Захист кваліфікаційних робіт магістрів

21 і 22 грудня 2021 року на кафедрі хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції успішно захистили свої кваліфікаційні роботи тринадцять здобувачів вищої освіти другого (магістерського) рівня спеціальності 161 Хімічні технології та інженерія освітньо-професійної програми «Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів» і спеціальності 181 Харчові технології освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції».

У кваліфікаційних роботах магістрів освітньо-професійної програми «Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів» було розроблено технології синтезу теофілінопіримідинів – потенційних парафармацевтичних БАД; досліджено вплив регуляторів консистенції на характеристики десертів; досліджено процеси екстрагування та гідратації соєвої олії; розроблено склад та технології виробництва емульсійного косметичного крему; досліджено властивості емульсій прямого типу з використанням силіконів та застосування композицій силіконових рослинних екстрактів в емульсіях косметичного призначення.

У кваліфікаційних роботах магістрів освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» було розроблено заходи з безпечності функціонування технології виробництва фруктових напоїв з додаванням плодів шипшини; проведено оцінювання якості та безпечності молока згущеного з цукрозамінниками; досліджено безпечність та функціональність використання цукрозамінників при виробництві джему; досліджено формування якості і безпечності функціональних хлібобулочних виробів, функціональних харчових продуктів на основі вафель і йогуртів з харчовими волокнами; проведено оцінювання якості та безпечності рафінованої соняшникової олії.

Здобувачі вищої освіти продемонстрували здатність вирішувати задачі пов’язані зі здійсненням технологічних процесів за спеціальністю 161 Хімічні технології та інженерія ОП «Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів» і спеціальністю 181 Харчові технології ОП «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції».

Магістри виявили здатність застосовувати інформаційні і комунікаційні технології для пошуку та аналізу науково-технічної інформації, організації наукових досліджень, оброблення одержаних результатів та їх презентування; здатність інтерпретувати результати експериментів, брати участь у дискусіях стосовно наукового значення та інноваційних наслідків одержаних результатів.

Дипломи з відзнакою отримали четверо студентів Козирь Вікторія, Казакова Марія, Іщенко Даніїл та Жебраківська Ірина!

Вітаємо з присвоєнням кваліфікації магістра!!!