Публікації зі студентами 2021-2022 навчальний рік

2021-2022
Статті

1. Cалєба Л.В. Дослідження переробки сої методом форпресування – екстракція / Салєба Л.В., Сарібєкова Д.Г., Мелехова Н.А. // Вісник Хмельницького національного університету. Серія Технічні науки – 2022. – № 2(307). – С.188-193.

2. Семешко О.Я. Технологічна експертиза консервованої кукурудзи / Семешко О.Я., Кулігін М.Л., Горовий І.В. // Вісник Херсонського національного технічного університету. – 2021. – №4(79). – 135-143.

3. Семешко О.Я. Технологічна експертиза сметани жирністю 15% / Семешко О.Я., Сарібєкова Д.Г., Яловенко К.А. // Вісник Херсонського національного технічного університету. – 2021. – №3(78). – С. 109-118.

4. Рацук М.Є. Одержання варених ковбасних виробів з харчовими волокнами / Рацук М.Є., Сарібєкова Д.Г., Водяницька З.М. // Вісник Хмельницького національного університету. – 2022. - №2. – С. 169-173.

Тези

1. Салєба Л.В., Сарібєкова Д.Г., Єщенко К.О. Використання порошку шкірок і насіння томатів для наповнення томатних соусів та кетчупів // Матеріали ІХ-ї Міжнародної науково-технічної конференції [«Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті Євроінтеграції»], – К.: НУХТ, 09-10 листопада 2021 р. – С.283 – 285.

2. Салєба Л.В., Крисенко А.О. Виявлення якісної фальсифікації майонезу // Матеріали V Міжнародної науково-практичної конференції «Якість і безпека харчових продуктів», 11-12 листопада 2021 р., м. К. – К.: НУХТ, 2021. – с. 158-159.

3. Салєба Л.В., Жебраківська І.О. Формування та оцінювання якості вафель функціонального призначення // Матеріали Міжнародної науково-практичної конференції «Оздоровчі харчові продукти та дієтичні добавки: технології, якість та безпека», 17 – 18 листопада 2021 р. м. Київ. – К.: НУХТ, 2021 р. – с. 92-93.

4. Салєба Л.В., Жебраківська І.О., Мелехова Н.А. Збагачення продуктів харчування інгредієнтами переробки сої // Матеріали Міжнародної науково-практичної конференції молодих вчених та студентів «Ресурсозберігаючі технології легкої, текстильної і харчової промисловості», 17 – 18 листопада 2021 р. – Хмельницький : ХНУ, 2021. – с. 194.

5. Салєба Л.В., Мелехова Н.А. Дослідження процесів переробки сої методом екстрагування // II-ой международной научно-практической конференции «Химия, Био- и Нанотехнологии, Экология и Экономика в Пищевой и Косметической промышленности» Харків. – НТУ «ХПІ», листопада 2021 р. – с. 259.

6. Салєба Л.В., Боброва М. Дослідження стабільності харчових барвників антоціанів // Матеріали I Міжнародної науково-практичної конференції «Проблеми і практичні підходи виробництва та регулювання використання харчових добавок в країнах Європейського Союзу та в Україні», 29-30 листопада 2021 р. м. Київ. – К.: НУХТ, 2021 р. – с. 44-46.

7. Мелехова Н.А., Салєба Л.В., Сарібєкова Д.Г Дослідження впливу якості насіння сої на продукти її переробки // IX Міжнародній науково-практичній конференції «Інновації в управлінні асортиментом, якістю та безпекою товарів і послуг» 9 грудня 2021 р. у Львівському торговельно-економічному університеті / Відп. ред. П. О. Куцик. Львів : Растр-7, 2021. − с. 96-99.

8. Куник О.М. Прогнозування терміну придатності охолоджених напівфабрикатів з яловичого м’яса прискореним методом ASLT / О.М. Куник, Д.Г. Сарібєкова, І.О. Жебраківська: Матеріали Х Міжнародної науково-технічної конференції [«Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті Євроінтеграції»], (Київ, 9 – 10 листопада). – Національний університет харчових технологій, 2021. – С. 198 – 200.

