Головна

Network Resources / Electronic library / Анотований бібліографічний запис електронної версії монографії / Кафедра фінансів і кредиту / Вища освіта, наука, виробництво: теорія і практика інтеграції у сфері фінансів (2015)

Вища освіта, наука, виробництво: теорія і практика інтеграції у сфері фінансів (2015)

Назва:

Вища освіта, наука,виробництво: теорія і практика інтеграції у сфері фінансів

Автори:

Антофій Н.М., Бездітко Ю.М., Житченко Г.О., Іванова В.А., Кириченко К.В., Коваленко М.А., Лепьохіна О.В., Мамотько О.Ю., Мацієвич Т.О., Морозов Р.В. Остапенко А.С., Повод Т.М., Рогальська Н.Г., Чесноков В.Л., Швороб Г.М.

Бібліографічний опис:

Вища освіта, наука,виробництво: теорія і практика інтеграції у сфері фінансів: Монографія / за заг. ред. д.е.н. М.А.Коваленка. – Херсон. ХНТУ МОН України, Вид-во ХНТУ., 2015.- 179с..

Дата публікації:

2015

Видавник:

Видавництво ХНТУ

Ключові слова:

Глобалізація фінансових ринків,

Фінанси економіки знань,

Компетентності випускника ВНЗ,

Інтеграція освіти, науки та виробництва,

Спеціалізація та універсалізація освіти,

мотивування трудового потенціалу.

Короткий огляд (реферат):

Монографію присвячено дослідженню поєднання вищої освіти з наукою та виробництвом , розглянута теорія і практика їх інтеграції у сфері фінансів. Спочатку вивчені тенденції розвитку фінансової науки і завдання з адаптації до них навчального процесу у вищій школі, де увагу приділено глобалізації фінансових ринків та особливостям підготовки фахівців з фінансів у вищій школі, далі проаналізовані фінанси економіки знань, де дається обґрунтоване пояснення до чого готувати фінансиста майбутнього.

Виявлені особливості викладання фінансових дисциплін у сучасних умовах з базуванням на концепції сталого розвитку суспільства і на вимогах до компетентностей випускників ВНЗ - майбутніх фахівців з фінансів, особливо досліджене вміння передбачати розвиток економічних процесів як вимога до магістрів з фінансів.

Розглянуте поєднання освіти з наукою і виробництвом як імперативна вимога часу в умовах трансформативної економіки України. В завершуючій частині колективної монографії розглядається транснаціоналізація міжнародних фінансових операцій та ціннісно-орієнтований підхід у фінансовому менеджменті, механізм забезпечення фінансової стійкості підприємства в умовах глобалізації господарських зв’язків, сучасні фінансові інструменти і проблеми їх вивчення, проблеми міжнародних розрахунків: технологія і практика.

Видання буде корисним працівникам установ державної влади та місцевого самоврядування, керівникам усіх рангів, що мають відношення до управління персоналом, адміністрації та викладачам ВНЗ, аспірантам та магістрантам з фінансів.

ISBN:

978-966-2207-28-67