About University / Новини університету / Освітня програма «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» спеціальності 181 Харчові технології у ХНТУ |
Освітня програма «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» спеціальності 181 Харчові технології у ХНТУ
Created 05.09.2022 18:16
Продовжується вступна кампанія до магістратури ХНТУ. Підготовка фахівців за освітньою програмою «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» спеціальності 181 Харчові технології здійснюється на кафедрі «Хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції».
Метою освітньої програми є підготовка якісно нового висококваліфікованого фахівця магістра з харчових технологій, здатного здійснювати комплексну експертну оцінку якості та безпеки сировини, контролювати технологічний процес виробництва харчової продукції за критичними контрольними точками, оцінювати якість та безпеку харчової продукції, виявляти та видаляти з ринку фальсифіковану та контрафактну продукцію.
Головний акцент освітньої програми – здобуття навичок та знань з технологічної експертизи харчової продукції оздоровчого та профілактичного призначення; основних біологічно активних добавок (БАД), шляхів їх практичного використання; здобуття здатності прогнозувати стійкість до зберігання харчових продуктів, здобуття здатності до розроблення і впровадження загальної системи управління виробництвом, яка включає системи ISO (управління якістю харчових продуктів) та НАССР (управління безпекою харчових продуктів), чинні програми обов’язкових попередніх заходів GHP (належна гігієнічна практика), GMP (належна виробнича практика) і SSOP (стандартні санітарні робочі процедури).
Сучасні студенти бажають стати незалежними від своїх батьків якомога швидше, тому багато з них зацікавлені в пошуку роботи, яка їм підходить. Якісна освіта збільшує шанси побудувати успішну кар’єру. Звичайно, для поєднання роботи у перспективній сфері з навчанням треба піти на ряд компромісів, підлаштувати графік роботи, іноді, жертвувати прогулянками з друзями та недосипати. Однак, поєднуючи навчання і роботу, можна отримати нові знання і необхідний стаж, вчитися реалізовувати свій потенціал. Крім того це буде характеризувати вас як серйозну і самостійну людину.
Все це можна сказати про здобувачку другого (магістерського) рівня освіти студентку другого курсу спеціальності 181 Харчові технології освітня програма «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» Сардарій Альону Сергіївну, яка будує свою кар’єру у відомій польській компанії зі створення біологічно активних добавок Proton Labs (https://protonlabs.pl/).
У компанії Proton Labs Альона займається виготовленням БАД у формі таблеток, капсул та рідин; контролем якості виробленої продукції; розробкою нових видів дієтичних добавок.
Підприємство працює за системою якості НАССР (Hazard Analysis and Critical Control Point), досконале вивчення якої є обов’язковим для магістерської освітньої програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції».
Кафедра хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції ХНТУ бажає Альоні подальших кар’єрних успіхів та запрошує до магістратури нових вступників!
Якісна освіта – запорука успішного працевлаштування!