9. Куник О.М. Розроблення складу рідкого туалетного мила з м’якою миючою дією / О.М. Куник, Д.Г. Сарібєкова, В.І. Біляєв: International Scientific Online Conference [«Modern Advances in Organic Synthesis, Polymer Chemistry and Food Additives»] in honor of Prof. Stanislav Voronov, dedicated to the 80th anniversary of birth, (Lviv, December 7 – 8). – Lviv Polytechnic National University, 2021. – С. 142.

10. Куник О. Визначення впливу теплової обробки молока на вміст вітаміну С / О. Куник, Д. Сарібєкова, Є. Самохін: Міжнародна науково-практична конференція [«Оздоровчі харчові продукти та дієтичні добавки: технології, якість та безпека»], (Київ, 17 – 18 листопада). – Національний університет харчових технологій, 2021. – С. 85.

11. Куник О. Дослідження методів виявлення антибіотиків у продуктах бджільництва / О. Куник, Д. Сарібєкова, Ю. Чміленко: Матеріали І Міжнародної науково-практичної конференції [«Проблеми і практичні підходи виробництва та регулювання використання харчових добавок в країнах Європейського Союзу та в Україні»], (Київ, 30 листопада). – Національний університет харчових технологій, 2021. – 18 – 20.

12. Куник О.М. Визначення показників якості молока питного стерилізованого для харчування дітей / О.М. Куник, Д.Г. Сарібєкова, І.А. Страхов: Матеріали V Міжнародної науково-практичної конференції [«Якість і безпека харчових продуктів»], (Київ, 11 – 12 листопада). – Національний університет харчових технологій, 2021. – 82 – 84.

13. Юрова Т.А. Застосування бензойної кислоти в якості консерванту соків прямого віджиму / Т.А. Юрова, В.М. Повстяной, А.А. Андріященко // Матеріали X Міжнародної науково-технічної конференції [«Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті Євроінтеграції»]. Київ, НУХТ, 2021 (9-10 листопада).– С. 267-268.

14. Юрова Т.А. Дослідження можливості застосування соєвого молока при виробництві кисломолочних продуктів / Т.А. Юрова, В.В. Андрєєва // Матеріали V Міжнародної науково-практичної конференції [«Якість і безпека харчових продуктів»]. Київ, НУХТ, 2021 (11-12 листопада). – С. 132-133.

15. Юрова Т.А. Розробка технології виробництва йогурту із застосуванням соєвого молока / Т.А. Юрова, В.М. Повстяной, В.В. Андрєєва // Матеріали Міжнародної науково-практичної Інтернет- конференції молодих вчених та студентів [«Ресурсозберігаючі технології легкої, текстильної і харчової промисловості»]. Хмельницький, ХНУ, 2021 (17-18 листопада). – С. 196-197.

16. Юрова Т.А. Перспективні концепції системи управління якістю і безпечністю харчової продукції / Т.А. Юрова, В.М. Повстяной, Б.І. Михайлов // Матеріали IX Міжнародної науково-практичної конференції [«Хімія, біо-, нанотехнології, екологія та економіка в харчовій і косметичній промисловості»]. Харків, НТУ ХПИ, 2021 (18-19 листопада). – С. 207-208.

17. Семешко О.Я. Органолептична оцінка сметани жирністю 15% / О.Я. Семешко, Д.Г. Сарібєкова, А.С. Кондрашенкова: V Міжнародна науково-практична конференція [«Якість і безпека харчових продуктів»], (м. Київ, 11-12 листопада 2021 р.). – К.: НУХТ, 2021 р. – С. 53-54.

18. Семешко О.Я. Дослідження якості сметани жирністю 15% / О.Я. Семешко, Д.Г. Сарібєкова, К.А. Яловенко: тези матеріалів ІХ-ї Міжнародної науково-технічної конференції [«Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті Євроінтеграції»] (м. Київ, 17-18 листопада 2021 р.). – Київ: НУХТ, 2021. – С. 149-150.

