Головна

Scientific / Конференції та науково-технічні заходи / Звіти про проведення конференцій / VIІ Студентська конференція «Unbekanntes Deutschland» / «Невідома Німеччина»

VIІ Студентська конференція «Unbekanntes Deutschland» / «Невідома Німеччина»

25 травня 2016 р. на факультеті міжнародних економічних відносин, управління і бізнесу відбулася VIІ cтудентська конференція «Unbekanntes Deutschland» / «Невідома Німеччина», присвячена темі «Studentenleben» / «Студентське життя». Підтримку у проведенні конференції надали Асоціація українських германістів та Гете-Інститут (м.Київ).

Серед гостей конференції були викладачі кафедри теорії та практики галузевого перекладу к. філол. н., доц. Возненко Н. В., к. філол. н., доц. Подвойська О. В., ст. викл. Білозерська Т. В., ст. викл. Богдан Ю. Б., ст. викл. Данік Л. В., ас. Вінниченко М. Ю., мовний асистент від Гете-Інституту Й. Грютцнер, керівник Херсонського центру німецької культури Л. Дворнікова.

line-height:115%;font-family:"Times New Roman","serif"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";mso-ansi-language:EN-US'>cтудентська конференція «Unbekanntes Deutschland» / «Невідома Німеччина», присвячена темі «Studentenleben» / «Студентське життя». Підтримку у проведенні конференції надали Асоціація українських германістів та Гете-Інститут (м.Київ).

9 учасників (студенти спеціальності «Переклад») запропонували свої доповіді та творчі презентації, підготовлені виключно німецькою мовою, та продемонстрували високий рівень уміння виступати перед аудиторією на іноземній мові та уміння створити цікаві презентації.

Особливістю цьогорічної конференції стала участь студентів виключно першого та другого курсів, які довели, що володіють німецькою мовою на належному рівні, можуть самостійно проводити дослідження та оформлювати його результати іноземною мовою.

Тематика виступів була різноманітною та пізнавальною. Головні риси навчання у Німеччині були розкриті у презентаціях «Три найкращі університети Німеччини» (Албур М., 1 МЕВ-а) та «Організація навчального процесу» (Добровольська О., 2 МЕВ-н). Про особливості фінансування навчання та життя розповіла Дзигунська Я. (2 МЕВ-н), а про форми проживання студентів в орендованій спільно квартирі – Петров-Расторгуєв Є. (2 МЕВ-а). Не оминули увагою й улюблену тему «Харчування»: у своїй презентації та доповіді Калмикова Г. (2 МЕВ-н) розповіла про німецькі університетські їдальні, а також про найулюбленіші страви німецьких студентів.

Творчість та оригінальність у виборі теми проявили студентки Радуль Г. та Семенченко К., які виступили з доповіддю «Кошмари студентів, або що ще необхідно знати про навчання у Німеччині» і розповіли про складну систему оцінювання, контрольні роботи, екзамени, причини відрахування з університету, а також про давні методи покарання неуспішних студентів – карцер в університеті Гейдельбергу.

На особливу увагу заслуговують доповіді студенток Синицької П. (2 МЕВ-н) та Візнічак Є. (1 МЕВ-н), які поділилися інформацією про способи проведення вільного часу та стиль одягу німецьких студентів. Всі доповіді та презентації вирізнялися логічністю, послідовністю викладення матеріалу, мовною грамотністю.

Корисною та цікавою для гостей та учасників конференції стала презентація мовного асистента від Гете-Інституту Йоганнеса Грютцнера. Він доповнив виступи наших студентів, розповів про власні враження від навчання в німецькому університеті, відповів на питання аудиторії.

Всім доповідачам вручили сертифікати учасника конференції та символічні подарунки від Гете-Інституту (м. Київ). Активну допомогу в організації конференції надали студенти другого та третього курсів: Карамян К. (2 МЕВ-н) та Сініцька П. (2 МЕВ-н) допомагали вести конференцію, Сичова В. (2 МЕВ-н) оформила аудиторію плакатами, Тиманова В. (2 МЕВ-н) організувала фотозйомку заходу, Кваснова К. (3 МЕВ-н) надала технічну підтримку.

Після невеликого обговорення і висловлення вражень від заходу було прийнято рішення підтримати пропозицію щодо проведення VІІІ студентської конференції з країнознавства «Unbekanntes Deutschland» наступного року. Була оголошена чергова тема – «Kunst» / «Мистецтво».

Організатор студентської конференції з країнознавства Німеччини «Unbekanntes Deutschland»

Старший викладач кафедри теорії та практики галузевого перекладу

Білозерська Т.В.