About University / Новини університету / І ЕТАП ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ ОЛІМПІАДИ «ТЕХНОЛОГІЧНА ЕКСПЕРТИЗА ТА БЕЗПЕКА ХАРЧОВОЇ ПРОДУКЦІЇ» |

І ЕТАП ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ ОЛІМПІАДИ «ТЕХНОЛОГІЧНА ЕКСПЕРТИЗА ТА БЕЗПЕКА ХАРЧОВОЇ ПРОДУКЦІЇ»
Created 09.04.2025 09:52
26 березня 2025 року на кафедрі хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції відбувся I етап Всеукраїнської студентської олімпіади «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» за спеціальністю 181 Харчові технології для здобувачів освітнього ступеню «бакалавр» відповідно до наказу № 63 від 19 березня 2025 року.
В олімпіаді взяли участь здобувачі першого (бакалаврського) рівня вищої освіти, які навчаються за освітньою програмою «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» за денною формою груп 4БХП і 2БХП(с). Захід проходив на платформі Moodle, що дозволило забезпечити ефективну взаємодію учасників та журі.
Фахові олімпіади є невід’ємною частиною освітнього процесу, що сприяє підготовці фахівців, здатних успішно реалізовувати здобуті знання на практиці. Вони надають студентам чудову нагоду виявити свій рівень підготовки, продемонструвати оригінальність мислення та аналітичні здібності, які відіграють важливу роль у сучасному професійному світі.
Змагальний формат таких заходів розвиває у студентів прагнення до самовдосконалення, підвищення знань та професійної майстерності. Олімпіада стала своєрідною платформою, на якій учасники мали змогу відповісти на теоретичні питання щодо безпеки харчової продукції, технологічної експертизи виробництва харчової продукції, систем управління безпечністю та якістю, ідентифікації і методам виявлення фальсифікації; розв'язати ситуаційне завдання, проявивши свої інтелектуальні можливості.
Головною метою заходу було не лише перевірити рівень знань і навичок здобувачів освіти, але й виявити фахівців, здатних мислити творчо, аналізувати складні ситуації та приймати ефективні рішення у галузі технологічної експертизи та безпеки харчової продукції. Олімпіада стала чудовою нагодою для учасників проявити свої професійні компетентності, вдосконалити практичні навички та розширити горизонти у майбутній кар’єрі.
Оцінювання результатів здійснювало журі у складі: завідувач кафедри, кандидат технічних наук, доцент Людмила Салєба, кандидати технічних наук, доценти Олександра Куник і Марія Рацук; доктор технічних наук, старший дослідник Ольга Семешко; старший викладач Тетяна Юрова.
Журі оцінило як теоретичні знання студентів, так і їхнє вміння нестандартно мислити й аналізувати складні проблеми. За результатами оцінки робіт переможцями І етапу Всеукраїнської олімпіади «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» стали:
1 місце — Анна Нюнькіна.
2 місце — Валентина Нестерук.
Вітаємо переможців і бажаємо успіхів у навчанні та кар’єрному зростанні!
Дякуємо ЗСУ за можливість вчити і навчатись!
![]() |
![]() |