19. Семешко О.Я. Дослідження впливу технологій підготовки на зносостійкість вовняного трикотажного полотна, забарвленого кислотними барвниками / О.Я. Семешко, І.С. Канівець: Міжнародна науково-практична конференція молодих вчених та студентів [«Ресурсозберігаючі технології легкої, текстильної і харчової промисловості»], (м. Хмельницький, 17-18 листопада 2021 р.). – Хмельницький: Хмельницький національний університет, 2021. – P. 146-147.

20. Повстяна Д. Оцінювання якості та безпечності згущеного молока з цукрозамінниками / Д. Повстяна, М. Рацук, О. Семешко: І Міжнародна науково-практична конференція [«Проблеми і практичні підходи виробництва та регулювання використання харчових добавок в країнах Європейського Союзу та в Україні»], (м. Херсон, 30 листопада 2021 р.). – К.: НУХТ, 2021. – С. 43-44.

21. Козирь В.В. Розробка складу косметичної емульсії із застосуванням композиції силіконів / Козирь В.В., Васильченко І.С., Семешко О.Я., Сарібєкова Д.Г.: International Scientific Online Conference [«Modern Advances in Organic Synthesis, Polymer Chemistry and Food Additives»] in honor of Prof. Stanislav Voronov, dedicated to the 80th anniversary of birth, (Lviv, Ukraine, December 7-8 2021). – Lviv: Lviv Polytechnic National University, 2021. – P. 151.

22. Semeshko O. Study of IR-spectra of cotton knitted fabric and cellulose crystallinity / Semeshko O., Zakharchuk L.R.: ІХ-а міжнародна науково-практичної конференції [«Інновації в управлінні асортиментом, якістю та безпекою товарів і послуг»], (Львів, 09 грудня 2021 р.). – Львів: Львівський торговельно-економічний університет, 2021. – С. 132-134.

23. Повстяна Д.С. Одержання водних екстрактів з липових суцвіть / Д.С. Повстяна, М.Є. Рацук: матеріали IІІ міжнародної наукової конференції [«Modern science and practice»], (Варна, Болгарія, 4-6 жовтня 2021 р.). – С. 156-157.

24. Повстяна Д.С. Органолептична оцінка якості згущеного молока з цукрозамінниками / Д.С. Повстяна, М.Є. Рацук: матеріали II Міжнародної студентської наукової конференції [Пріоритетні напрямки та вектори розвитку світової науки] (Т. 2), (м. Дрогобич, 19 листопада, 2021 рік) / ГО «Молодіжна наукова ліга». — Вінниця: ГО «Європейська наукова платформа», 2021. — С. 25-27.

25. Сарібєкова Д.Г. Оцінювання якості яблучного пюре для дитячого харчування / Д.Г. Сарібєкова, М.Є. Рацук, Д.І. Гришаєнко: матеріали V Міжнародної науковопрактичної конференції [«Якість і безпека харчових продуктів»], (Київ, 11-12 листопада 2021 р.) – Київський національний університет харчових технологій, 2021. – С. 90-91.

26. Доценко А.В. Дослідження фізико-хімічних показників йогуртів з рослинними волокнами / А.В. Доценко, М.Є. Рацук, Д.Г. Сарібєкова: матеріали Міжнародної науково-практичної Інтернет-конференції молодих вчених та студентів [«Ресурсозберігаючі технології легкої, текстильної і харчової промисловості»], (Хмельницький, 17-18 листопада 2021 р.) –Хмельницький національний університет, 2021. - С. 198 – 199.

27. Рацук М. Вплив харчових волокон на якість варених ковбасних виробів / М. Рацук, Д. Сарібєкова, З. Водяницька: матеріали Міжнародної науково-практичної конференції [«Оздоровчі харчові продукти та дієтичні добавки: технології, якість та безпека»], (Київ, 17-18 листопада 2021 р.) – Київський національний університет харчових технологій, 2021. – С. 83-84.

