Structure / Кафедри університету / Хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції / Викладацький склад |
Викладацький склад
|
Салєба Людмила ВолодимирівнаПосада: завідувач кафедри хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції, доцент Науковий ступінь: кандидат технічних наук (1997 р.) Вчене звання: доцент (2004 р.) Вища освіта: Херсонський індустріальний інститут, 1993 р., з відзнакою, кваліфікація інженер-хімік-технолог Додаткова інформація: Подяка Міністерства освіти і науки України (2015 р.). Грамота Міністерства освіти і науки України (2019 р.). Почесна грамота Міністерства освіти і науки України (2021 р.). Стаж науково-педагогічної роботи – 23 роки. Має понад 150 друкованих наукових праць, з яких більше 20 опубліковані у фахових виданнях України, 5 публікацій у періодичних виданнях, що включені до науково-метричної бази Scopus, 4 патенти, понад 100 тез доповідей на науково-практичних конференціях; близько 50 робіт навчально-методичного характеру. h-індекс: 2; https://www.scopus.com/authid/detail.uri?authorId=56527226000; https://scholar.google.com/citations?hl=uk&user=ojzsS9wAAAAJ Викладає дисципліни: «Загальна хімічна технологія», «Методи аналізу харчових добавок та інгредієнтів косметичних засобів», «Барвники в косметичних засобах і продуктах харчування», «Ідентифікація і методи виявлення фальсифікації харчової продукції», «Хімія та технологія косметичних засобів», «Хімія природних сполук», «Органічна хімія», «Основи наукових досліджень», «Барвники в продуктах харчування», «Технологія харчових добавок». e-mail: salieba.liudmyla@kntu.edu.ua; lyudmilasaleba@gmail.com |
|
Куник Олександра МиколаївнаПосада: доцент кафедри хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукціїНауковий ступінь: кандидат технічних наук (2014 р.) Вчене звання: доцент (2023 р.) Вища освіта: Херсонський національний технічний університет, 2009 р., диплом бакалавра, спеціальність: 0918 Харчова технологія та інженерія; Херсонський національний технічний університет, 2010 р., диплом спеціаліста, спеціальність: 091718 Технологiя зберiгання, консервування та переробки плодiв i овочiв; Київський національний університет технологій та дизайну, 2021 р., з відзнакою, диплом магістра, спеціальність 226 Фармація, промислова фармація Додаткова інформація: Почесна грамота Південного наукового центру національної академії наук України (2014 р.). Почесна грамота Департаменту освіти, науки та молоді Херсонської обласної державної адміністрації (2018 р.). Грамота начальника управління освіти і науки Херсонської ОДА (2020 р.). Подяка Міністерства освіти і науки України (2021 р.). Стипендіат Кабінету Міністрів України за 2016-2018 рр., 2020-2022 рр. Сертифікат курсу «Безпечність харчових продуктів: сучасне законодавство, сумлінний виробник, відповідальний споживач», який був створений в рамках Проекту ЄС «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні» спільно з Міністерством аграрної політики та продовольства України та Держпродспоживслужбою України (https://courses.prometheus.org.ua:18090/cert/b8eaec4462fa43a9adb5734fd4f0f7c0). Стаж наукової роботи – 12 років. Автор 284 публікацій, із них: 214 наукового та 70 навчально-методичного характеру, у тому числі – 35 публікації у фахових виданнях України та 15 публікацій у періодичних виданнях, що включені до науково-метричної бази Scopus, 6 колективних монографій, 14 патентів України на винаходи, статей у закордонних фахових виданнях – 5,тез доповідей на конференціях – 140. h-індекс: 5; https://www.scopus.com/authid/detail.uri?authorId=57189385397 https://scholar.google.com/citations?user=0oMCWCUAAAAJ&hl=uk Викладає дисципліни: «Технологічна експертиза виробництва харчової продукції», «Технологічна експертиза виробництва харчової продукції (спец. глави)», «Технології галузі застосування харчових добавок», «Хімія смаку, запаху, кольору», «Визначення терміну придатності харчових продуктів». e-mail: kunyk.oleksandra@kntu.edu.ua, kulish.aleksa@gmail.com |
|
Рацук Марія ЄвгенівнаПосада: доцент кафедри хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції Науковий ступінь: кандидат технічних наук (2010 р.) Вчене звання: доцент (2015 р.) Вища освіта: Херсонський державний технічний університет, 2002 р., з відзнакою, кваліфікація бакалавр з хімічної технології та інженерії; Херсонський державний технічний університет, 2003 р., з відзнакою, кваліфікація спеціаліст з хімічної технології і обладнання опоряджувального виробництва; Херсонський національний технічний університет, 2017 р., диплом спеціаліста, спеціальність 181 Харчові технології; диплом магістра, спеціальність 035 “Філологія” ОПП “Германські мови та літератури (переклад включно), перша – англійська”, Херсонський національний технічний університет 2024 р. Додаткова інформація: Стаж науково-педагогічної роботи – 17 