Головна

Structure / Кафедри університету / Фінансів, обліку та оподаткування / Наукова робота студентів / - «Фінансовий простір» (спеціальність 072) / Засідання / ЗАСІДАННЯ СТУДЕНТСЬКОЇ НАУКОВОЇ ПРОБЛЕМНОЇ ГРУПИ «ФІНАНСОВИЙ ПРОСТІР» СПЕЦІАЛЬНОСТІ 072 «ФІНАНСИ, БАНКІВСЬКА СПРАВА, СТРАХУВАННЯ ТА ФОНДОВИЙ РИНОК»

ЗАСІДАННЯ СТУДЕНТСЬКОЇ НАУКОВОЇ ПРОБЛЕМНОЇ ГРУПИ «ФІНАНСОВИЙ ПРОСТІР» СПЕЦІАЛЬНОСТІ 072 «ФІНАНСИ, БАНКІВСЬКА СПРАВА, СТРАХУВАННЯ ТА ФОНДОВИЙ РИНОК»

31 жовтня 2023 року відбулося чергове засідання студентської наукової проблемної групи «Фінансовий простір» спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок». Засідання було проведено під керівництвом д.е.н., професора, завідувача кафедри фінансів, обліку та оподаткування Лариси СІДЕЛЬНИКОВОЇ.

На засідання було запрошено головного менеджера з адміністрування кредитів Відділу адміністрування кредитів Управління централізованого кредитного адміністрування Департаменту операційного сервісу АТ «Райффайзен Банк» Анну ЛУКАШ. Зустріч найактивніших студентів зі стейкхолдерами дозволяє учасникам студентської наукової проблемної групи ознайомитися з прикладними аспектами використання результатів наукових досліджень у професійній діяльності.

В умовах підвищеної турбулентності глобальних та національних фінансових ринків, проведення учасниками студентської наукової проблемної групи «Фінансовий простір» досліджень кредитного ринку України є надзвичайно актуальним через існування складної системи кредитних відносин, які безпосередньо впливають на розвиток економіки та на взаємозв’язки між її суб’єктами. Вивчення кредитних фінансових потоків дозволяє дослідникам виявити ризики функціонування кредитного ринку та є необхідною ланкою процесу ризик-менеджменту на макрорівні. Результати проведених досліджень студенти обговорюють на міжнародних та всеукраїнських наукових конференціях, в яких беруть участь під керівництвом викладачів кафедри фінансів, обліку та оподаткування.

Під час зустрічі Анна ЛУКАШ розповіла студентам про особливості професійної діяльності у банківській сфері, узагальнила тенденції кредитного ринку України в умовах воєнного стану, висвітлила основні засади організаційного менеджменту у банку як одного з видів банківського менеджменту.

Було розглянуто конкретні ситуації, які виникають під час роботи у банку, і запропоновано студентам надати свої пропозиції щодо вдосконалення комунікації між керівником та підлеглим.

Доповідач зробила наголос на зацікавленості банківської установи у молодих амбітних співробітниках, розповіла про можливості працевлаштування у АТ «Райффайзен Банк» та подальшого кар’єрного зростання.

Наприкінці зустрічі керівник студентської наукової проблемної групи Лариса СІДЕЛЬНИКОВА подякувала Анні ЛУКАШ за змістовну та цікаву доповідь, яка відбулася у вигляді жвавого спілкування зі студентами, і наголосила на корисності таких заходів для майбутніх фахівців у фінансовій сфері, адже вони відкривають широкі можливості для виконання спільних наукових розробок та написання спільних наукових праць із залученням не тільки студентів та викладачів нашого університету, а також і працівників банків та інших фінансових інституцій.

Зустрічі із запрошенням провідних фахівців різних фінансових інституцій мотивують учасників студентської наукової проблемної групи «Фінансовий простір» до подальшого самостійного наукового пошуку та самовдосконалення, дозволяють їм більш детально ознайомитися з потенційними установами для працевлаштування і отримати відповіді на цікаві для них питання у майбутніх роботодавців.