Відбувся фінал 3-ї хвилі Акселерації UNIDO/GEF GCIP Ukraine

Конкурс інновацій, технологій та стартапів проходив на базі ХНТУ – регіонального акселератора GCIP у Херсонській області.

Протягом місяця 4 групи півфіналістів під час навчання у Business Academy GCIP Ukraine разом з менторами проф. Наталією Шандовою та проф. Лілією Корчевською працювали над розвитком своїх проєктів.

9 травня відбувся онлайн-пітчинг стартапів і визначено переможців.

До складу експертного журі увійшли національний координатор GCIP Ukraine Ігор Кирильчук, ректор ХНТУ Олена Чепелюк, проректори ХНТУ Марія Артеменко та Юлія Сарібєкова, професор кафедри менеджменту, маркетингу і туризму Юлія Джерелюк, а також керівники українських компаній – Тетяна Недбай, ТОВ «Арт-Софт Плюс» і Сергій Шумаков, компанія WEBA.

Судді оцінювали не тільки унікальність проєкту, дотримання вимоги впровадження «чистих» технологій, але й вміння захищати свою бізнес-ідею, готовність відповідати на несподівані питання.

За підсумками роботи компетентного журі переможцем 3-ї хвилі Акселерації UNIDO/GEF GCIP Ukraine став стартап команди Хмельницького національного університету AdapTimE, керівник Оксана Захаркевич. Проєкт спрямований на розробку і виробництво адаптивного одягу-конструктора для людей з травмами кінцівок.

Другу сходинку посів стартап команди Херсонського національного технічного університету EcoPrintLab, інноваційної школи еко друку на 3D-принтерах для молоді та дітей. Керівник – Софія Єрифа.

Третє місце у конкурсі розподілили дві команди ХНТУ – освітній екоресурс «Школа «зеленої» економіки, керівник Наталія Олійник, та проєкт з виготовлення ортопедичних подушок з натуральним наповнювачем для реабілітації поранених та хворих, керівник Євген Калінський.

Всі чотири команди отримають фінансову винагороду завдяки підтримці ЮНІДО/ГЕФ GCIP Ukraine.

Вітаємо переможців і бажаємо натхнення, успіхів, не зупинятися на досягнутому, а також цікавих проектів та нових перемог!

Також слова щирої подяки висловлюємо всім суддям, експертам, тренерам і менторам, які долучилися і підтримали цей захід!