Головна

Structure / Кафедри університету / Фінансів, обліку та оподаткування / Наукова робота студентів / - «Актуальні проблеми обліку, аудиту, оподаткування та аналізу в умовах міжнародної інтеграції» (спеціальність 071) / Засідання / ЗАСІДАННЯ СТУДЕНТСЬКОЇ НАУКОВОЇ ПРОБЛЕМНОЇ ГРУПИ «АКТУАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ ОБЛІКУ, АУДИТУ, ОПОДАТКУВАННЯ ТА АНАЛІЗУ В УМОВАХ МІЖНАРОДНОЇ ІНТЕГРАЦІЇ» СПЕЦІАЛЬНОСТІ 071 «ОБЛІК І ОПОДАТКУВАННЯ»

ЗАСІДАННЯ СТУДЕНТСЬКОЇ НАУКОВОЇ ПРОБЛЕМНОЇ ГРУПИ «АКТУАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ ОБЛІКУ, АУДИТУ, ОПОДАТКУВАННЯ ТА АНАЛІЗУ В УМОВАХ МІЖНАРОДНОЇ ІНТЕГРАЦІЇ» СПЕЦІАЛЬНОСТІ 071 «ОБЛІК І ОПОДАТКУВАННЯ»

16 травня 2023 року відбулося чергове онлайн-засідання студентської наукової проблемної групи «Актуальні проблеми обліку, аудиту, оподаткування та аналізу в умовах міжнародної інтеграції» кафедри фінансів, обліку та оподаткування. Науковий керівник - д.е.н., професор, професор кафедри фінансів, обліку та оподаткування Ольга САРАПІНА. У засіданні взяли участь здобувачі вищої освіти четвертого року навчання бакалаврського рівня та першого року навчання магістерського рівня за освітньою програмою «Облік і оподаткування».

Темою засідання стало обговорення лайфхаків підготовки до публічного виступу як форми представлення результатів досліджень.

Учасники засідання розглянули публічний виступ як різновид усного спілкування й виділили доповідь як найбільш ефективний засіб донесення отриманих результатів. Обговорили формат оформлення доповіді й дійшли висновку, що головне – зручність для публічного подання тексту. Слід висвітлювати актуальність і мету дослідження, коротко характеризувати основний зміст та навести висновки.

Виокремили формат доповіді та часові обмеження на захисті кваліфікаційної роботи.

Розглянули приклади доповіді, які розміщені в Google Classroom, де фіксуються результати різного роду наукових досліджень.

Такі заняття формують в учасників уміння вибирати головне з проведеного дослідження і набувати компетентностей вільного презентування результатів наукових досліджень й обговорення проблем в їх межах.