Участь здобувачів освіти у фестивалі «Студентський Джем 2025»!

14 – 15 листопада 2025 року відбувся онлайн фестиваль «Студентський джем» приурочений до Міжнародного дня студента, під час проведення якого студенти могли відчути себе у ролі викладачів, виступити з лекціями на цікаві для них теми.

Від кафедри хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції у заході прийняли участь троє спікерів – здобувачі освіти другого (магістерського) рівня вищої освіти:

– Рубчинський Андрій студент групи 5Хк спеціальності G1 Хімічні технології та інженерія освітньо-професійної програми «Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів» із доповіддю на тему «Історія успіху виробництва «Аметист Плюс»»;

– Гнідець Юлія студентка групи 5Хк спеціальності G1 Хімічні технології та інженерія освітньо-професійної програми «Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів» із доповіддю на тему «Косметичні засоби для відновлення волосся» (керівник завідувач кафедри Салєба Л.В. к.т.н., доцент);

– Нюнькіна Анна студентка групи 5БХП спеціальності G13 Харчові технології освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» із доповіддю на тему «Без глютену – але смачно: роль гідроколоїдів у рецептурі кексів» (керівник Семешко О.Я. д.т.н., старший дослідник).

Рубчинський Андрій розповів про українського виробника кондитерської продукції ПП «Аметист Плюс», на якому він працює. Виробництво знаходиться у Рівненській області, у місті Дубно і на ринку України вже з 2010 року. Компанія спеціалізується на виготовленні шоколадних цукерок з фруктами та горіхами, а також грильяжних та кокосових солодощів, використовуючи якісну сировину, натуральні інгредієнти та дотримуючись технології. Компанія постійно експериментує з новими смаками, а першими дегустаторами виступають співробітники та їхні сім’ї.

Цього року компанія «Аметист Плюс» виступила у якості солодкого спонсора і надала активним спікерам солодких подарунків.

Лекція від Гнідець Юлі викликала інтерес, оскільки багатьох турбує проблема відновлення волосся після впливу УФ-випромінення, морської води, багаторазового фарбування або хімічної завивки. Юля розповіла про різноманіття косметичних засобів, які використовують для догляду за волоссям; про важливі інгредієнти у складі масок, які сприяють живленню та відновленню структури волосся різного типу і ступеню пошкодження; пояснила на що слід звертати увагу під час вибору косметичного засобу.

З матеріалів наукової лекції Анни Нюнькіної здобувачі освіти і співробітники дізналися багато цікавих фактів про глютен, гідроколоїди, та могли занотувати рецептуру смачних безглютенових кексів.

Бажаємо здобувачам освіти успіху у їх дослідженнях цікавих і актуальних питань харчових технологій і хімічної технології косметичних засобів!