Structure / Кафедри університету / Хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції / Новини кафедри / Захист навчальної практики першокурсників кафедри ХТЕБХП |

Захист навчальної практики першокурсників кафедри ХТЕБХП
Created 25.02.2025 22:13
У відповідності до навчального плану та Положення про організацію і проведення практики в ХНТУ, згідно наказів про проходження практики №8-с, 9-с від 13.01.2025 р. студенти першого курсу освітніх програм «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» спеціальності 181 Харчові технології і «Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів» спеціальності 161Хімічні технології та інженерія пройшли навчальну практику із застосуванням методики дистанційної роботи на базі кафедри хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції.
Відповідно до програми практики студенти ознайомились із положеннями, що регламентують освітній процес в університеті, кодексом академічної доброчесності, змістом освітньо-професійної програми і роботою студентського самоврядування. Під час практики кожен зі здобувачів освіти виконав завдання, пов’язане з предметною областю своєї спеціальності. Так, студентка групи 1Хк Рацук Катерина Сергіївна розглянула питання пов’язані з роллю фахівця з хімічної технології у розвитку промисловості, навела характеристику сучасних аналітичних методів дослідження. Здобувачі освіти Бевзюк Оксана Вікторівна і Біган Ірина Олександрівна описали у звіті організацію роботи хімічної лабораторії в цеху хімводоочищення та методики проведення аналізу технічної води в лабораторії ТЕЦ на солі жорсткості, хлориди, лужність і залізо з метою використання її у системах живлення котлів та теплових мережах. Студентка групи 1БХП Гармасар Валентина Володимирівна розкрила питання по організації робіт із забезпечення якості та безпечності харчових продуктів на сучасних виробництвах харчової галузі.
Захист звітів з практики відбувся 20 лютого 2025 року на платформі Moodle, під час якого студенти показали початкові уміння презентації і публічного виступу;вміння доносити результати діяльності до професійної аудиторії; дотримуватися правил техніки безпеки та проводити технічні та організаційні заходи щодо організації безпечних умов праці під час виробничої діяльності; здійснювати ділові комунікації у професійній сфері українською мовою; аргументувати власну позицію.
Вітаємо студентів з успішним захистом та бажаємо наснаги у подальшому навчанні!
![]() Ірина БІГАН |
![]() |
![]() Оксана БЕВЗЮК |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |