Головна

Structure / Кафедри університету / Державного управління і місцевого самоврядування / Магістратура публічного управління / НОВИНИ КАФЕДРИ / РЕГІОНАЛЬНА НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ МОЛОДИХ УЧЕНИХ «АКТУАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ ОСВІТНЬОЇ ГАЛУЗІ УКРАЇНИ»

РЕГІОНАЛЬНА НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ МОЛОДИХ УЧЕНИХ «АКТУАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ ОСВІТНЬОЇ ГАЛУЗІ УКРАЇНИ»

14 лютого 2023 року викладачі та аспіранти кафедри державного управління і місцевого самоврядування на чолі із завідувачем кафедри д. держ. упр., професором, заслуженим працівником освіти України Іваном Лопушинським та науково-педагогічні працівники кафедри загальноосвітніх гуманітарних та природничих дисциплін Херсонського національного технічного університету взяли участь у пленарному засіданні Регіональної науково-практичної конференції молодих учених «АКТУАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ ОСВІТНЬОЇ ГАЛУЗІ УКРАЇНИ».

Організаторами заходу виступили КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» та Херсонський національний технічний університет.

Конференцію відкрила Ірина Жорова – доктор педагогічних наук, професор, в. о. ректора, перший проректор КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти». У вступному слові професор привітала присутніх з початком заходу та зауважила, що, попри воєнний стан, «розпорошеність» викладацького складу, студентів та аспірантів, ми змогли започаткувати нову конференцію. На цьому комунікативному заході учасники зможуть обговорити нові тенденції в освітній галузі на державному, регіональному та місцевому рівнях, обмінятися досвідом та кращими практиками, а молоді науковці – оприлюднити результати своїх досліджень.

Професор Іван Лопушинський у вітальному слові передав привітання учасникам заходу від в. о. ректора Херсонського національного технічного університету доктора технічних наук, професора Олени Чепелюк, а також зазначив, що конференція в своїй назві має слово «регіональна», водночас вона може претендувати на статус Всеукраїнської, оскільки в її роботі беруть участь представники закладів освіти з 14 областей України. До них також слід додати ще одну, Хмельницьку – адже саме сюди тимчасово переміщено Херсонський національний технічний університет, і саме тут ми зараз ведемо свою викладацьку та наукову роботу.

На пленарному засіданні від ХНТУ виступили:

завідувач кафедри державного управління і місцевого самоврядування, д. держ. упр., професор, заслужений працівником освіти України Іван Лопушинський і старший викладач кафедри загальноосвітніх гуманітарних та природничих дисциплін Олена Момоток з темою «Забезпечення демократичних засад в управлінні закладами вищої освіти: нові законодавчі ініціативи»;

професор кафедри державного управління і місцевого самоврядування, д. держ. упр., професор, заслужений працівник освіти України Микола Дурман та аспірантка кафедри Марія Хмельницька з темою «Мережевий інформаційно-консультаційний простір як основа управління сферою освіти».

Усього на конференції було представлено більше 70 доповідей в 6 секціях.

У роботі конференції від ХНТУ також взяли участь професор кафедри державного управління і місцевого самоврядування д. держ. упр., професор Вікторія Філіппова, доцент кафедри к. держ. упр., доцент Олена Дурман, доцент кафедри к. філол. н., доцент Володимир Демченко, доцент кафедри к. пед. н., доцент Наталя Ковальська, доцент кафедри загальноосвітніх гуманітарних та природничих дисциплін к. і. н, доцент Олександр Татарченко, аспіранти кафедри державного управління і місцевого самоврядування Олександр Козир, Устин Мальцев, Анатолій Віремейчик, Юрій Стельмашенко, Дмитро Логачов, Макарій Сікорський.

На завершення заходу присутні пристали на пропозицію організаторів зробити цю конференцію щорічною, адже сучасні умови дуже швидко змінюються і слід поширювати кращі практики діяльності закладів освіти різних рівнів для підвищення ефективності всієї освітянської галузі.

Регіональна науково-практична конференція молодих учених «Актуальні проблеми освітньої галузі України»