Наші випускники в гостях у кафедри

Сьогодні до нас завітали випускниці нашої кафедри 2014 і 2015 років випуску Бембель Олена Костянтинівна та Бойценюк Юлія Іванівна. Завітали не просто так! Керівництво підприємства, де працюють наші випускниці, а це ТОВ «Полімер-Лак» - провідний виробник лакофарбової продукції, задоволене якісною фаховою підготовкою випускників спеціальності «Економіка підприємства» ХНТУ, і виявило бажання подальшої співпраці з кафедрою економіки, підприємництва та бізнес-аналітики.

Дівчата зацікавлено розглядали все довкола, помічали всі зміни і нововведення, вони згадували викладачів, веселі випадки, пов'язані з ними. Ми їх пам’ятаємо як працелюбних студенток, які активно брали участь в науковій роботі кафедри. За цей час вони стали набагато впевненішими та більш наполегливими і цілеспрямованими, що й не дивно, адже на підприємстві ТОВ «Полімер-Лак», куди дівчата пішли працювати одразу після отримання дипломів за спеціальністю «Економіка підприємства» вони набули практичного досвіду.

Отримані в університеті знання стали в нагоді: молоді фахівці починали зі збору інформації та аналізу товарних ринків, поступово коло функціональних обов’язків збільшувалось: наразі вони займаються виявленням проблем бізнесу, пошуком максимально ефективного рішення з урахуванням потреб замовників, розв’язанням економічних питань з оптимізації організації виробництва, реалізації продукції та розвитку бізнесу.

Зараз Бембель Олена Костянтинівна фахівець-аналітик з дослідження товарного ринку на ТОВ «Полімер-Лак», а Бойценюк Юлія Іванівна – фінансовий директор на тому ж підприємстві.

І насамкінець – поради від наших успішних фахівців. Для бізнес-аналітика особливо важливими є здатність розв’язувати широке коло проблем та задач шляхом розуміння їх фундаментальних економічних основ та використання як теоретичних, так і експериментальних методів, здатність пояснити широкий діапазон аналітичних проблем на підприємстві. Виключного значення набуває і здатність надихнути клієнта — адже саме бізнес-аналітику доведеться розбиратися з його побажаннями. Що стосується особистих якостей, необхідно:

– володіти аналітичним мисленням;

– вміти аналізувати поточну ситуацію в порівнянні з минулою;

– вміти приймати рішення;

– любити і вміти вчитися;

– мати відмінні комунікативні здібності;

– бути уважним до деталей;

– чітко і ясно висловлювати свої думки.

Випускники підкреслили важливість підготовки фахівців зі спеціальності 051 «Економіка», а саме освітньо-професійної програми «Економіка підприємства і бізнес-аналітика» для ефективної діяльності та розвитку бізнесу.

Наразі на ТОВ «Полімер-Лак» працюють вже три випускника кафедри: Бембель О.К., Бойценюк Ю.І. та Вінниченко А.І. Розглядається можливість працевлаштування на підприємстві майбутніх випускників.