оцінка якості чаю чорного байхового / Ю.С. Чеботарьова, Т.А. Юрова // Матеріали V Всеукраїнської науково-практичної конференції [«Стан і перспективи розвитку хімічної, харчової та парфумерно-косметичної галузей промисловості»]. Хмельницький, ХНТУ, 2023 (31 травня).– С. 105-107.
- Бєлка А.В. Пектин: особливості одержання та застосування / А. В. Бєлка, М. Є. Рацук: матеріали ІХ Всеукраїнської науково-практичної конференції молодих учених і студентів [«Науково-практичні розробки молодих учених в хімічній, харчовій та парфумерно-косметичній галузях промисловості»], (Херсон, 2 грудня 2022 р.). – Херсонський національний технічний університет, 2022. – С. 45-46.
- Мосєйчук А.Р. Ванілін: властивості та застосування / А.Р. Мосєйчук, М.Є. Рацук: матеріали ІХ Всеукраїнської науково-практичної конференції молодих учених і студентів [«Науково-практичні розробки молодих учених в хімічній, харчовій та парфумерно-косметичній галузях промисловості»], (Херсон, 2 грудня 2022 р.). – Херсонський національний технічний університет, 2022. – С. 54-56.
- Казмирчук О.В. Глазуровані сирки: користь та шкода / О.В. Казмирчук, Д.Ю. Кулагіна, М.Є. Рацук: матеріали ІХ Всеукраїнської науково-практичної конференції молодих учених і студентів [«Науково-практичні розробки молодих учених в хімічній, харчовій та парфумерно-косметичній галузях промисловості»], (Херсон, 2 грудня 2022 р.). – Херсонський національний технічний університет, 2022. – С. 73-75.
- Стовбовенко Є.М. Оцінка якості кефіру жирністю 1% / Є.М. Стовбовенко, М.Є. Рацук: матеріали ІІ Всеукраїнської науково-технічної конференції здобувачів вищої освіти і молодих учених [«Молодь – науці і виробництву: актуальні питання харчової промисловості»], (Херсон, 10 травня 2023 р.). – Херсонський державний аграрно-економічний університет, 2023. – С. 54.
- Бондарчук І.В. Дослідження органолептичних показників олії соняшникової нерафінованої/ І.В. Бондарчук, М.Є. Рацук: матеріали V Всеукраїнської науково-практичної конференції. [«Стан і перспективи розвитку хімічної, харчової та парфумерно-косметичної галузей промисловості»], (Хмельницький, 31 травня 2023 р.). – Херсонський національний технічний університет, 2023. – С. 57-59.
- Гуменюк Г.А. Дослідження якості яблучно-персикового пюре для дитячого харчування/ Г.А. Гуменюк, М.Є. Рацук: матеріали V Всеукраїнської науково-практичної конференції. [«Стан і перспективи розвитку хімічної, харчової та парфумерно-косметичної галузей промисловості»], (Хмельницький, 31 травня 2023 р.). – Херсонський національний технічний університет, 2023. – С. 66-68.
- Пузік Д.В. Дослідження якості сосисок «Дитячі»/ Д.В. Пузік, М.Є. Рацук: матеріали V Всеукраїнської науково-практичної конференції. [«Стан і перспективи розвитку хімічної, харчової та парфумерно-косметичної галузей промисловості»], (Хмельницький, 31 травня 2023 р.). – Херсонський національний технічний університет, 2023. – С. 87-90.
- Стовбовенко Є.М. Дослідження якості кефіру жирністю 1%/ Є.М. Стовбовенко, М.Є. Рацук: матеріали V Всеукраїнської науково-практичної конференції. [«Стан і перспективи розвитку хімічної, харчової та парфумерно-косметичної галузей промисловості»], (Хмельницький, 31 травня 2023 р.). – Херсонський національний технічний університет, 2023. – С. 101-104.
- Рокіщук В.О. Застосування природних загусників у косметичних емульсіях / В.О. Рокіщук, О.Я. Семешко, І.С. Васильченко: ІХ Всеукраїнська науково-практична заочна конференція молодих учених і студентів [«Науково-практичні розробки молодих учених в хімічній, харчовій та парфумерно-косметичній галузях промисловості»], (Херсон, 2 грудня 2022 р.) – Херсон: ХНТУ, 2022. – С. 56-58. 8
- Рокіщук Н.А. Застосування мінералів в косметичних засобах / Н.А. Рокіщук, О.Я. Семешко, І.С. Васильченко: ІХ Всеукраїнська науково-практична заочна конференція молодих учених і студентів [«Науково-практичні розробки молодих учених в хімічній, харчовій та парфумерно-косметичній галузях промисловості»], (Херсон, 2 грудня 2022 р.) – Херсон: ХНТУ, 2022. – С. 58-60. 3
- Угляй Б.Ю. Органолептична оцінка якості жувального мармеладу / Б.Ю. Угляй, О.Я. Семешко: V Всеукраїнська науково-практична конференція молодих учених і студентів [«Стан і перспективи розвитку хімічної, харчової та парфумерно-косметичної галузей промисловості»], (Хмельницький, 31 травня 2023 р.). – Хмельницький: ХНТУ, 2023. – С. 104-105. 8
- Бєженар В.В. Органолептична оцінка якості сиркових десертів / В.В. Бєженар, О.Я. Семешко: V Всеукраїнська науково-практична конференція молодих учених і студентів [«Стан і перспективи розвитку хімічної, харчової та парфумерно-косметичної галузей промисловості»], (Хмельницький, 31 травня 2023 р.). – Хмельницький: ХНТУ, 2023. – С. 54-55.