Головна

Structure / Кафедри університету / Фінансів, обліку та оподаткування / Новини кафедри / УЧАСТЬ ВИКЛАДАЧІВ КАФЕДРИ ФІНАНСІВ, ОБЛІКУ ТА ОПОДАТКУВАННЯ В АТЕСТАЦІЇ НАУКОВИХ КАДРІВ

УЧАСТЬ ВИКЛАДАЧІВ КАФЕДРИ ФІНАНСІВ, ОБЛІКУ ТА ОПОДАТКУВАННЯ В АТЕСТАЦІЇ НАУКОВИХ КАДРІВ

15 лютого 2024 року д.е.н., професор, завідувач кафедри фінансів, обліку та оподаткування Лариса СІДЕЛЬНИКОВА взяла участь в роботі разової спеціалізованої вченої ради Одеського національного економічного університету як офіційний опонент.

Наказом про склад разової ради від 26.12.2023 р. № 214 Головою разової ради затверджено Ірину ВОЛОХОВУ – д.е.н., професора, професора кафедри фінансів ОНЕУ; рецензентами: Світлану ЛОГВІНОВСЬКУ – к.е.н., доцента, доцента кафедри фінансів ОНЕУ; Ірину МАРТИНЮК – к.е.н., доцента, декана факультету фінансів та банківської справи ОНЕУ; опонентами – Оксану ДЕСЯТНЮК, д.е.н., професора, ректора Західноукраїнського національного університету; Ларису СІДЕЛЬНИКОВУ – д.е.н., професора, завідувача кафедри фінансів, обліку та оподаткування Херсонського національного технічного університету.

На розгляд ради було представлено дисертаційну роботу Олени ДІБРОВОЇ на тему: «Фіскальний та регулюючий ефекти податку на доходи фізичних осіб», подану на здобуття наукового ступеня доктора філософії за спеціальністю 072 «Фінанси, банківська справа та страхування».

Науковий керівник: Марина СЛАТВІНСЬКА, д.е.н., професор, завідувач кафедри фінансів Одеського національного економічного університету.

Доповідь здобувачки була змістовною і лаконічною, викликала велике зацікавлення та багато запитань. Відбулося жваве обговорення, у ході якого учасники засідання звернули увагу на актуальність теми, адже досягнення певного компромісу у співвідношенні між фіскальним і регулюючим ефектами податку на доходи фізичних осіб належить до однієї з фундаментальних проблем сучасної податкової прагматики. В умовах воєнного стану ця проблематика потребує ґрунтовного аналізу з метою розробки науково-практичних рекомендацій щодо удосконалення податку на доходи фізичних осіб зі зміцненням його фіскального та посиленням регулюючого ефектів.

За підсумками прилюдного захисту та на підставі результатів відкритого (онлайн) голосування разова спеціалізована вчена рада присудила Олені ДІБРОВІЙ ступінь доктора філософії з галузі знань 07 «Управління та адміністрування» за спеціальністю 072 «Фінанси, банківська справа та страхування».

Вітаємо здобувачку з успішним захистом дисертації та продовжуємо розвивати традиції наукової співпраці фінансових кафедр Херсонського національного технічного університету та Одеського національного економічного університету!