Новини кафедри

Міжнародне підвищення кваліфікації викладача кафедри хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції

Викладач кафедри хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції, к.т.н., доцент Олена Венгер у період з 02 по 22 жовтня 2024 року взяла участь у Міжнародному підвищенні кваліфікації (вебінарі) на тему: «Тактична медицина, парамедицина та медицина катастроф в період війни: зарубіжний та вітчизняний досвід».

Міжнародна виставка «InterCHARM – Україна 2024»

Гарною традицією для викладачів кафедри хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції стало відвідування Міжнародної виставки індустрії краси «InterCHARM – Україна 2024», яка в цьому році відбулася в Міжнародному виставковому центрі м. Київ 18 – 20 вересня 2024 р.

Результати проєкту створення інноваційної навчально-наукової лабораторії ХТЕБХП

У липні 2024 року за ініціативою адміністрації ХНТУ було оголошено внутрішній конкурс проєктів з розвитку університету, в якому кафедри могли подати грантову заявку на придбання обладнання для покращення матеріальної бази та удосконалення освітнього процесу.

Регіональний семінар від НАЗЯВО

20 вересня 2024 року Салєба Людмила завідувачка кафедри хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції, гарант освітньої програми, експерт з акредитації освітніх програм зі спеціальності 161 «Хімічні технології та інженерія» взяла участь у семінарі «Сучасний стан системи забезпечення якості вищої освіти в Україні: виклики та перспективи», який проходив в очному форматі у м. Одеса на базі Одеського державного університету внутрішніх справ.

Від наукової роботи до відкриття власної справи один крок

Наукова робота студентів є невід’ємною частиною їх становлення як фахівців. Викладачі кафедри хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції з самого початку навчання орієнтують студентів на важливість підкріплення теоретичних знань практичними навичками. На кафедрі діє студентська наукова проблемна група «Хімія їжі і косметики» під керівництвом Юрової Тетяни Анатоліївни, де студенти отримають знання щодо сучасних інгредієнтів та технологій в галузі косметичного та харчового виробництва, визначаються з темами власних досліджень, результати яких представляють на наукових конференціях рідного університету та провідних навчальних закладів.

Атестація бакалаврів кафедри Хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції

На кафедрі Хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції 21 червня 2024 року проходила атестація здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня спеціальності 161 Хімічні технології та інженерія освітньо-професійної програми «Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів» у формі атестаційного іспиту і 24 червня 2024 року – спеціальності 181 Харчові технології освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» у формі захисту кваліфікаційної роботи бакалавра.

Участь викладача кафедри ХТЕБХП у секції "Ukraine: Green Reconstruction" щорічного тижня довкілля "Woche der Umwelt" в м. Берлін, Німеччина

4 і 5 червня в парку палацу Бельвю в Берліні пройшов сьомий екологічний тиждень "Woche der Umwelt". Захід, організований федеральним президентом Франком-Вальтером Штайнмаєром і Німецьким федеральним екологічним фондом (DBU), запропонував різноманітну програму та велику виставку на площі близько 4000 квадратних метрів.

Підвищення кваліфікації викладачів кафедри

Професорсько-викладацький склад кафедри хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції постійно розвиває свої компетенції в напрямку новітніх тенденцій хімічної і харчової галузей промисловості.

VІ Всеукраїнська науково-практична конференція

31 травня 2024 року кафедрою хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції ХНТУ проведено VІ Всеукраїнську науково-практичну конференцію «Стан і перспективи розвитку хімічної, харчової та парфумерно-косметичної галузей промисловості».

Гостьова лекція для здобувачів освіти від ТОВ «ІНВЕРАН»

29 травня 2024 р. для здобувачів освіти була проведена лекція керівником відділу маркетингу Євгенії Макаренко ТОВ «Інверан» про головні маркетингові тенденції на ринку косметичної сировини на тему: «Глобальні тренди краси та особистого догляду. "По слідах" in-cosmetics 2024».

Участь студентів кафедри ХТЕБХП у Всеукраїнському конкурсі наукових робіт

Відповідно до наказу ХНТУ №36 від 14.02.2024 в університеті відбувся І тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей у 2023/2024 н.р.

Участь викладача кафедри хімічних технологій експертизи та безпеки харчової продукції у міжнародному симпозіумі у Японії

12-17 травня у м. Хіросіма (Японія) відбувся 20-й Міжнародний симпозіум з хімії кремнію (ISOS-20). Професор кафедри хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції доктором технічних наук, старший дослідник Семешко Ольга взяла участь у роботі симпозіуму зі стендовою доповіддю на тему: «Функціоналізовані наночастинки кремнезему з адсорбованими іонами європію, церію та лантану як селективний сенсор флуоресценції для доксицикліну».

Лекція від стейкхолдера

13 травня 2024 р. викладачі кафедри хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції та студенти спеціальностей 161 Хімічні технології та інженерія ОП «Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів» та 181 Харчові технології ОП «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» прослухали лекцію заступника завідувача відділу досліджень матеріалів, речовин і виробів, завідувача сектору дослідження наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів Херсонського НДЕКЦ МВС України судового експерта Ірини Завальницької на тему: «Експертиза наркотичних речовин, їх аналогів та прекурсорів».

Активна участь викладачів кафедри у роботі ІІ Міжнародної науково-практичної конференції «Синергія науки і бізнесу у повоєнному відновленні регіонів України»

26 квітня завершила роботу ІІ Міжнародна науково-практична конференція «Синергія науки і бізнесу у повоєнному відновленні регіонів України». Для роботи у секції 11 «Інноваційні технології в легкій, харчовій, хімічній та парфумерно-косметичній промисловості для здійснення модернізації промислового комплексу» зареєструвалось близько 60 учасників та було подано більше 40 тез для опублікування у збірнику.