28. Повстяна Д.С. Одержання та оцінка якості та безпечності згущеного молока з цукрозамінниками. / Д.С. Повстяна, М.Є. Рацук, Д.Г. Сарібєкова: Book of Abstract International Scientific Online Conference [«"Modern Advances in Organic Synthesis, Polymer Chemistry and Food Additives" in honor of Prof. Stanislav Voronov, dedicated to the 80th anniversary of birth»], (Львів, 7 – 8 грудня 2021 р.) –Львівський політехнічний національний університет, 2021. - С. 118.

29. Повстяна Д.С. Оцінка якості молока незбираного згущеного з цукром / Д.С. Повстяна, М.Є. Рацук, Д.Г. Сарібєкова: Матеріали ІХ-ої міжнародної наук.-практ. конф.: [«Інновації в управлінні асортиментом, якістю та безпекою товарів і послуг»]: (Львів, 09 грудня 2021 р.). - Львівський торговельно-економічний університет, 2021. – С. 124-127.

30. Доценко А.В. Одержання йогуртів з харчовими волокнами / А.В. Доценко, М.Є. Рацук, Д.Г. Сарібєкова: матеріали ІХ Міжнародної науково-практичної конференції [«Хімія, біо- і нанотехнології, екологія та економіка в харчовій і косметичній промисловості»], (Харків, 18-19 листопада 2021 р.). – Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут», 2021. – С. 37-38.

31. Рацук М.Є. Оцінювання якості молочного шоколаду / М.Є. Рацук, А.В. Нюнькіна: The 3 rd International scientific and practical conference ― Modern research in world science‖ (June 12-14, 2022) SPC ―Sci-conf.com.ua‖, Lviv, Ukraine. 2022 – С. 512-516.

32. Мелехова Н.А., Салєба Л.В. Дослідження впливу параметрів тостеру на якість соєвого шроту // Матеріали VІІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції молодих учених і студентів [«Науково-практичні розробки молодих учених в хімічній, харчовій та парфумерно-косметичній галузях промисловості»] – Херсон, ХНТУ, 2 грудня 2021 р. – с. 18-19.

33. Салєба Л.В., Жебраківська І.О. Дослідження впливу лляного жмиху на реологічні властивості вафельного тіста // Матеріали VІІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції молодих учених і студентів [«Науково-практичні розробки молодих учених в хімічній, харчовій та парфумерно-косметичній галузях промисловості»] – Херсон, ХНТУ, 2 грудня 2021 р. – с. 40-42.

34. Салєба Л.В., Сарібєкова Д.Г., Мелехова Н.А. Визначення якості нерафінованої соєвої олії // Матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції Матеріали «Інноваційні та ресурсозберігаючі технології харчових виробництв»] – Полтава, ПДАУ, 21 грудня 2021 р. – с.137-139.

35. Куник О.М. Розробка складу емульсійного косметичного крему / О.М. Куник, Д.Г. Сарібєкова, Г.В. Степанова: Матеріали VІІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції молодих учених і студентів [«Науково-практичні розробки молодих учених в хімічній, харчовій та парфумерно-косметичній галузях промисловості»], (Херсон, 2 грудня). – Херсонський національний технічний університет, 2021 р. – С. 50 – 51.

36. Юрова Т.А. Методи синтезу теофілінопіримідинів / Т.А. Юрова, Д.Р. Іщенко, В.М. Повстяной, А.А. Крисько // Матеріали VІІІ Всеукраїнської науково-практичної заочної конференції молодих учених і студентів [«Науково-практичні розробки молодих учених в хімічній, харчовій та парфумерно-косметичній галузях промисловості»]. Херсон, ХНТУ, 2021 (2 грудня).– С. 23-26.

37. Юрова Т.А. Розробка елементів системи НАССР при виробництві хліба / Т.А. Юрова, О.О. Гонза // Матеріали VІІІ Всеукраїнської науково-практичної заочної конференції молодих учених і студентів [«Науково-практичні розробки молодих учених в хімічній, харчовій та парфумерно-косметичній галузях промисловості»]. Херсон, ХНТУ, 2021 (2 грудня).– С. 73-74.

