Структура / Кафедри університету / Хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції / Новини кафедри / Підвищення кваліфікації викладачів кафедри |
Підвищення кваліфікації викладачів кафедри
Дата 09.06.2024 19:41
Професорсько-викладацький склад кафедри хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції постійно розвиває свої компетенції в напрямку новітніх тенденцій хімічної і харчової галузей промисловості.
Професійний розвиток та підвищення кваліфікації педагогічних і науково-педагогічних працівників, відповідно до нормативів законодавчої бази освіти, передбачає постійну самоосвіту, участь у програмах підвищення кваліфікації, стажування та інших видах і формах професійного зростання.
Викладачі кафедри ХТЕБХП активно працюють над собою не лише в науковому розвитку, а і у підвищенні майстерності викладання дисциплін. З цією метою викладачі пройшли стажування у період з 08 квітня 2024 року по 20 травня 2024 року загальним обсягом 180 годин (6 кредитів ЄКТС) на базі кафедри органічної хімії Інституту хімії та хімічних технологій Національного університету «Львівська політехніка» за наступними темами: «Інноваційні технології вивчення науково-практичних проблем в хімічній технології харчових добавок та косметичних засобів», «Сучасні тенденції в хімії, технології та використанні харчових добавок та їх реалізація при підготовці фахівців спеціальності 161 Хімічні технології та інженерія», «Сучасні науково-практичні підходи до оцінювання якості та безпечності харчових продуктів та їх реалізація в навчальному процесі».
Основні завдання, які вирішувалися під час підвищення кваліфікації викладачів кафедри, це: отримання передового досвіду щодо впровадження цілей сталого розвитку у навчальні матеріали дисциплін кафедри, які викладаються для першого (бакалаврського) і другого (магістерського) рівня вищої освіти; ознайомлення з науковими дослідженнями кафедри органічної хімії в галузі виробництва харчових добавок та косметичних засобів, сучасними досягненнями у методах синтезу харчових добавок та інгредієнтів косметичних засобів; ознайомлення з інноваційними технологіями, формами, методами та засобами навчання з питань хімії, технології та використання харчових добавок, проектування виробництв харчових добавок та інгредієнтів косметичних засобів; ознайомлення з науковими дослідженнями кафедри в області оцінюванні якості та безпечності харчових продуктів; з методиками використання сучасних технологій до оцінювання якості та безпечності харчових продуктів та їх реалізації в навчальному процесі.
Підтвердженням навчання стали довідки про стажування, видані Салєбі Людмилі Володимирівні, Семешко Ользі Яківні, Рацук Марії Євгенівні і Юровій Тетяні Анатоліївні.
Щиро дякуємо ректорові Національного університету «Львівська політехніка» професору Бобалу Юрію Ярославовичу, доктору хімічних наук, професору, завідувачу кафедри органічної хімії Інституту хімії та хімічних технологій Національного університету «Львівська політехніка» Дончаку Володимиру Андрійовичу, кандидату хімічних наук, доценту кафедри органічної хімії Панченко Юрію Васильовичу, шановним колегам за організацію та проведення на високому рівні стажування!