Головна

Structure / Кафедри університету / Фінансів, обліку та оподаткування / Новини кафедри / УЧАСТЬ ВИКЛАДАЧІВ КАФЕДРИ ФІНАНСІВ, ОБЛІКУ ТА ОПОДАТКУВАННЯ У ВЕБІНАРІ ПО ВНУТРІШНЬОМУ АУДИТУ

УЧАСТЬ ВИКЛАДАЧІВ КАФЕДРИ ФІНАНСІВ, ОБЛІКУ ТА ОПОДАТКУВАННЯ У ВЕБІНАРІ ПО ВНУТРІШНЬОМУ АУДИТУ

17 травня 2023 року к.е.н., доцент, доцент кафедри фінансів, обліку та оподаткування, гарант ОПП «Облік і оподаткування» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти Олена ЄРЕМЯН взяла участь у відкритому вебінарі Агенства з МСФЗ на тему: «Внутрішній аудит в Україні: адаптація до нових правил і викликів в умовах стрімких змін».

Швидкоплинність подій у світі прискорює появу нових ризиків і загроз діяльності компаній. Діапазон ризиків і невизначеностей, з якими зіштовхнулися у 2023 році підприємства в Україні та світі, продовжує бути, як і раніше значним. У такому динамічному середовищі, коли час змінює правила, а швидкість впливу ризиків лише збільшується, забезпечення того, щоб внутрішні аудитори залишалися у курсі проблем, які виникають у зв’язку з такими ризиками, і зосереджувалися на них і можливостях їх контролю з боку підприємств, є вкрай актуальним і потребує обговорення.

Модератором конференції виступила Ірина ЧУМАКОВА, директор з внутрішнього аудиту і комплаєнсу Агенства з МСФЗ, експерт Світового Банку з питань внутрішнього контролю та управління ризиками, яка у ході вебінару поділилася напрацюваннями про напрями спрямування основних ризиків, які наразі загрожують вітчизняним підприємствам і викликають занепокоєння у їх керівників, та можливостями управління цими ризиками на рівні українських компаній.

Під час вебінару понад 100 учасників дізналися про таке:

- огляд результатів Глобального дослідження найвищих ризиків, головні тренди впливу цих ризиків і ключові висновки для українських компаній з погляду керівників служби внутрішнього аудиту;

- TOП-10 ризиків для команд внутрішнього аудиту, які слід розглянути і включити до плану на 2023 рік та наступне десятиріччя;

- наслідки впливу актуальних ризиків і заходи реагування на них за допомогою можливостей та інструментів внутрішнього аудиту в українських компаніях.

Отже, матеріал, висвітлений на вебінарі, стане у нагоді для вчасної ідентифікації нових ризиків і загроз діяльності компаній та ефективної їм протидії.

Участь викладачів кафедри фінансів, обліку та оподаткування у відповідних заходах підтверджує підвищення їх кваліфікації, сприяє забезпеченню якості викладання фахових дисциплін та подальшому застосуванню професійних компетентностей при удосконаленні освітньо-професійних програм спеціальностей 071 «Облік і оподаткування» та 072 «Фінанси, банківська справа та страхування».