Curators of academic groups

Куратор студентської академічної групи – це наставник і організатор, вихователь і консультант для студентів групи. Він повинен спрямовувати виховну роботу групи, розвивати у студентів активність, самостійність, ініціативу, почуття відповідальності та зацікавленості в навчанні.

Куратор постійно знаходиться в діловому спілкуванні зі студентами групи, добре знає кожного з них, що надає йому можливість впливати як на колектив групи в цілому, так і на кожного окремого студента.

Основною метою роботи куратора є створення колективу в групі. Для цього необхідно проводити різноманітні заходи, в організації яких повинні брати участь усі студенти.

Щодо визначення ролі куратора, то куратор академічної групи є координатором дій усіх викладачів ВНЗ щодо здійснення ними навчальної і виховної мети.

Куратор є головною ланкою у стосунках професорсько-викладацького складу, ректорату зі студентами і їх батьками. Він має допомагати студентам пізнавати й шанувати традиції і закони вищого навчального закладу, швидше адаптуватися в ньому. Робота з батьками теж є обов'язком куратора: контакт із групою неможливий без знання сімейних умов, родинних стосунків тощо.

Робота куратора вищого навчального закладу є свідомою, доцільною діяльністю щодо навчання, виховання і розвитку студентів.

Куратор організовує певну систему відносин завдяки різноманітній виховній діяльності групи, яка, у свою чергу, створює умови для індивідуального самовираження кожного студента, розвитку особистості, збереження неповторності й розкриття потенційних здібностей, захисту її інтересів.

Група

Куратор

доц. Тарасюк А.В.

ст. викл. Латкіна С.А.

1Ес, 1ЕБ, 3Е

ст. викл. Мєшкова-Кравченко Н.В.

2Ес, 4ЕП

доц. Михайленко Н.О.

5Е, 5ЕБ

доц. Олійник Н.М.

доц. Карлюка Д.О.