Структура / Кафедри університету / Харчових технологій / Науково-дослідницька робота |
Науково-дослідницька робота
Викладачі кафедри займаються науково-дослідницькою роботою, що передбачає створення наукової бази для розроблення новітніх ресурсо- та енергозаощаджуючих технологій. Наукова новизна дослідницької роботи викладачів кафедри підтверджена патентами України на винаходи, основні з яких впроваджені у виробництво і в навчальний процес кафедри при викладені спецдисциплін. З метою посилення зв’язків з харчовими підприємствами та підвищення рівня підготовки спеціалістів щорічно представники кафедри беруть участь у вітчизняних і зарубіжних науково-практичних семінарах та конференціях, де розглядаються питання підвищення ефективності переробки сільськогосподарської сировини та конкурентоспроможності виноробної та консервної продукції; шляхи подолання кризових ситуацій у галузі; захисту інтелектуальної власності підприємств; удосконалення та оптимізація наявних технологічних процесів із метою підвищення якості кінцевих продуктів і зниження їх собівартості; розроблення нових прогресивних маловідходних технологій високоякісних продуктів виноробства і консервування.
Пріоритетними напрямками науково-дослідницької роботи кафедри є:
- удосконалення технологій плодово-ягідних, виноградних вин і напоїв;
- технологія і техніка коньячного виробництва;
- дослідження сировини та напівфабрикатів у виробництві нових видів консервів;
- удосконалення процесів виробництва вторинних продуктів виноградного, плодово-ягідного виноробства і консервного виробництва.
За результатами наукових досліджень публікуються статті в періодичних виданнях міжнародної науково-метричної бази Scopus, у фахових вітчизняних і закордонних виданнях, отримуються патенти. Викладачі, співробітники кафедри та студенти беруть участь у міжнародних наукових конференціях в Україні, Канаді, Болгарії, Польщі, Японії та ін.
![](/var/ezwebin_site/storage/images/media/images/kovalevsky-kostyantin/430303-1-ukr-UA/Kovalevsky-Kostyantin_medium.png)
![](/var/ezwebin_site/storage/images/media/images/mamai-olga/430307-1-ukr-UA/Mamai-Olga_medium.png)
![](/var/ezwebin_site/storage/images/media/images/valko-nikolya/430311-1-ukr-UA/Valko-Nikolya_medium.png)
![](/var/ezwebin_site/storage/images/media/images/patent-90736/431662-1-ukr-UA/patent-90736_medium.jpg)
![](/var/ezwebin_site/storage/images/media/images/img-patent/431658-1-ukr-UA/IMG-patent_medium.jpg)
![](/var/ezwebin_site/storage/images/media/images/patent-65355/431666-1-ukr-UA/Patent-65355_medium.jpg)
![](/var/ezwebin_site/storage/images/media/images/patent-79710/431670-1-ukr-UA/Patent-79710_medium.jpg)
![](/var/ezwebin_site/storage/images/media/images/img212/431679-1-ukr-UA/img212_medium.jpg)
![](/var/ezwebin_site/storage/images/media/images/76371/431683-1-ukr-UA/76371_medium.jpg)
![](/var/ezwebin_site/storage/images/media/images/12151/431687-1-ukr-UA/12_medium.jpg)
![](/var/ezwebin_site/storage/images/media/images/126116/431691-1-ukr-UA/126116_medium.jpg)
![](/var/ezwebin_site/storage/images/media/images/83051/431695-1-ukr-UA/83051_medium.jpg)
Патенти
Патенти викладачів і студентів кафедри харчових технологій