Головна

About University / Новини університету / ВИКЛАДАЧІ КАФЕДРИ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ ПРОДОВЖУЮТЬ ПІДВИЩУВАТИ СВІЙ НАУКОВИЙ РІВЕНЬ

ВИКЛАДАЧІ КАФЕДРИ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ ПРОДОВЖУЮТЬ ПІДВИЩУВАТИ СВІЙ НАУКОВИЙ РІВЕНЬ

Зокрема, доценти кафедри харчових технологій Стоянова Ольга Вікторівна та Зубкова Катерина Віталіївна взяли участь у низці онлайн-курсів на платформі «Prometheus». Оскільки 23 червня 2022 року Україна набула офіційного статусу кандидата на вступ до ЄС, відтак наша держава має конкретні зобов’язання з підготовки до вступу до ЄС.

Онлайн-курс «Україна на шляху до ЄС» допоміг побачити якою Україну бачать європейські політики, яка роль України на аграрних та інших ринках, в європейських інноваціях, в екологічній сфері та в соціальній політиці. Викладачі кафедри харчових технологій дізнались не лише про те, що Європейський Союз може дати Україні, але і які переваги привнесе Україна до Європейського Союзу та краще розуміти Україну в європейському та світовому контексті.
Сьогодні законодавство України вже гармонізоване з законодавством Європейського Союзу й передбачає запровадження процедур та заходів, спрямованих на виготовлення безпечних харчових продуктів. Основну відповідальність за безпеку несуть оператори ринку харчових продуктів. Щоб випускати безпечні харчові продукти, операторам ринку необхідно мати знання з харчового законодавства. Такі онлайн курси як: «Практичні аспекти виконання закладами освітивимог харчового законодавства» та «Впровадження у харчоблоках закладів освіти процедур, заснованих на принципах НАССР» дозволили підвищити рівень знань щодо вимог харчового законодавства і викладачам кафедри харчових технологій. Дані курси були створені за підтримки Європейського Союзу та Міністрерства аграрної політики та продовольства України.