Новини кафедри

Участь викладача кафедри хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції у Ukrainian Researchers in Germany: Networking and Cooperation Event 2024

17 – 18 квітня 2024 р. в місті Берлін (Німеччина) проходив Ukrainian Researchers in Germany: Networking and Cooperation Event 2024. Викладач кафедри к.т.н., доцент Куник Олександра Миколаївна прийняла участь у заході, зокрема в роботі двох workshops:

- Networking within Academic Fields (Life Sciences/Medicine);

- German-Ukrainian Academic Cooperation.

Профорієнтаційна зустріч із вчителями фізики закладів загальної середньої освіти Херсонської області

10 квітня 2024 року викладачі Херсонського національного технічного університету: в.о. завідувача кафедри автоматизації, робототехніки і мехатроніки, д.т.н., професор Дмитро Дмитрієв; к.т.н., доцент кафедри транспортних систем і технічного сервісу Ігор Сєліверстов; в.о. завідувача кафедри хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції к.т.н., доцент Людмила Салєба; завідувач аспірантури к.т.н., доцент Ірина Куліш провели дистанційну зустріч із вчителями закладів загальної середньої освіти Херсонської області, які проходять перепідготовку у Комунальному вищому навчальному закладі «Херсонська академія неперервної освіти» Херсонської обласної ради.

Практичний досвід в опануванні майбутньою спеціальністю

Практика на підприємстві українського виробника сучасної доглядової косметики ТОВ “МОНІ”.

Професійний розвиток науково-педагогічних працівників ХНТУ

З 1 січня по 11 лютого 2024 року Центр українсько-європейського наукового співробітництва спільно з Навчально-реабілітаційним закладом вищої освіти «Кам’янець-Подільський державний інститут» провели Всеукраїнське науково-педагогічне підвищення кваліфікації на тему «Професійне та емоційне вигорання учасників освітнього процесу під час кризових і трансформаційних процесів».

Виробнича практика – підвищення конкурентоспроможності майбутнього фахівця

Виробнича практика є важливим етапом у підготовці студентів до професійної діяльності і має не тільки допомогти студентам зробити перший крок у своїй кар’єрі, але і глибше розуміти себе і свої професійні цілі.

Захист звітів з навчальної практики студентів кафедри ХТЕБХП

З 29 січня по 11 лютого 2024 року студенти групи 1БХП та з 29 січня по 18 лютого 2024 року студенти групи 1Хк проходили навчальну практику на базі кафедри хімічних технологій та експертизи харчової продукції, керівник практики старший викладач Юрова Тетяна Анатоліївна.

Захист кваліфікаційних робіт магістрів кафедри ХТЕБХП

22 і 23 січня 2024 року на кафедрі Хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції проходила атестація магістрів спеціальності 161 Хімічні технології та інженерія освітньо-професійної програми «Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів» та спеціальності 181 Харчові технології освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції».

Вдосконалення професійної майстерності викладачів кафедри ХТЕБХП

Викладачі кафедри Хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції з 8 по 18 січня 2024 року на платформі Prometheus пройшли курс «Академічна доброчесність: онлайн-курс для викладачів».

Х Всеукраїнська науково-практична заочна конференція молодих учених і студентів «Науково-практичні розробки молодих учених в хімічній, харчовій та парфумерно-косметичній галузях промисловості»

24 листопада 2023 року на базі кафедри хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції ХНТУ була проведена Х Всеукраїнська науково-практична заочна конференція молодих учених і студентів «Науково-практичні розробки молодих учених в хімічній, харчовій та парфумерно-косметичній галузях промисловості».

ПИШАЄМОСЬ НАШИМИ СТУДЕНТАМИ!

Колектив кафедри ХТЕБХП щиро вітає всіх здобувачів освіти з Днем студента! Студенти ХНТУ попри всі труднощі намагаються приймати участь у наукових та організаційних заходах, показують успіхи у навчанні, знаходять час для волонтерства та проявляють свої найкращі якості.

Участь викладача кафедри ХТЕБХП У XXXII Міжнародному науковому симпозіумі

19-20 жовтня 2023 р. у м. Градок (Словаччина) проходив XXXII науковий симпозіум з міжнародною участю «Situation in ecologically loaded regions of Slovakia and central Europe».
Викладач кафедри хімічних технологій, експерттизи та безпеки харчової продукціі д.т.н. Семешко О.Я. прийняла участь зі стендовою доповіддю на тему «Синтез та потенціальне застосування наночастинок полісилсесквіоксану, з’єднаних етиленовим містком, з аміно/меркаптогрупами для поглинання As(III) з водних розчинів».

Участь кафедри ХТЕБХП в роботі Осінньої школи Жана Моне

24 – 25 жовтня 2023 року викладачі (Салєба Л.В., Рацук М.Є, Юрова Т.А.) і студенти (групи 3Хк Яценко Даша, Конофольська Саша, Рубчинський Андрій; групи 5Хк Логвиненко Яна) кафедри хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції взяли участь у роботі ІІ Міжнародної осінньої школи Жана Моне «Регулювання використання харчових добавок: імплементація Європейських підходів» та у Міжнародній науково-практичній конференції «Проблеми і практичні підходи виробництва та регулювання використання харчових добавок в країнах Європейського Союзу та в Україні», які були проведені в рамках проєкту програми ЄС ЕРАЗМУС+ Жан Моне Модуль (#620521-EPP-1-2020-1-UA-EPPJMO-MODULE) в Національному університеті харчових технологій, м. Київ.

Викладачі кафедри ХТЕБХП відвідали міжнародну виставку індустрії краси та прийняли участь у конференції

21 вересня 2023 року науково-педагогічні працівники кафедри хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції в.о. завідувача кафедри к.т.н., доцент Людмила Салєба і старший викладач Тетяна Юрова взяли участь у роботі конференції «Beauty Tech. Інновації у виробництві: сировина та технології».

Атестація бакалаврів кафедри ХТЕБХП

У період з 20 по 26 червня 2023 року на кафедрі Хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції проходила атестація здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня спеціальності 161 Хімічні технології та інженерія освітньо-професійної програми «Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів» у формі атестаційного іспиту та бакалаврів спеціальності 181 Харчові технології освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» у формі захисту кваліфікаційної роботи бакалавра.

7 червня - Всесвітній день безпеки харчових продуктів

Генеральна Асамблея ООН своєю резолюцією (A/RES/73/250, грудень 2018 р.) проголосила 7 червня Всесвітнім днем безпеки харчових продуктів (World Food Safety Day).