Головна

Structure / Кафедри університету / Фінансів, обліку та оподаткування / Новини кафедри / КАФЕДРА ФІНАНСІВ, ОБЛІКУ ТА ОПОДАТКУВАННЯ ПРОВЕЛА ЗУСТРІЧІ ЗІ СТАРШОКЛАСНИКАМИ

КАФЕДРА ФІНАНСІВ, ОБЛІКУ ТА ОПОДАТКУВАННЯ ПРОВЕЛА ЗУСТРІЧІ ЗІ СТАРШОКЛАСНИКАМИ

В рамках профорієнтаційної роботи кафедри фінансів, обліку та оподаткування та популяризації спеціальностей 071 «Облік і оподаткування» та 072 «Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок» старший викладач Наталія СТЕФАНОВИЧ в онлайн-форматі провела уроки податкової грамотності для старшокласників Херсонської області.

У профорієнтаційному заході взяли участь учні Херсонського ліцею журналістики, економіки та правознавства; Херсонської гімназії № 1; Херсонської багатопрофільної гімназії № 20 ім. Бориса Лавреньова; загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ступенів м. Херсона № 32, 36, 44; ліцеїв № 3 та 8 Новокаховської міської ради. Під час уроку учні ознайомилися з еволюцією податків, їх функціями, видами та складом в податковій системі України, особливостями розрахунку податків на доходи, споживання та майно. Під час уроку розгорнулась жвава дискусія щодо оподаткування єдиним податком фізичних осіб-підприємців.

Під час зустрічі старшокласники були проінформовані про особливості проходження НМТ у 2023 році, ознайомлені з освітніми рівнями вищої освіти, особливостями і перевагами освітніх програм початкового рівня (короткий цикл) вищої освіти «Облік і оподаткування» та «Фінанси»; першого (бакалаврського) рівня вищої освіти «Облік і оподаткування», «Державна податкова та митна справа», «Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок».

Для детального ознайомлення зі спеціальностями 071 «Облік і оподаткування» та 072 «Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок» майбутнім абітурієнтам були надані профорієнтаційні матеріали. Наприкінці зустрічі Наталія СТЕФАНОВИЧ відповіла на всі запитання випускників закладів загальної середньої освіти.

Шановні абітурієнти, чекаємо Вас на кафедрі фінансів, обліку та оподаткування! Ваше навчання буде цікавим, інформативним і креативним!