Наукова робота кафедри ХТЕБХП

Наукова робота кафедри ХТЕБХП є однією зі складових її діяльності.

Наукова робота кафедри ХТЕБХП є однією зі складових її діяльності. Розвитокрізних форм наукового співробітництва сприяє інтеграції наукової, освітньої і виробничоїдіяльності кафедри і університету в цілому.

Наукові напрями, що визначають спрямованість наукових досліджень викладачів,аспірантів і докторантів кафедри є такі:

- Інноваційні, екологічно безпечні процеси одержання, модифікації і застосуванняінгредієнтів косметичних засобів та харчових продуктів (реєстраційний номер №0121U112111).

- Формування та контроль якості і безпечності харчових продуктів (реєстраційнийномер №0120U104524).

На кафедрі виконується науково-дослідна роботи, що фінансується за рахунокдержбюджету БД 1/19 М «Розробка інноваційних технологій надання високих показниківсвітлостійкості бавовняним трикотажним полотнам військово-цивільного призначення»Номер держреєстрації 0119U 100156. Науковий керівник д.т.н. Семешко О.Я.

Виконання науково-дослідних робіт сприяє підвищенню рівня ефективностіосвітнього процесу, удосконаленню курсів дисциплін, що викладаються на кафедрі, зурахуванням сучасних тенденцій розвитку хімічної та харчової галузей промисловості, атакож покращенню навчально-методичного забезпечення підготовки фахівців.

Викладачі кафедри, аспіранти та студенти представляють результати своїхнаукових досліджень під час участі у роботах конференцій, наукових семінарах різногорівня. Результати науково-дослідних робіт використовуються в навчальному процесі причитанні лекцій, проведенні лабораторних робіт, виконанні курсових робіт і проектів здисциплін кафедри та при виконанні випускних кваліфікаційних робіт бакалаврів імагістрів. Студенти успішно представляють наукову школу кафедри під час проведеннястудентських наукових міжнародних та всеукраїнських конференцій, конкурсів, депосідають призові місця та одержують нагороди (Грамота Куник О.М. за підготовкупереможця ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських робіт за спеціальністю«Харчові технології» від ректору Національного університету харчових технологійО.Ю. Шевченко у 2021р.).

На кафедрі кожен рік проводиться Всеукраїнська науково-практична заочнаконференція молодих учених і студентів. Цього року це вже ІХ Всеукраїнська науково-практична заочна конференція молодих учених і студентів «Науково-практичнірозробки молодих учених в хімічній, харчовій та парфумерно-косметичній галузяхпромисловості». До участі у конференції запрошуються студенти, аспіранти, докторанти,наукові співробітники, викладачі, молоді вчені, представники підприємств та організацій,усі зацікавлені особи.

http://kntu.net.ua/index.php/ukr/Struktura/Kafedri-universitetu/Himichnih-tehnologij-ekspertizi-ta-bezpeki-harchovoyi-produkciyi/Novini-kafedri/IIH-Vseukrayins-ka-naukovo-praktichna-zaochna-konferenciya-molodih-uchenih-i-studentiv