Новини кафедри

Участь здобувачів освіти у фестивалі «Студентський Джем 2025»!

14 – 15 листопада 2025 року відбувся онлайн фестиваль «Студентський джем» приурочений до Міжнародного дня студента, під час проведення якого студенти могли відчути себе у ролі викладачів, виступити з лекціями на цікаві для них теми.

КОНФЕРЕНЦІЯ ДО 20-РІЧЧЯ БОЛОНСЬКОГО ПРОЦЕСУ В УКРАЇНІ

У 2025 році Україна відзначає двадцятиріччя своєї участі у Болонському процесі – ключовій ініціативі, що визначила вектор реформування національної системи вищої освіти та її інтеграції до Європейського простору вищої освіти.

Викладачі ХНТУ відвідали WorldFood Ukraine-2025

29 жовтня завідувач кафедри хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції к.т.н., доцент Людмила САЛЄБА і ст. викладач кафедри Тетяна ЮРОВА відвідали 28у Міжнародну виставку продуктів харчування та напоїв WorldFood Ukraine.

УЧАСТЬ У РОБОТІ ІІІ ФОРУМУ «ІННОВАЦІЙНІ ПІДХОДИ В ПРОМИСЛОВОМУ ТА КРАФТОВОМУ ВИРОБНИЦТВІ: ВИКЛИКИ ТА МОЖЛИВОСТІ»

16 – 17 жовтня 2025 року викладачі кафедри хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції взяли участь у роботі ІІІ Форуму «Інноваційні підходи в промисловому та крафтовому виробництві: виклики та можливості», який відбувся в Національному університеті харчових технологій (м. Київ) у змішаному форматі.

Вітаємо Безпальченко Віолету Михайлівну з отриманням Подяки Міністерства освіти і науки України

Щиро вітаємо кандидата хімічних наук, доцента, доцента кафедри хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції Безпальченко Віолету Михайлівну з отриманням відомчої відзнаки – Подяки Міністерства освіти і науки України, за багаторічну сумлінну працю, вагомий особистий внесок у підготовку висококваліфікованих спеціалістів та плідну науково-педагогічну діяльність.

ЗУСТРІЧ ПРЕДСТАВНИКІВ ХНТУ З НАУКОВЦЯМИ ЛАБОРАТОРІЇ БІОТЕХНОЛОГІЇ VILNIUS TECH

25 вересня 2025 р. в рамках навчального візиту делегації Херсонського національного технічного університету до Вільнюського технічного університету імені Гедимінаса (VILNIUS TECH) відбулася зустріч декана факультету інтегрованих технологій Марії Расторгуєвої, завідувача кафедри хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції Людмили Салєби з науковцями факультету фундаментальних наук, лабораторії молекулярної біотехнології доценткою Рутою Грушкене (Rūta Gruškienė) і молодшим науковим співробітником Айсте Галінскайте (Aistė Galinskaitė).

УЧАСТЬ ПРЕДСТАВНИКІВ ХНТУ У МІЖНАРОДНОМУ СЕМІНАРІ ЗА БАЛТІЙСЬКИЙ РЕГІОН БЕЗ ПЛАСТИКУ

22 – 24 вересня 2025 року у Гамбурзькому університеті прикладних наук, Німеччина, відбувся семінар «Молоді дослідники за регіон Балтійського моря без пластику».

Викладачі кафедри на InterCHARM-Україна 2025: інновації та тренди індустрії краси

17 вересня завідувач кафедри хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції к.т.н., доцент Людмила Салєба і ст. викладач кафедри Тетяна ЮРОВА відвідали найбільшу виставку індустрії краси в Україні – InterCHARM-Україна2025.

НАУКОВЦІ ХНТУ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ У РЕГІОНАЛЬНОМУ СЕМІНАРІ З ЕКОЛОГІЧНОЇ БЕЗПЕКИ ЧОРНОГО МОРЯ

11 вересня 2025 р. завідувач кафедри хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції к.т.н., доцент Людмила Салєба і к.т.н., доцент кафедри Сергій Кузнєцов взяли участь в Регіональному семінарі «Оперативні плани програми підготовки з питань забруднення морського середовища та реагування на них».

Участь викладачів кафедри ХТЕБХП в інформаційному заході «Грантові можливості Національного фонду досліджень України та інструменти підтримки в рамках Програми “Горизонт Європа”»

Грантові ресурси є важливим інструментом для розвитку науки та здійснення дослідницької діяльності. 30 – 31 липня 2025 року викладачі кафедри хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції Марія РАЦУК, Юлія САРІБЄКОВА, Людмила САЛЄБА, долучились до інформаційного заходу «Грантові можливості Національного фонду досліджень України (НДФУ) та інструменти підтримки в рамках Програми “Горизонт Європа”». Захід мав на меті ознайомлення слухачів з основними можливостями, які відкриваються у рамках Програми «Горизонт Європа» та з діяльністю “Офісу Горизонт Європа в Україні” НФДУ.

НМТ-SKILLS: ВПЕВНЕНА ПІДГОТОВКА ХЕРСОНСЬКИХ ВИПУСКНИКІВ ДО МАЙБУТНЬОГО

Викладачі кафедри хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції к.х.н., доцент Безпальченко Віолета Михайлівна і к.т.н., доцент Семенченко Оксана Олександрівна з 10 березня до 10 травня 2025 року приймали участь у обласному освітньому проєкті «НМТ-skills – майбутнім студентам херсонських ВИШів», як викладачі-консультанти з предмету «Хімія».

Грамота від адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

Адміністрація Державної спеціальної служби транспорту України відзначила високий професіоналізм, наполегливу працю та якість виконання обов’язків викладача кафедри хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції, кандидата технічних наук, доцента Олени Олексіївни Венгер.

Вітаємо Сарібєкову Юлію Георгіївну з отриманням державної нагороди «Заслужений діяч науки і техніки України»

Щиро вітаємо доктора технічних наук, професора, професора кафедри хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції Сарібєкову Юлію Георгіївну з отриманням державної нагороди України. Вручення відбулося 27 червня 2025 року головою Херсонської обласної військової адміністрації Олександром Прокудіним.

СЕМІНАР З ЯКОСТІ ТА БЕЗПЕЧНОСТІ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ

27 червня 2025 року викладачі кафедри хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції Марія РАЦУК, к.т.н., доцент та Тетяна ЮРОВА, ст. викладач, взяли участь у семінарі від науково-методичного центру вищої та фахової передвищої освіти «Якість та безпечність харчових продуктів, основні вимоги до операторів ринку».

ПРОФЕСІЙНЕ ЗРОСТАННЯ ВИКЛАДАЧІВ ХНТУ В УМОВАХ ЦИФРОВОЇ ТРАНСФОРМАЦІЇ ОСВІТИ

Стрімкий розвиток штучного інтелекту (ШІ) змінює всі галузі людської діяльності: економіку, медицину, освіту, науку та інженерію. Освіта повинна відповідати викликам часу, готуючи фахівців, здатних ефективно взаємодіяти з сучасними цифровими технологіями. ШІ можна інтегрувати як інструмент для викладання (адаптивне навчання, аналітика успішності студентів), формування вміння працювати з нейромережами, алгоритмами машинного навчання, обробкою даних.