років. Автор понад 50 публікацій навчально-методичного характеру, понад 30 наукових публікацій, з них 20 публікацій у фахових виданнях України, 2 патенти України на винаходи, понад 90 тез доповідей на всеукраїнських та міжнародних конференціях. https://scholar.google.com/citations?hl=uk&user=TyoqmOsAAAAJ Викладає дисципліни: «Мікробіологія», «Технічна мікробіологія», «Мікробіологія харчових виробництв», «Біохімія», «Теоретичні основи безпеки харчової продукції», «Токсикологія харчової продукції», «Токсикологічна хімія харчових добавок та косметичних засобів», «Процеси і апарати хімічних виробництв», «Інженерія безпеки», «Фізіологія і гігієна харчування», «Хімія інгредієнтів косметичних засобів та продуктів харчування», «Біологічно активні речовини в косметичних засобах», «Біологічно активні добавки». e-mail: ratsuk.mariia@kntu.edu.ua, mr0581@ukr.net |
|
Семешко Ольга ЯківнаПосада: професор кафедри хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції Науковий ступінь: доктор технічних наук (2021 р.) Вчене звання: старший дослідник за спеціальністю 161 Хімічні технології та інженерія (2022 р.) Вища освіта: Херсонський національний технічний університет, 2007 р., з відзнакою, кваліфікація бакалавр з хімічної технології та інженерії; Херсонський національний технічний університет, 2008 р., з відзнакою, кваліфікація магістр з хімічної технології і обладнання опоряджувального виробництва; Херсонський національний технічний університет, 2017 р., диплом спеціаліста, спеціальність 181 Харчові технології Додаткова інформація: Почесна грамота Південного наукового центру національної академії наук України (2013 р.). Стипендіат Кабінету Міністрів України за 2014-2015 рр. Лауреат Премії Президента України для молодих вчених за 2015 рік. Почесна грамота начальника управління освіти і науки Херсонської ОДА (2016 р.). Подяка Міністерства освіти і науки України (2020 р., 2021 р.). Лауреат Національної премії України імені Бориса Патона за роботу «Текстильні матеріали і вироби спеціального та військового призначення» (2021 р.). Іменна стипендія Верховної Ради України для молодих учених - докторів наук (2022 р.). Член спеціалізованої Вченої ради Д 70.052.06 у Хмельницькому національному університеті. Стаж наукової роботи – 12 років. Автор 282 наукові публікації, у тому числі 8 монографій, 14 розділів у колективних монографіях, 28 статтей у виданнях, що індексуються у наукометричних базах Scopus та (або) Web of Science Core Collection, 67 статей у наукових фахових виданнях України, 13 патентів України та 158 тез доповідей на всеукраїнських та міжнародних конференціях. h-індекс: 6; https://www.scopus.com/authid/detail.uri?authorId=56527168200 https://scholar.google.com.ua/citations?user=HWVSn98AAAAJ&hl=uk Викладає дисципліни: «Хімія, технологія та застосування харчових добавок», «Хімія синтетичних духмяних речовин», «Хімія ПАР в харчовій та косметичній технології». e-mail:semeshko.olga@kntu.edu.ua , solgaya@gmail.com |
|
Юрова Тетяна АнатоліївнаПосада: старший викладач кафедри хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції Вища освіта: Херсонський індустріальний інститут, 1993 р., кваліфікація інженер-хімік-технолог; Херсонський національний технічний університет, 2017 р., диплом спеціаліста, спеціальність 181 Харчові технології Додаткова інформація: Грамота ректора ХНТУ (2018 р., 2019 р.) Грамота голови Дніпровської районної ради у м. Херсон (2019 р.) Грамота Херсонської міської військової адміністрації (жовтень 2023 р.) Сертификат курсу «Безпечність харчових продуктів: сучасне законодавство, сумлінний виробник, відповідальний споживач», який був створений в рамках Проекту ЄС «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні» спільно з Міністерством аграрної політики та продовольства України та Держпродспоживслужбою України (https://courses.prometheus.org.ua:18090/cert/594840af8b1b409d8e37828cd5391f6b). Стаж науково-педагогічної роботи – 20 років. Автор понад 50 публікацій навчально-методичного характеру, понад 10 наукових публікацій у фахових виданнях України, 3 патенти України на винаходи, понад 100 тез доповідей на всеукраїнських та міжнародних конференціях. https://scholar.google.com/citations?hl=uk&user=sK8LtKUAAAAJ Викладає дисципліни: «Якісний і кількісний аналіз в харчових технологіях», «Методи контролю якості харчової продукції», «Якість та безпека харчової продукції», «Основи контролю якості та безпеки харчової продукції», «Системи управління безпечністю харчової продукції», «Належні практики галузі», «Управління якістю», «Стандартизація харчової продукції та систем якості виробництва», «Устаткування галузі», «Основи проектування хімічних виробництв та технологічні розрахунки в хімічній технології», «Основи проектування виробництв харчових добавок і косметичних засобів». e-mail: urova.tetyana@kntu.edu.ua |
