About University / Новини університету / Стажування науково-педагогічних працівників кафедри ХТЕБХП у Держпродспоживслужбі в Херсонській області |
![](/var/ezwebin_site/storage/images/pro-universitet2/novini-universitetu/stazhuvannya-naukovo-pedagogichnih-pracivnikiv-kafedri-htebhp-u-derzhprodspozhivsluzhbi-v-hersons-kij-oblasti/433275-1-ukr-UA/Stazhuvannya-naukovo-pedagogichnih-pracivnikiv-kafedri-HTEBHP-u-Derzhprodspozhivsluzhbi-v-Hersons-kij-oblasti_medium.jpg)
Стажування науково-педагогічних працівників кафедри ХТЕБХП у Держпродспоживслужбі в Херсонській області
Created 11.03.2020 14:41
Викладачі кафедри Хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції к.т.н., доц. Салєба Л.В., к.т.н., доц. Куник О.М., к.х.н., доц. Повстяной В.М. та ст. викладач Юрова Т.А. з 03.02. по 03.03.2020 року пройшли стажування на базі Головного управління Держпродспоживслужби України в Херсонській області.
Метою підвищення кваліфікації було удосконалення професійної підготовки шляхом поглиблення і розширення професійних знань, набуття практичного досвіду з методів та інструментального супроводу лабораторних досліджень продуктів харчування.
Індивідуальним планом стажування передбачалося ознайомлення з роботою Херсонської регіональної державної лабораторії ім. професора Л.С. Ценковського Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів. Керівником стажування було призначено в.о. директора лабораторії Віталія Володимировича Дериведмідя.
![](/var/ezwebin_site/storage/images/media/images/1708/433282-1-ukr-UA/1_ultralarge.jpg)
Під час стажування викладачі кафедри опанували сучасні методики проведення мікробіологічного, хіміко-токсикологічного, фізико-хімічного, радіологічного та паразитологічного випробування сировини рослинного та тваринного походження і продуктів харчування.
Результати стажування та набуті практичні навички в подальшому будуть використані в організації освітнього процесу, а саме під час проведення лабораторних занять з дисциплін: «Біохімія», «Технічна мікробіологія», «Методи контролю якості харчової продукції», «Ідентифікація і методи виявлення фальсифікації харчової продукції», «Технологічна експертиза виробництва харчової продукції», «НАССР і системи управління безпечністю харчової продукції», «Основи наукових досліджень».
![](/var/ezwebin_site/storage/images/media/images/2545/433286-1-ukr-UA/2_ultralarge.jpg)
![](/var/ezwebin_site/storage/images/media/images/3457/433290-1-ukr-UA/3_ultralarge.jpg)
Висловлюємо щиру подяку колективу Херсонської регіональної державної лабораторії ім. професора Л.С. Ценковського Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів за професійне стажування і сподіваємося на подальшу плідну співпрацю.