Новітні технології одержання целюлозовмісних матеріалів з льону (2015)

Назва:

Новітні технології одержання целюлозовмісних матеріалів з льону

Автори:

Т.О.Кузьміна, Л.А.Чурсіна, Г.А.Тіхосова, Г.В.Рудакова

Бібліографічний опис:

Новітні технології одержання целюлозовмісних матеріалів з льону. Монографія / Кузьміна Т.О., Чурсіна Л.А., Тіхосова Г.А., Рудакова Г.В.; під ред. Т.О. Кузьміної. – Херсон: Видавництво ПП Вишемирський, 2015. – 456 с.

Дата публікації:

2015

Видавник:

Херсон: Видавництво ПП Вишемирський, 2014

Ключові слова:

Модифіковані лляні волокна функціонального призначення, засоби комп'ютерної техніки, виробництво текстильних матеріалів, автоматизована система управління підприємством

Короткий огляд (реферат):

Монографія присвячена теоретичним і практичним питанням, пов'язаним з отриманням і подальшою переробкою модифікованих лляних волокон функціонального призначення з заданими властивостями. Також запропоновано використання новітніх засобів комп'ютерної техніки й інформаційних технологій для створення автоматизованої системи проектування та планування виробництва текстильних матеріалів як елемента гнучкої інформаційної інтегрованої автоматизованої системи управління підприємством.

Авторами теоретично виведено і експериментально доведено закономірності зміни властивостей волокна від умов проведення технологічних процесів розстилання лляної соломи та фізико-хіміко-механічного способу модифікації лляного волокна з використанням композиційних хімічних препаратів на основі фосфату карбаміду і поверхнево-активних речовин.

Рекомендовано для студентів текстильних вузів, а також для працівників підприємств текстильної галузі, які займаються переробкою лляної сировини, оцінкою якості і виробництвом льоновмісної продукції у різних галузях промисловості.

ISBN:

978-3-617-7273-18-8