Сільськогосподарська кооперація в еволюційному вимірі (2009)

Назва:

Сільськогосподарська кооперація в еволюційному вимірі

Автори:

Ушкаренко Ю.В.

Бібліографічний опис:

Ушкаренко Ю.В. Сільськогосподарська кооперація в еволюційному вимірі: монографія / Ю.В. Ушкаренко. – Херсон: Айлант, 2009. – 404 с.

Дата публікації:

2009

Видавник:

Книжкове видавництво Айлант

Ключові слова:

сільськогосподарська кооперація,

сільськогосподарський виробничий кооператив,

сільськогосподарський обслуговуючий кооператив,

агропромислова інтеграція,

агробізнес,

синергетичний ефект кооперативної взаємодії,

кооперативна система,

інституціональні імперативи кооперативного розвитку,

кооперативний сектор.

Короткий огляд (реферат):

У монографії досліджено роль і місце сільськогосподарської кооперації у ринковій економічній системі. Визначено і теоретично обґрунтовано соціально-економічну й екологічну сутність кооперації. За допомогою синергетичного підходу здійснено методологічне обґрунтування системного розвитку кооперативного сектора з виокремленням структуроутворюючих чинників формування багаторівневої горизонтально та вертикально інтегрованої дисипативної кооперативної системи.

Запропоновано методику визначення напрямів функціональної діяльності сільськогосподарського виробничого кооперативу з використанням сучасних методів прогнозування та комп’ютерних технологій. Розроблено пропозиції щодо забезпечення системного і поступального розвитку сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів. Розглянуто і узагальнено суть державної підтримки кооперації та шляхи її удосконалення, висвітлено і обґрунтовано взаємодію різних видів сільської кооперації. Здійснено розрахунки, пов’язані з плануванням беззбитковості кооперативних підприємств.

Для кооператорів-практиків, наукових працівників, керівників і спеціалістів сільськогосподарських та інших господарських формувань, викладачів, аспірантів і студентів, а також широкого кола читачів, яких цікавить питання кооперації.

ISBN:

978-966-630-005-1