Головна

Structure / Кафедри університету / Хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції / Новини кафедри / Атестація бакалаврів на кафедрі хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції

Атестація бакалаврів на кафедрі хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції

7 червня 2022 року вперше було проведено атестаційний екзамен в он-лайн форматі для студентів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти.

7 червня 2022 року вперше було проведено атестаційний екзамен в он-лайн форматі для студентів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти:

- спеціальності 161 Хімічні технології та інженерія освітньо-професійної програми «Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів»;

- спеціальності 181 Харчові технології освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції».

У відповідності до наказу ХНТУ №71 від 04.04.2022 було затверджено склад екзаменаційної комісії з атестації студентів першого (бакалаврського) рівня у складі:

Голова комісії: Ласкава Наталія Вікторівна – керівник відділу якості ПП «Наш продукт»;

Члени комісії:

Сарібєкова Діана Георгіївна – професор, завідувач кафедри ХТЕБХП,

Салєба Людмила Володимирівна – доцент кафедри ХТЕБХП,

Куник Олександра Миколаївна – доцент кафедри ХТЕБХП,

Кузнєцов Сергій Іванович – доцент кафедри загальноосвітніх, гуманітарних та природничих дисциплін (секція – хімії, екології та безпеки життєдіяльності).

Незважаючи на обставини сьогодення, у надзвичайно складних умовах окупації, студенти і викладачі продовжують розширювати свої знання, вдосконалювати навички дистанційного навчання, вміння комунікувати, прислухатись один до одного, разом знаходити шляхи вирішення тієї чи іншої проблеми.

Дистанційна комунікація учасників освітнього процесу може здійснюватися через різні засоби, вбудовані до системи управління навчанням, електронну пошту, месенджери (Viber, Telegram та інші), відеоконференції (MS Teams, ZOOM, Skype та інші) тощо.

В Херсонському національному технічному університеті прийнято здійснювати комунікацію (викладання лекцій, практичних занять, проведення поточних, рубіжних контрольних заходів та оцінювання екзаменів) у системі Moodle. Ця система забезпечує належний контроль, оскільки використовує авторизований доступ до комунікаційних інструментів, фіксацію часу початку та завершення виконання студентом завдання, алгоритми випадкового вибору завдань та інші параметри.

Консультацію до екзамену було проведено он-лайн, за завчасно затвердженим розкладом 06.06.2022 на другій парі. Відбулася невеличка Recosha meet конференція, де було вирішено окремі організаційні питання, надано роз’яснення по типах тестових завдань та правильності оформлення і подачі відповідей у Moodle до вкладки Атестаційний екзамен.

На початку іспиту 7.06.2022 о 10:30 студенти і члени Екзаменаційної комісії зустрілися у Viber групі для підтвердження участі в атестаційному екзамені.

Протягом двох годин студенти писали відповіді на запитання своїх білетів. Кожен студент рукописну відповідь сфотографував і відіслав на сторінку «Атестаційний екзамен», помістивши його в розділ «Завдання». По завершенню екзамену та перевірки робіт комісія виставила підсумкові оцінки в балах та прокоментувала при необхідності роботу у розділі «Журнал оцінок» системи Moodle.

Екзамен підтвердив, що наші студенти – справжні молодці, і хоча результати різні, але в умовах жорстких обмежень, всі зуміли сконцентруватися і організувати себе до роботи.

Бажаємо нашим студентам реалізувати всі свої стратегічні плани і досягнути бажаних цілей!