Головна

Structure / Кафедри університету / Хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції

Хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції

The Department of chemical technologies, expertise and provisions production safety

   

Завідувач кафедри – Салєба Людмила Володимирівна

кандидат технічних наук, доцент

e-mail: lyudmilasaleba@gmail.com, salieba.liudmyla@kntu.net.ua

e-mail: ximtabs@kntu.net.ua

Кафедра хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції є випусковою кафедрою і здійснює підготовку:

за першим (бакалаврським) рівнем вищої освіти

за спеціальністю 161 «Хімічні технології та інженерія»
освітньо-професійна програма «Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів»

за спеціальністю 181 «Харчові технології»
освітньо-професійна програма «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції»

за другим (магістерським) рівнем вищої освіти

за спеціальністю 161 «Хімічні технології та інженерія» освітньо-професійні програми:

«Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів»

«Текстильна хімія і опоряджувальні виробництва»

за спеціальністю 181 «Харчові технології» освітньо-професійна програма:

«Технологічна експертиза та безпека харчової продукції»

за третім (освітньо-науковим) рівнем вищої освіти (PhD)

161 – «Хімічні технології та інженерія»

Освітній процес на кафедрі хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції здійснює 6 викладачів, з них: 1 професор, д.т.н., 4 доценти, к.т.н., 1 старший викладач і 2 працівника навчально-допоміжного персоналу: завідувач навчальної лабораторії і інженер.

На кафедрі існує одинадцять спеціалізованих навчальних лабораторій, які обладнані сучасними приладами та установками та є базою для навчального процесу і науково-дослідних робіт студентів.

У науковій і науково-методичній роботі кафедра активно співпрацює з іншими навчальними та науково-дослідними закладами, а саме з Київським національним університетом технологій та дизайну, Національним університетом харчових технологій, Одеською національною академією харчових технологій, Хмельницьким національним університетом, Українським державним хіміко-технологічним університетом, Національним університетом «Львівська політехніка», Львівським торговельно-економічним університетом, Тернопільським національним університетом імені Івана Пулюя, Національним технічним університетом «Харківський політехнічний інститут», Національним фармацевтичним університетом, Фізико-хімічним інститутом НАН України ім. А.В. Богатського, Запорізьким державним медичним університетом, Херсонським державним університетом та ін.

The Department of chemical technologies, expertise and provisions production safety

The Deputy Head of the department is a candidate of technical studies and associate professor

Salyeba Lyudmila Volodymirivna

e-mail: lyudmilasaleba@gmail.com

e-mail: ximtabs@kntu.net.ua

The Department of chemical technologies, expertise and provisions production safety is a graduating department and it gives:

• the first (bachelor) level of higher education:

- specialty 161 «Chemical technologies and engineering» educational-professional program «Chemical technologies food additives and cosmetic products»;

- specialty 181 «Food Technologies» educational-professional program «Technological expertise and food safety»;

• the second (master's) level of higher education:

- specialty 161 «Chemical technologies and engineering» educational and professional programs «Chemical technologies food additives and cosmetic products» and «Textile Chemistry and finishing production»;

- specialty 181 «Food Technologies» educational-professional program «Technological expertise and food safety»;

• the third (educational-scientific) level in specialty 161 «Chemical technologies and engineering».

The educational process at the Department of chemical technologies, expertise and provisions production safety is carried out by 6 teachers, including: 1 Professor, Doctor of Technical Sciences, 4 Associate Professors of Technical Sciences, 1 Senior Lecturer and 2 members of the teaching and support staff: the head of the training laboratory and an engineer.

The department is also set with eleven specialized educational laboratories equipped with modern devices and installations which work as a base for studies and research works of students.

In the scientific and technical work the department actively collaborates with other educational and research institutions, especially the Kyiv National University of Technology and Design, National University of Food Technologies, Khmelnytsky National University, Ukrainian State University of Chemical Technology, Lviv Polytechnic National University, Lviv University of Trade and Economics, Ternopil Ivan Puluj National Technical University, National Technical University «Kharkiv Polytechnic Institute», Ukrainian National University of Pharmacy, A.V. Bogatsky Physico-Chemical Institute of NAU, Zaporozhye State Medical University, Kherson State University, etc.