Department news and events

ПРИВІТАННЯ ДЛЯ СТУДЕНТІВ-ЕКОНОМІСТІВ НА ДЗВІНИЦІ СОФІЇВСЬКОГО СОБОРУ

Співробітники кафедри економіки, підприємництва та економічної безпеки отримали змогу долучитися до проекту «Привітання звідусіль», у рамках якого на дзвіниці Софійського собору з’являлись надіслані повідомлення українців.

Захист кваліфікаційних робіт магістрів спеціальності 051 Економіка

Сьогодні на кафедрі економіки, підприємництва та економічної безпеки вперше відбувся захист кваліфікаційних робіт магістрів за двома освітніми програмами: «Економіка підприємства» та «Економічна безпека»

СТУДЕНТКА СПЕЦІАЛЬНОСТІ 051 «ЕКОНОМІКА» СТАЛА ПРЕЗИДЕНТСЬКИМ СТИПЕНДІАТОМ

Колектив кафедри Економіки, підприємництва та економічної безпеки щиро вітає нашу талановиту студентку групи 3Е освітньо-професійної програми «Економіка підприємства» Іванченко Олександру Андріївну з отриманням академічної стипендії Президента України!

ВИЇЗНЕ ПРАКТИЧНЕ ЗАНЯТТЯ ЗДОБУВАЧІВ СПЕЦІАЛЬНОСТІ 051 «ЕКОНОМІКА» НА ХДЗ «ПАЛАДА»

У рамках реалізації Меморандуму «Про партнерство та співробітництво між Херсонським національним технічним університетом та ХДЗ «Палада», метою якого є висока професійна підготовка фахівців з економіки, було організовано виїзне заняття для здобувачів другого (магістерського) та третього (освітньо-наукового) рівня освіти спеціальності 051 «Економіка», яке стало продовженням практичної підготовки.Метою виїзного заняття стало ознайомлення здобувачів з особливостями організаційно-економічного управління розвитком суб’єктів господарювання.

Виїзне заняття студентів спеціальності 051 «Економіка» на ТОВ «Амалтея»

30 вересня 2020 року з метою вивчення особливостей організаційно-економічного управління розвитком суб’єктів господарювання студенти спеціальності 051 «Економіка» і викладачі кафедри економіки, підприємництва та економічної безпеки Херсонського національного технічного університету відвідали ТОВ «Амалтея», яке входить до ТОП-10 найкращих підприємств текстильної та легкої промисловості України.

ВІТАЄМО ШАНДОВУ НАТАЛІЮ ВІКТОРІВНУ З ПРИСВОЄННЯМ ВЧЕНОГО ЗВАННЯ ПРОФЕСОРА!

Згідно з наказом МОН України №1188 від 24.09.2020 «Про затвердження рішень Атестаційної колегії Міністерства від 24 вересня 2020 року та внесення змін до наказів Міністерства освіти і науки України» (додаток «Рішення вчених рад закладів вищої освіти та наукових установ про присвоєння вченого звання професора (за списком)») д.е.н. Шандовій Наталії Вікторівні, завідувачу кафедри економіки, підприємництва та економічної безпеки присвоєно вчене звання професора.

Практичні заняття з представниками підприємств – запорука професійного успіху майбутніх економістів

З метою формування професійної компетенції майбутніх економістів особлива увага на кафедрі економіки, підприємництва та економічної безпеки приділяється залученню фахівців підприємств до викладацької діяльності, для чого попередньо було укладено Меморандум про партнерство і співробітництво з Херсонським державним заводом «Паллада». В рамках цього Меморандуму для студентів спеціальності 051 «Економіка» планується проведення семінарів, практичних курсів та зустрічей як в стінах університету так і на базі підприємства. Тісне співробітництво кафедри з провідними установами, організаціями в галузі економіки націлене на підготовку та реалізацію спільних заходів, проектів та програм. Така взаємодія студентів з представниками компанії-партнера ХНТУ і зокрема, кафедри економіки, підприємництва та економічної безпеки, забезпечує підготовку конкурентоспроможних кваліфікованих фахівців-економістів, які повною мірою відповідатимуть потребам сучасного ринку праці.

