Наука / Об'єкти права інтелектуальної власності / Патенти / 2021 / Спосіб консервування томатів чері |
Спосіб консервування томатів чері
Дата 26.10.2021 11:25
Установа – виконавець:
|
Херсонський національний технічний університет (ХНТУ)
|
Назва розділу збірника:
|
Харчова промисловість
|
Назва завершеної інновації:
|
Спосіб консервування томатів чері
|
Автор(и):
|
Сарібєкова Д.Г., Рацук М.Є., Юрова Т.А., Власенко Н.А.
|
Контакти:
|
Тел./Факс +38(0552) 32-69-10,
Тел. +38(0552)-32-69-09, E-mail: kntu@kntu.net.ua
|
Запланована галузь застосування та місце застосування:
|
Корисна модель належить до харчової промисловості, а саме стосується виробництва овочевих натуральних консервів і маринадів
|
Рівень інновації:
|
Немає аналогів в Україні
|
Наявність патенту:
|
Патент № 149031 від 13.10.2021, Бюл.№41
|
Наявність зацікавленого
замовника:
|
Фахівці у сфері харчової промисловості
|
Впровадження:
|
Рекламування, представлення на виставках, сумісне впровадження
|
Яких додаткових дій потребує впровадження:
|
Сумісне доведення інтелектуального продукту до створення дослідного зразку
|
Коротка характеристика, техніко-економічні параметри переваг та позитивних якостей:
|
Спосіб консервування томатів включає послідовне миття та інспектування овочевої сировини, закладку спецій і овочів у фасувальну тару, приготування заливки, фасування і стерилізації при температурі 100⁰С впродовж 30 хв. Як овочеву сировину використовують томати чері з плодоніжками і гілочками, при цьому останні попередньо розрізають на частини довжиною 5-5 см, так, щоб на гілочці закріпилося 6-7 томатів.
|