Новини кафедри

Актуальні напрями розвитку хімічної, харчової та легкої промисловості: матеріали VII Всеукраїнської конференції

30 травня 2025 року кафедрою хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції Херсонського національного технічного університету проведено VІІ Всеукраїнську науково-практичну конференцію «Стан і перспективи розвитку хімічної, харчової та парфумерно-косметичної галузей промисловості».

Семінар підвищення кваліфікації від Кузнєцова Сергія Івановича у програмі «TechnoMay2025»

Викладачі Херсонського національного технічного університету приймають участь у «TechnoMay2025» – програмі підвищення кваліфікації у дистанційному форматі для педагогічних, науково-педагогічних працівників закладів вищої освіти, аспірантів, фахівців-практиків на тему «Трансформація енергетичних систем у контексті сталого розвитку» 19 – 30 травня 2025 року.

Пишаємося здобутками нашої студентки

Викладачі кафедри хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції завжди з особливою гордістю стежать за успіхами своїх студентів, радіють їх професійному зростанню. Адже кожне досягнення студентів – це не лише їхній особистий здобуток, а й яскраве свідчення ефективної роботи викладачів, здатності виховувати висококваліфікованих, свідомих фахівців.

Робоча зустріч з обговорення освітніх програм першого (бакалаврського) і другого (магістерського) рівнів освіти

21 травня 2025 року у змішаному форматі відбулася зустріч представників академічної спільноти, членів робочих груп, гарантів освітніх програм «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» для здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів за спеціальністю G13 «Харчові технології», яка реалізується в Херсонському національному технічному університеті та освітніх програм для здобувачів першого (бакалаврського) рівня «Харчова хімія та експертиза» за спеціальністю Е3 «Хімія» та другого (магістерського) рівня «Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів», які реалізуються на кафедрі органічної хімії Інституті хімії та хімічних технологій «Львівської політехніки».

ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» успішно завершено!

30 квітня 2025 р. здобувачі освіти кафедри хімічних технологій, експертизи і безпеки харчової продукції Валентина Нестерук і Анна Нюнькіна прийняли участь у ІІ етапі Всеукраїнської студентської олімпіади «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» за спеціальністю 181 «Харчові технології», який відбувся у Національному університеті харчових технологій, в онлайн-форматі.

Участь здобувачів освіти кафедри у І турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт

Відповідно до наказу ХНТУ №34 від 14.02.2025 р. в університеті відбувся І тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей у 2024/2025 н.р.

Відкрита лекція з дисципліни «Безпека життєдіяльності: Основи охорони праці»

7 травня 2025 року доцент кафедри хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції, к.х.н. Безпальченко Віолета Михайлівна провела відкриту лекцію з дисципліни «Безпека життєдіяльності: Основи охорони праці» з метою формування професійних якостей майбутніх фахівців, а також обміну досвідом з викладачами кафедри.

І етап Всеукраїнської олімпіади «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції»

26 березня 2025 року на кафедрі хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції відбувся I етап Всеукраїнської студентської олімпіади «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» за спеціальністю 181 Харчові технології для здобувачів освітнього ступеню «бакалавр» відповідно до наказу № 63 від 19 березня 2025 року.

Форум німецько-українського проєкту Ukraine Nature Network

17 березня 2025 року в онлайн форматі відбувся форум Ukraine Nature Network: Збереження та відновлення під час війни🌿, в якому прийняли участь викладачі кафедри хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції к.т.н., доцент Куник Олександра Миколаївна і к.т.н., доцент Венгер Олена Олексіївна.

Проведення І етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з хімії

Олімпіади є важливим елементом освітнього процесу, який сприяє розвитку академічної спільноти з однаковими інтересами і допомагає реалізуватися кожному окремо, підвищує якість освіти та стимулює інновації у викладанні, мотивує здобувачів освіти до більш глибокого вивчення предмету.

Участь здобувачів освіти у Профібумі – 2025

28 лютого 2025 року в ХНТУ відбулася щорічна профорієнтаційна інфоакція «Профібум: про досвід працевлаштування «без лапші»» – це відкритий захід, що проводиться з метою обміну досвідом щодо працевлаштування, формування культури взаємодопомоги та взаємопідтримки в питаннях вирішення проблем зайнятості, покращення профорієнтаційної роботи, підвищення інтересу до освітнього процесу.

Участь викладача кафедри ХТЕБХП у регіональному семінарі від НАЗЯВО

27 лютого 2025року Марія Рацук, доцент кафедри хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції, гарант освітньої програми, експерт з акредитації освітніх програм зі спеціальності 181 «Харчові технології» взяла участь у регіональному семінарі «Cучасний стан системи забезпечення якості вищої освіти в Україні: виклики та перспективи». Захід було організовано Національним агентством із забезпечення якості вищої освіти у партнерстві з Центральноукраїнським державним університетом імені Володимира Винниченка в м. Кропивницький.

Захист навчальної практики першокурсників кафедри ХТЕБХП

У відповідності до навчального плану та Положення про організацію і проведення практики в ХНТУ, згідно наказів про проходження практики №8-с, 9-с від 13.01.2025 р. студенти першого курсу освітніх програм «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» спеціальності 181 Харчові технології і «Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів» спеціальності 161Хімічні технології та інженерія пройшли навчальну практику із застосуванням методики дистанційної роботи на базі кафедри хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції.

Результати інформальної освіти магістра ОП «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції»

Важливою складовою для особистого професійного розвитку, вдосконалення навичок та розкриття потенційних можливостей є неформальне та інформальне навчання.

Фаховий тренінг здобувачів освітньої програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції»

В період з 27.01.2025 по 09.02.2025 здобувачі 1-го скороченого та 2-го курсу освітнього ступеня «Бакалавр», які навчаються за спеціальністю 181 Харчові технології освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції», пройшли фаховий тренінг.