Головна

Наука / Об'єкти права інтелектуальної власності / Патенти / 2021 / Спосіб консервування томатів чері

Спосіб консервування томатів чері

Установа – виконавець:

Херсонський національний технічний університет (ХНТУ)

Назва розділу збірника:

Харчова промисловість

Назва завершеної інновації:

Спосіб консервування томатів чері

Автор(и):

Сарібєкова Д.Г., Рацук М.Є., Юрова Т.А., Власенко Н.А.

Контакти:

Тел./Факс +38(0552) 32-69-10,

Тел. +38(0552)-32-69-09, E-mail: kntu@kntu.net.ua

Запланована галузь застосування та місце застосування:

Корисна модель належить до харчової промисловості, а саме стосується виробництва овочевих натуральних консервів і маринадів

Рівень інновації:

Немає аналогів в Україні

Наявність патенту:

Патент № 149031 від 13.10.2021, Бюл.№41

Наявність зацікавленого

замовника:

Фахівці у сфері харчової промисловості

Впровадження:

Рекламування, представлення на виставках, сумісне впровадження

Яких додаткових дій потребує впровадження:

Сумісне доведення інтелектуального продукту до створення дослідного зразку

Коротка характеристика, техніко-економічні параметри переваг та позитивних якостей:

Спосіб консервування томатів включає послідовне миття та інспектування овочевої сировини, закладку спецій і овочів у фасувальну тару, приготування заливки, фасування і стерилізації при температурі 100⁰С впродовж 30 хв. Як овочеву сировину використовують томати чері з плодоніжками і гілочками, при цьому останні попередньо розрізають на частини довжиною 5-5 см, так, щоб на гілочці закріпилося 6-7 томатів.