Академічна доброчесність

На виконання Закону України від 01.07.2014 № 1556-VII «Про вищу освіту», Закону України «Про освіту» від 05.09.2017 № 2145-VІІІ, Положення про акредитацію освітніх програм, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 11 липня 2019 № 977 на початку весняного семестру завідувач кафедрою Галина Олександрівна Райко та доцент Марина Володимирівна Карамушка ознайомили студентську спільноту кафедри інформаційних технологій з принципами академічної доброчесності, що набуває дедалі широкого суспільного резонансу в Україні. Наукова спільнота та суспільство в цілому виявляють помітну нетерпимість до плагіату в наукових роботах, включаючи й наукові кваліфікаційні роботи від магістерського – до дисертаційного дослідження.

Студенти ознайомились із сукупністю етичних принципів академічної доброчесності, що визначені Законом України «Про освіту» та іншими законами України, якими мають керуватися учасники освітнього процесу під час навчання, викладання та провадження наукової діяльності з метою забезпечення довіри до результатів навчання та наукових досягнень.

В процесі зустрічі відбулася жвава дискусія та студенти задавали уточнюючі питання. По закінченні студенти заповнили анкети, з метою виявлення та покрашення актуальних питань освітнього процесу ХНТУ.

На скільки корисною була інформація, покаже час, але беззаперечно всі раділи можливості поспілкуватися!