Structure / Кафедри університету / Хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції / Новини кафедри / Участь здобувачів освіти у фестивалі «Студентський Джем»! |
Участь здобувачів освіти у фестивалі «Студентський Джем»!
Created 19.11.2024 14:32
Колектив кафедри ХТЕБХП щиро вітає всіх здобувачів освіти з Міжнародним днем студента!
Напередодні дня студента в ХНТУ відбувся онлайн фестиваль «Студентський джем» 2.0 (https://kntu.net.ua/ukr/Studentstvo/Students-kij-parlament/Students-kij-dzhem-HNTU-2024).
Під час проведення фестивалю15 і 16 листопада 2024 рокуз доповідями виступили здобувачі освіти спеціальності 161 Хімічні технології та інженерія освітньо-професійної програми «Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів»:
– Кравчук Ірина здобувачка першого (магістерського) рівня вищої освіти з доповіддю на тему «Секрети рецептур шампунів для боротьби з лупою» (керівник Семешко О.Я. д.т.н., старший дослідник).
|
|
|
– Яценко Дар’я студентка 4 курсу першого (бакалаврського) рівня вищої освіти з лекцією «Історія харчової добавки Е441 або як давно людству відомий желатин» (керівник Рацук М.Є.к.т.н., доцент).
|
|
|
|
Лекцію від Ірини Кравчук слухали 76 учасників, багатьох зацікавила тема застосування ефективного шампуню для боротьби з таким поширеним захворюванням як себорея. Ірина розібрала хімічний склад інгредієнтів популярних косметичних засобів і пояснила, які з них можуть викликати подразнення і сухість шкіри. Початок суботнього ранку за бесідою – лекцією від Дар’ї Яценко зарядив усіх присутніх позитивом. Здобувачі освіти і співробітники ХНТУ дізналися багато цікавих фактів про желатин і його використання у багатьох виробництвах: фармацевтичних препаратів, косметики, харчових продуктів тощо.
Бажаємо дівчатам успіху у їх дослідженнях цікавих і актуальних питань хімічної технології харчових добавок та косметичних засобів. Сподіваємось на участь у наукових дослідженнях за тематикою кафедри і вступі в подальшому до аспірантури!