Вітаємо першокурсників!

Цьогоріч карантин вніс свої поправки до учбового процесу і посвята у студенти першокурсників Херсонського національного технічного університету почалася сьогодні, 14-го вересня.

Вітаємо доцента Карлюку Д.О. з обранням до Громадської ради при Херсонській ОДА

При обласній державній адміністрації сформовано новий склад Громадської ради – консультативно-дорадчого органу, до якого входять активні представники громадянського суспільства. Одним з членів новосформованої Громадської ради став доцент кафедри економіки, підприємництва та економічної безпеки ХНТУ Дмитро Олександрович Карлюка.

Викладач кафедри Економіки, підприємництва та економічної безпеки ХНТУ Карлюка Д.О. - співорганізатор фотоконкурсу для небайдужих херсонців «Краса та сміття Херсонщини»

За сприяння посольства Франції в Україні та Центру екологічної інформації ХОУНБ ім. Олеся Гончара було проведено студентський фотоконкурс «Beauty and garbage of the Kherson region». Одним з організаторів конкурсу став доцент кафедри економіки, підприємництва та економічної безпеки ХНТУ Карлюка Дмитро Олександрович.

Студентка спеціальності 051 «Економіка» ХНТУ Остапюк Олександра Вікторівна отримуватиме стипендію імені Героїв Небесної сотні

Щиро вітаємо студентку академічної групи 3Е спеціальності 051 «Економіка» факультету економіки, бізнес-аналітики та підприємництва ХНТУ з призначенням академічної стипендії імені Героя Небесної Сотні Дмитра Чернявського Міністерства освіти і науки України на 2020-2021 навчальний рік за спеціальністю «Економіка» в результаті конкурсного відбору серед претендентів економічних спеціальностей ЗВО України.

Звіт аспірантів спеціальності 051 Економіка

22 червня 2020 р. відбулося засідання кафедри економіки, підприємництва та економічної безпеки ХНТУ, на якому заслухали звіти аспірантів І-IV років навчання спеціальності 051 Економіка про виконану наукову роботу.

Початок захисту кваліфікаційних робіт бакалаврів дистанційно

На кафедрі Економіки, підприємництва та економічної безпеки ХНТУ вперше організували захист диплома за допомогою платформи Zoom.

ІІ Міжнародна науково-практична конференція «Модернізація економіки: сучасні реалії, прогнозні сценарії та перспективи розвитку»

28 квітня 2020 р. на базі кафедри економіки, підприємництва та економічної безпеки Херсонського національного технічного університету в дистанційному режимі відбулася ІІ Міжнародна науково-практична конференція «МОДЕРНІЗАЦІЯ ЕКОНОМІКИ: СУЧАСНІ РЕАЛІЇ, ПРОГНОЗНІ СЦЕНАРІЇ ТА ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ» (Голова організаційного комітету конференції – д.е.н., професор, завідувач кафедри економіки, підприємництва та економічної безпеки Шандова Наталія Вікторівна; координатор – к.т.н., доцент Олійник Наталія Миколаївна).

ВІТАЄМО МАГІСТРА БАЛАКІРЕВУ ЄЛИЗАВЕТУ З ПЕРЕМОГОЮ У II ТУРІ ВСЕУКРАЇНСЬКОГО КОНКУРСУ СТУДЕНТСЬКИХ НАУКОВИХ РОБІТ

Кафедра економіки, підприємництва та економічної безпеки Херсонського національного технічного університету вкотре підтвердила високий рівень підготовки фахівців з економіки. Щороку обдаровані студенти кафедри економіки, підприємництва та економічної безпеки ХНТУ гідно представляють рідний навчальний заклад на Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт. Не став винятком і поточний навчальний рік – магістр 5 курсу спеціальності 051 «Економіка» спеціалізації «Економіка підприємства» Балакірева Єлизавета Владиславівна стала переможцем ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за напрямом «Економіка підприємства».