38. Юрова Т.А. Використання рослинної сировини при збагаченні фруктових соків / Т.А. Юрова, О.В. Цвігун // Матеріали VІІІ Всеукраїнської науково-практичної заочної конференції молодих учених і студентів [«Науково-практичні розробки молодих учених в хімічній, харчовій та парфумерно-косметичній галузях промисловості»]. Херсон, ХНТУ, 2021 (2 грудня).– С. 75-76.

39. Юрова Т.А. Управління безпечністю харчової продукції на сучасному етапі / Т.А. Юрова, О.О. Гонза // Матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції [«Інноваційні та ресурсозберігаючі технології харчових виробництв»]. Полтава, ПДАУ, 2021 . 163 с. Херсон, ХНТУ, 2021 (21 грудня). – С. 153-155.

40. Козирь В.В. Оптимізація застосування композицій силіконових рослинних екстрактів в емульсіях косметичного призначення / Козирь В.В., Семешко О.Я., Мосєйчук А.Р., Сарібєкова Д.Г.: VIІІ Всеукраїнська науково-практична конференція молодих учених і студентів [«Науково-практичні розробки молодих учених в хімічній, харчовій та парфумерно-косметичній галузях промисловості»], (Херсон, 2 грудня 2021 р.). – Херсон: ХНТУ, 2021. – С. 48-50.

41. Купрій Я.К. Дослідження властивостей емульсій прямого типу з використанням силіконів / Купрій Я.К., Семешко О.Я., Васильченко І.С., Сарібєкова Д.Г.: VIІІ Всеукраїнська науково-практична конференція молодих учених і студентів [«Науково-практичні розробки молодих учених в хімічній, харчовій та парфумерно-косметичній галузях промисловості»], (Херсон, 2 грудня 2021 р.). – Херсон: ХНТУ, 2021. – С. 51-53.

42. Бєлка А.В. Дослідження органолептичних та фізико-хімічних показників олії соняшникової вітчизняних виробників / А.В. Бєлка, М.Є. Рацук, Д.Г. Сарібєкова: матеріали VІIІ Всеукраїнської науково-практичної конференції молодих учених і студентів [«Науково-практичні розробки молодих учених в хімічній, харчовій та парфумерно-косметичній галузях промисловості»], (Херсон, 2 грудня 2021 р.). – Херсонський національний технічний університет, 2021. – С. 55-57.

43. Доценко А.В. Дослідження мікробіологічних показників йогуртів з харчовими волокнами / А.В. Доценко, М.Є. Рацук, Д.Г. Сарібєкова: матеріали VІIІ Всеукраїнської науково-практичної конференції молодих учених і студентів [«Науково-практичні розробки молодих учених в хімічній, харчовій та парфумерно-косметичній галузях промисловості»], (Херсон, 2 грудня 2021 р.). – Херсонський національний технічний університет, 2021. – С. 58-59.

44. Повстяна Д.С. Визначення фізико-хімічних показників молока згущеного з цукрозамінниками / Д.С. Повстяна, М.Є. Рацук, Д.Г. Сарібєкова: матеріали VІIІ Всеукраїнської науково-практичної конференції молодих учених і студентів [«Науково-практичні розробки молодих учених в хімічній, харчовій та парфумерно-косметичній галузях промисловості»], (Херсон, 2 грудня 2021 р.). – Херсонський національний технічний університет, 2021. – С. 67-68.

45. Бєлка А. В. Визначення безпечності рафінованої соняшникової олії / А.В. Бєлка, М.Є. Рацук, Д.Г. Сарібєкова: Матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції: [«Інноваційні та ресурсозберігаючі технології харчових виробництв»]: (Полтава, 21 грудня 2021 р.) – Полтавський державний аграрний університет, 2021. – С. 109-111.