Новини кафедри

Фаховий тренінг здобувачів освітньої програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції»

В період з 27.01.2025 по 09.02.2025 здобувачі 1-го скороченого та 2-го курсу освітнього ступеня «Бакалавр», які навчаються за спеціальністю 181 Харчові технології освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції», пройшли фаховий тренінг.

Профорієнтаційна зустріч для випускників коледжу

14 лютого 2025 року кафедрою хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції Херсонського національного технічного університету була організована зустріч з випускниками Херсонського базового медичного фахового коледжу Херсонської обласної ради.

Підсумки конкурсу «УЧИТЕЛЬ РОКУ – 2025» номінація «Хімія»

Доцент кафедри хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції к.х.н. Безпальченко Віолета Михайлівна з 03 по 07 лютого 2025 року брала участь у складі журі І туру всеукраїнського конкурсу «УЧИТЕЛЬ РОКУ – 2025» у номінації: «Хімія». Захід проводився комунальним вищим навчальним закладом «Херсонська академія неперервної освіти» Херсонської обласної ради.

Міжнародне наукове стажування викладача кафедри ХТЕБХП

Доцент кафедри хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції кандидат технічних наук Куник Олександра завершила наукове стажування у Гамбурзькому університеті прикладних наук .

СТУДЕНТИ-ВОЛОНТЕРИ!

Щиро пишаємося нашими студентами, які поєднують сумлінне навчання із волонтерською роботою заради перемоги!

ОНОВЛЕННЯ СКЛАДУ НМК ВИЩОЇ ОСВІТИ

Наказ Міністерства освіти і науки України від 17.12.2024 року №1745 про затвердження персонального складу науково-методичних комісій (підкомісій) сектору вищої освіти Науково-методичної ради МОН України

Захист кваліфікаційних робіт магістрів ОПП«Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів»

20 і 21 грудня 2024 року на кафедрі Хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції проходила атестація магістрівспеціальності 161 Хімічні технології та інженерія освітньо-професійної програми «Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів».

Захист кваліфікаційних робіт магістрів ОПП «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції»

18 і 19 грудня 2024 року на кафедрі Хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції проходила атестація магістрів спеціальності 181 Харчові технології освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції».

ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ ВИКЛАДАЧІВ КАФЕДРИ

Рівень підготовки молодих фахівців залежить від професійної майстерності викладачів закладів вищої освіти. У сучасних умовах інтеграції системи вищої освіти України до європейського просторувиникає необхідність регулярного оновлення знань, умінь і навичок науково-педагогічними працівниками, а також удосконалення їх нього практичного застосування. Це забезпечує адаптацію викладачів до викликів і умов стрімких змін сучасного світу.

Підвищення рівня професійної компетентності викладачів кафедри

Викладачі кафедри хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції постійно підвищують свій професійний рівень участю у гостьових лекціях, публікацією тез та участю у міжнародних та всеукраїнських конференціях, семінарах підвищення кваліфікації у дистанційному форматі.

Семінар для магістрантів кафедри – академічна доброчесність

Дотримання принципів академічної доброчесності є запорукою успішного навчання і подальшої кар’єри.

Якісна освіта забезпечується завдяки дотриманню основних цінностей академічної доброчесності, таких як чесність, довіра, справедливість, повага та відповідальність. Важливо також мати відвагу слідувати цим принципам у будь-яких обставинах, що виникають під час освітнього процесу.

ХІ Всеукраїнська науково-практична заочна конференція молодих учених і студентів «Науково-практичні розробки молодих учених в хімічній, харчовій та парфумерно-косметичній галузях промисловості»

22 листопада 2024 року на кафедрі хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції ХНТУ була проведена ХІ Всеукраїнська науково-практична заочна конференція молодих учених і студентів «Науково-практичні розробки молодих учених в хімічній, харчовій та парфумерно-косметичній галузях промисловості».

Обговорення освітніх програм спеціальності 161 Хімічні технологія та інженерія

25 листопада 2024 року завідувач кафедри хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції, доцент Людмила САЛЄБА, проректор з наукової роботи та міжнародних зв’язків ХНТУ, професор Юлія САРІБЄКОВА зустрілися з деканом факультету технологій і дизайну Хмельницького національного університету, доцентом кафедри хімії та хімічної інженерії Тетяною ІВАНІШЕНОЮ і завідувачем кафедри хімії та хімічної інженерії, професором Ольгою ПАРАСКОЮ.

«NoveFood-2024» – семінари підвищення кваліфікації

З 18.11.2024 по 29.11.2024 відбувся захід «NoveFood-2024» – семінари підвищення кваліфікації у дистанційному форматі для педагогічних, науково-педагогічних працівників закладів вищої освіти, аспірантів, фахівців-практиків на тему «Інноваційні технології харчової промисловості» від інституту підвищення кваліфікації ТДАТУ.

Круглий стіл «Підготовка здобувачів вищої освіти»

21 листопада 2024 року к.т.н., доц. САЛЄБА Людмила завідувачка кафедри хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції, керівник групи забезпечення спеціальності 161 «Хімічні технології та інженерія» і к.т.н., доц. ВЕНГЕР Олена гаранти освітньої програми «Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів» другого (магістерського) і першого (бакалаврського) рівнів прийняли участь у ІІ-ій Міжнародній науково-практичній конференції «Актуальні проблеми хімії та хімічної технології».