Новини кафедри

Від наукової роботи до відкриття власної справи один крок

Наукова робота студентів є невід’ємною частиною їх становлення як фахівців. Викладачі кафедри хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції з самого початку навчання орієнтують студентів на важливість підкріплення теоретичних знань практичними навичками. На кафедрі діє студентська наукова проблемна група «Хімія їжі і косметики» під керівництвом Юрової Тетяни Анатоліївни, де студенти отримають знання щодо сучасних інгредієнтів та технологій в галузі косметичного та харчового виробництва, визначаються з темами власних досліджень, результати яких представляють на наукових конференціях рідного університету та провідних навчальних закладів.

Атестація бакалаврів кафедри Хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції

На кафедрі Хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції 21 червня 2024 року проходила атестація здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня спеціальності 161 Хімічні технології та інженерія освітньо-професійної програми «Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів» у формі атестаційного іспиту і 24 червня 2024 року – спеціальності 181 Харчові технології освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» у формі захисту кваліфікаційної роботи бакалавра.

Участь викладача кафедри ХТЕБХП у секції "Ukraine: Green Reconstruction" щорічного тижня довкілля "Woche der Umwelt" в м. Берлін, Німеччина

4 і 5 червня в парку палацу Бельвю в Берліні пройшов сьомий екологічний тиждень "Woche der Umwelt". Захід, організований федеральним президентом Франком-Вальтером Штайнмаєром і Німецьким федеральним екологічним фондом (DBU), запропонував різноманітну програму та велику виставку на площі близько 4000 квадратних метрів.

Підвищення кваліфікації викладачів кафедри

Професорсько-викладацький склад кафедри хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції постійно розвиває свої компетенції в напрямку новітніх тенденцій хімічної і харчової галузей промисловості.

VІ Всеукраїнська науково-практична конференція

31 травня 2024 року кафедрою хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції ХНТУ проведено VІ Всеукраїнську науково-практичну конференцію «Стан і перспективи розвитку хімічної, харчової та парфумерно-косметичної галузей промисловості».

Гостьова лекція для здобувачів освіти від ТОВ «ІНВЕРАН»

29 травня 2024 р. для здобувачів освіти була проведена лекція керівником відділу маркетингу Євгенії Макаренко ТОВ «Інверан» про головні маркетингові тенденції на ринку косметичної сировини на тему: «Глобальні тренди краси та особистого догляду. "По слідах" in-cosmetics 2024».

Участь студентів кафедри ХТЕБХП у Всеукраїнському конкурсі наукових робіт

Відповідно до наказу ХНТУ №36 від 14.02.2024 в університеті відбувся І тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей у 2023/2024 н.р.

Участь викладача кафедри хімічних технологій експертизи та безпеки харчової продукції у міжнародному симпозіумі у Японії

12-17 травня у м. Хіросіма (Японія) відбувся 20-й Міжнародний симпозіум з хімії кремнію (ISOS-20). Професор кафедри хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції доктором технічних наук, старший дослідник Семешко Ольга взяла участь у роботі симпозіуму зі стендовою доповіддю на тему: «Функціоналізовані наночастинки кремнезему з адсорбованими іонами європію, церію та лантану як селективний сенсор флуоресценції для доксицикліну».

Лекція від стейкхолдера

13 травня 2024 р. викладачі кафедри хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції та студенти спеціальностей 161 Хімічні технології та інженерія ОП «Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів» та 181 Харчові технології ОП «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» прослухали лекцію заступника завідувача відділу досліджень матеріалів, речовин і виробів, завідувача сектору дослідження наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів Херсонського НДЕКЦ МВС України судового експерта Ірини Завальницької на тему: «Експертиза наркотичних речовин, їх аналогів та прекурсорів».

Активна участь викладачів кафедри у роботі ІІ Міжнародної науково-практичної конференції «Синергія науки і бізнесу у повоєнному відновленні регіонів України»

26 квітня завершила роботу ІІ Міжнародна науково-практична конференція «Синергія науки і бізнесу у повоєнному відновленні регіонів України». Для роботи у секції 11 «Інноваційні технології в легкій, харчовій, хімічній та парфумерно-косметичній промисловості для здійснення модернізації промислового комплексу» зареєструвалось близько 60 учасників та було подано більше 40 тез для опублікування у збірнику.

Участь студентки спеціальності 161 «Хімічні технології та інженерія» в «Академії Політичного Лідерства»

12-14 квітня 2024 р. у м. Одеса відбулося навчання активної молоді в «Академії Політичного Лідерства» від Міжнародного республіканського інституту IRI та за підтримки агентства США з міжнародного розвитку USAID.

Кафедра ХТЕБХП запрошує до участі у Всеукраїнській науково-практичній конференції

Запрошуємо студентів, аспірантів, докторантів, наукових співробітників, викладачів, молодих вчених, представників підприємств і організацій та усіх зацікавлених осіб прийняти участь в роботі VІ Всеукраїнської науково-практичної заочної конференції «Стан і перспективи розвитку хімічної, харчової та парфумерно-косметичної галузей промисловості», яка відбудеться 31 травня 2024 р.

Участь викладача кафедри хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції у Ukrainian Researchers in Germany: Networking and Cooperation Event 2024

17 – 18 квітня 2024 р. в місті Берлін (Німеччина) проходив Ukrainian Researchers in Germany: Networking and Cooperation Event 2024. Викладач кафедри ХТБХП к.т.н., доцент Куник Олександра Миколаївна прийняла участь у заході, зокрема в роботі двох workshops:

- Networking within Academic Fields (Life Sciences/Medicine);

- German-Ukrainian Academic Cooperation.

Профорієнтаційна зустріч із вчителями фізики закладів загальної середньої освіти Херсонської області

10 квітня 2024 року викладачі Херсонського національного технічного університету: в.о. завідувача кафедри автоматизації, робототехніки і мехатроніки, д.т.н., професор Дмитро Дмитрієв; к.т.н., доцент кафедри транспортних систем і технічного сервісу Ігор Сєліверстов; в.о. завідувача кафедри хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції к.т.н., доцент Людмила Салєба; завідувач аспірантури к.т.н., доцент Ірина Куліш провели дистанційну зустріч із вчителями закладів загальної середньої освіти Херсонської області, які проходять перепідготовку у Комунальному вищому навчальному закладі «Херсонська академія неперервної освіти» Херсонської обласної ради.

Практичний досвід в опануванні майбутньою спеціальністю

Практика на підприємстві українського виробника сучасної доглядової косметики ТОВ “МОНІ”.