Головна

Structure / Кафедри університету / Фінансів, обліку та оподаткування / Наукова робота студентів / - «Актуальні проблеми обліку, аудиту, оподаткування та аналізу в умовах міжнародної інтеграції» (спеціальність 071) / Засідання / ЗАСІДАННЯ СТУДЕНТСЬКОЇ НАУКОВОЇ ПРОБЛЕМНОЇ ГРУПИ «АКТУАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ ОБЛІКУ, АУДИТУ, ОПОДАТКУВАННЯ ТА АНАЛІЗУ В УМОВАХ МІЖНАРОДНОЇ ІНТЕГРАЦІЇ» СПЕЦІАЛЬНОСТІ 071 «ОБЛІК І ОПОДАТКУВАННЯ»

ЗАСІДАННЯ СТУДЕНТСЬКОЇ НАУКОВОЇ ПРОБЛЕМНОЇ ГРУПИ «АКТУАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ ОБЛІКУ, АУДИТУ, ОПОДАТКУВАННЯ ТА АНАЛІЗУ В УМОВАХ МІЖНАРОДНОЇ ІНТЕГРАЦІЇ» СПЕЦІАЛЬНОСТІ 071 «ОБЛІК І ОПОДАТКУВАННЯ»

12 лютого 2024 року традиційно відбулося засідання студентської наукової проблемної групи «Актуальні проблеми обліку, аудиту, оподаткування та аналізу в умовах міжнародної інтеграції».

У засіданні взяли участь студенти підготовки першого (бакалаврського) і другого (магістерського) рівнів вищої освіти спеціальності 071 «Облік і оподаткування». Для зв’язку зі студентами використовували платформу ZOOM. Модератором засідання була канд. екон. наук, доцент, доцент кафедри фінансів, обліку та оподаткування Тетяна ШРАМ.

В рамках роботи наукової проблемної групи відбулася презентація наукових результатів здобувача 1 курсу першого (бакалаврського) рівня вищої освіти (за скороченим терміном навчання) Євгенія ХАРЧУКА, який з доповіддю на тему: «Особливості діяльності підприємств торгівлі, тенденції та проблеми їх розвитку у сучасних умовах». Здобувач зосередив увагу на особливостях торгівлі як виду економічної діяльності, надав характеристику видам торговельного підприємництва та представив інформацію щодо зайнятих суб’єктів господарювання в сфері торгівлі.

Здобувачем було проведено аналіз показників діяльності торговельних підприємств та представлена структура фінансового результату підприємств оптової та роздрібної торгівлі за 2020-2022 роки.

У ході засідання виникла жвава дискусія, обмін думками і за результатами обговорень виступу рекомендовано Євгенію ХАРЧУКУ оформити тези доповідей відповідно до вимог щодо написання наукових публікацій і прийняти участь у Міжнародній науковій конференції «Технології та суспільство: взаємодія, вплив, трансформація», яка відбудеться 16 лютого 2024 року у місті Кременчук.

Одним із важливих напрямків роботи засідання студентської наукової проблемної групи є участь у студентських конференціях, де відбувається обмін досвідом між студентами, що сприяє поліпшенню їх як теоретичної так і практичної підготовки.