Структура / Кафедри університету / Хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції / Новини кафедри / Екскурсія на підприємство Дім марочних коньяків «Таврія» |
Екскурсія на підприємство Дім марочних коньяків «Таврія»
Дата 28.12.2018 10:21
22 листопада 2018 року відбулася екскурсія студентів кафедри «Хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції» на підприємство Дім марочних коньяків «Таврія» м. Нова Каховка.
Дім марочних коньяків «Таврія» – одне з найпотужніших виноградарсько-виноробних підприємств України з більш ніж віковою історією.Географічно Дім марочних коньяків «Таврія» – розташовано у місті Нова Каховка, на 46 паралелі, тобто на одній паралелі зі знаменитим на весь світ містом Коньяк (Франція), батьківщиною однойменного шляхетного напою. Кліматична зона, де виростають таврійські виноградники, визнана провідними вітчизняними та закордонними фахівцями однією з найбільш екологічно чистих зон України.На підприємстві виробляють справжні марочні коньяки України. Такими можуть називатися тільки ті коньяки, що вироблені на підприємстві з повним циклом коньячного виробництва – починаючи з вирощування власного винограду, одержання виноматеріалу, його перекурки у коньячні спирти, з наступною витримкою в дубових бочках понад 6 років та розлив у пляшки.Дім марочних коньяків «Таврія» випускає продукцію чотирьох торгових марок: «Таврія», «Георгіївський», «Jatone» та «AleXX», які відомі не лише в Україні, а й далеко за її межами. Підприємство відвідали к.т.н., ст. викл. Куник О.М., зав. навч. лаб. Морозова О.М., студенти групи 2БХП Нагребельна Альона, Матюнка Едуард, Самохін Єгор, Страхов Ігор, студентка групи 2Хк Гаркуша Єлизавета, студент групи 3БХП Бредіхін Богдан, студентка групи 3Хк Козирь Вікторія, студенти групи 4БХП Чабанова Наталя, Гром Ганна, Шарова Дарина, Гукова Валерія, Водяницька Зоя, Єщенко Катерина.Відвідавши підприємство Дім марочних коньяків «Таврія», студенти ознайомилися з тонкощами класичної технології коньячного виробництва, дізналися про витоки виноробства таврійського краю, сповна відчули колорит підвалів: своїми очима побачили галерею 6,5 тисяч дубових бочок і бутів, в яких десятиліттями витримуються кращі коньячні спирти, осягнули усі етапи перетворення винограду в елітний напій.Особливо запам’яталися захоплюючі історії досвідченого екскурсовода та експонати Музею Дому марочних коньяків «Таврія».