![]() |
Безпальченко Віолета МихайлівнаПосада: доцент кафедри хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції Науковий ступінь: кандидат хімічних наук (1997 р.) Вчене звання: доцент (2003 р.) Вища освіта: Херсонський державний педагогічний інститут імені Н.К. Крупської, 1988 р., з відзнакою, кваліфікація вчитель біології та хімії. Додаткова інформація: Грамота управління освіти Херсонської міської ради (2008 р.). Почесна грамота голови Херсонської ОДА (2019 р.). Стаж науково-педагогічної роботи – 28 років. Автор понад 100 публікацій навчально-методичного характеру, 1 колективна монографія, 5 навчальних посібники, 7 статтей у виданнях, що індексуються у наукометричних базах Scopus та (або) Web of Science Core Collection, понад 30 наукових публікацій, з них 19 публікацій у фахових виданнях України, 53 тези тези доповідей на всеукраїнських та міжнародних конференціях. h-індекс: 5; https://www.scopus.com/authid/detail.uri?authorId=6507012313 https://scholar.google.com.ua/citations?user=6uYsw-sAAAAJ&hl=uk Викладає дисципліни: «Мікробіологія», «Аналітична хімія», «Інструментальні методи аналізу», «Хімія», «Безпека життєдіяльності» e-mail: bezpalchenko.violeta@kntu.edu.ua, bezpalchenkov@ukr.net |
![]() |
Венгер Олена ОлексіївнаПосада: доцент кафедри хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції Науковий ступінь: кандидат технічних наук (2008 р.) Вчене звання: доцент (2012 р.) Вища освіта: Херсонський державний технічний університет, 2000 р., диплом магістра, кваліфікація магістр з хімічної технології і обладнання опоряджувального виробництва; Міжнародний університет бізнесу і права, 2004 р., диплом магістра, кваліфікація магістр з менеджменту, менеджмент-економіст. Додаткова інформація: Подяка міського голови (2014 р.). Почесна грамота голови Херсонської ОДА (2018 р.). Стаж науково-педагогічної роботи – 21 рік. Автор понад 100 публікацій навчально-методичного характеру, 6 навчальних посібників, понад 30 наукових публікацій, з них 7 статтей у виданнях, що індексуються у наукометричних базах Scopus та (або) Web of Science Core Collection19 публікацій у фахових виданнях України, 53 тези тези доповідей на всеукраїнських та міжнародних конференціях. https://www.scopus.com/authid/detail.uri?authorId=56727964100 Викладає дисципліни: «Фізична та колоїдна хімія», «Безпека охорони праці», «Охорона праці» e-mail: venher.olena@kntu.edu.ua, super-elenavenger@ukr.net |
![]() |
Семенченко Оксана ОлександрівнаПосада: доцент кафедри хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції Науковий ступінь: кандидат технічних наук (2007 р.) Вчене звання: доцент (2012 р.) Вища освіта: Одеський державний університет імені І.І. Мечнікова, 1988 р., кваліфікація хімік. Викладач. Додаткова інформація: Почесна грамота голови Херсонської ОДА (2018 р.). Стаж науково-педагогічної роботи – 27 років. Автор понад 100 публікацій навчально-методичного характеру, 3 навчальних посібники, понад 30 наукових публікацій, з них 19 публікацій у фахових виданнях України, 53 тези доповідей на всеукраїнських та міжнародних конференціях. https://scholar.google.com.ua/citations?view_op=list_works&hl=ru&user=RosBb4IAAAAJ Викладає дисципліни: «Фізична та колоїдна хімія», «Фізіологія харчування», «Загальна та неорганічна хімія», «Хімія», «Безпека життєдіяльності» e-mail: semenchenko.oksana@kntu.edu.ua, oksana.semenchenko@gmail.com |
![]() |
Кузнєцов Сергій ІвановичПосада: доцент кафедри хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції Науковий ступінь: кандидат технічних наук (2015 р.) Вища освіта: Херсонський індустріальний інститут, 1984 р., кваліфікація інженер-хімік-технолог. Додаткова інформація: Почесна грамота голови Херсонської ОДА (2016 р.). Подяка від Херсонської міської війскової адміністрації (2023 р.). Стаж науково-педагогічної роботи – 29 років. Автор понад 100 публікацій навчально-методичного характеру, 2 колективні монографії, 2 навчальних посібники, понад 30 наукових публікацій, з них 4 статті у виданнях, що індексуються у наукометричних базах Scopus та (або) Web of Science Core Collection, 20 публікацій у фахових виданнях України, 53 тези тези доповідей на всеукраїнських та міжнародних конференціях. https://www.scopus.com/authid/detail.uri?authorId=59133776400 https://scholar.google.com.ua/citations?user=IInA4I4AAAAJ&hl=uk Викладає дисципліни: «Основи екології та безпеки життєдіяльності», «Безпека життєдіяльності», «Охорона праці» e-mail: kuznyetsov.serhiy@kntu.edu.ua, ksieko1@gmail.com |
![]() |
Кравець Валентина АнатоліївнаПосада: старший лаборант Вища освіта: Херсонський національний технічний університет, 2013 р., диплом спеціаліста, кваліфікація спеціаліст з хімічної технології і обладнання опоряджувального виробництва; Додаткова інформація: з 2013 р. працює в ХНТУ Стаж роботи e-mail: kravets.valentyna@kntu.edu.ua |