Головна

About University / Новини університету / Всеукраїнська Інтернет-конференція «Якість та товарознавча характеристика товарів різного функціонального призначення»

Всеукраїнська Інтернет-конференція «Якість та товарознавча характеристика товарів різного функціонального призначення»

З використанням нових сучасних технологій 26-27 травня 2020 року на базі кафедри «Товарознавства, стандартизації та сертифікації» Херсонського національного технічного університету відбулася Всеукраїнська науково-практична Інтернет-конференція студентів і молодих учених «Якість та товарознавча характеристика товарів різного функціонального призначення».

Враховуючи карантинні обмеження, пов’язані з поширенням COVID-19, конференція проходила в онлайн-режимі. Виступи учасників відрізнялися науковою актуальністю, висвітлювали проблеми розвитку стандартизації непродовольчих товарів та сучасні вимоги до безпечності продовольчих товарів.

На думку науковців, такий досвід роботи є необхідним та особливо цінним у сучасних умовах значної кількості зовнішніх та внутрішніх викликів.

У конференції взяли участь студенти, аспіранти та викладачі Закладу освіти Федерації профспілок Білорусі «Міжнародний університет «МИТСО»» м. Вітебськ; Закладу освіти «Вітебський державний технологічний університет»; Львівського торговельно-економічного університету; Первомайської філії Національного університету кораблебудування імені адмірала Макарова, м. Миколаїв; Київського національного торговельно-економічного університету; Херсонського політехнічного коледжу Одеського національного політехнічного університету та Херсонського національного технічного університету.

Головою оргкомітету конференції була зав. кафедри ТСС, д.т.н., професор Чурсіна Л.А., заступник голови – професор кафедри ТСС Тіхосова Г.А.

Секретар організаційного комітету конференції – к.т.н., доцент кафедри ТСС Путінцева С.В.

Тематичні напрямки роботи конференції охоплювали такі питання:

  1. Організаційно-правові питання торговельної діяльності.
  2. Оцінювання якості та стандартизація непродовольчих товарів.
  3. Сучасні вимоги до безпечності продовольчих товарів.

З привітальнім словом виступили:

Чурсіна Людмила Андріївна, д.т.н., професор, завідувач кафедри товарознавства, стандартизації та сертифікації ХНТУ.

Расторгуєва Марина Йосипівна, к.т.н., доцент, декан факультету інтегрованих технологій ХНТУ.

Виступ роботодавців:

Бартків Лариса Григорівна, к.т.н., заступник генерального директора ДП «Київоблстандартметрологія»

Мандра Олександр Миколайович, заступник начальника управління Держпродспоживслужби в Херсонській обл., начальник відділу контролю у сфері торгівлі, робіт та послуг Управління захисту споживачів.

Слово взяла Горячева Світлана Михайлівна – к.е.н., професор кафедри економіки та інформаційних технологій Закладу освіти Федерації профспілок Білорусі «Міжнародний університет« МИТСУ «Вітебської філії» із доповіддю Система управління якістю продукції на РУП« Белмедпрепарати».

Із доповіддю «Використання стандартів як заходу із забезпечення відповідності (на прикладі дитячих іграшок)» виступила студентка 4го курсу Карпенко Оля (керівник к.т.н., доцент Путінцева С.В.)

Також із доповіддю "Дослідження маркування як засобу ідентифікації пива" виступив студент 4 курсу Фурса Олег ( керівник к.т.н., доцент Євтушенко В.В.).