Дисципліни
Підготовка фахівців першого (бакалаврського) рівня вищої освіти у галузі знань G «Інженерія, виробництво та будівництво»
за спеціальністю G1 «Хімічні технології та інженерія»
Перелік освітніх компонент ОПП "Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів"
Обов’язкові компоненти
Дисципліни, що формують загальні компетентності
Українська мова (за професійним спрямуванням)
Іноземна мова
Історія та соціальна культура України
Філософія
Основи права
Основи екології та безпека життєдіяльності
Вища математика
Обчислювальна математика і програмування
Фізика
Комп’ютерна хімія та застосування ЕОМ в хімічній технології, в тому числі курсова робота (КР)
Загальна та неорганічна хімія
Органічна хімія
Фізична та колоїдна хімія
Інструментальні методи аналізу
Якісний і кількісний аналіз в хімічній технології
Антикорупція та доброчесність
Дисципліни, що формують фахові компетентності
Процеси та апарати хімічних виробництв, в тому числі КП з «Процеси та апарати хімічних виробництв»
З агальна хімічна технологія
Основи проєктування хімічних виробництв та технологічні розрахунки в хімічній технології, в тому числі КП з «Основи проєктування хімічних виробництв»
Обладнання для виробництва харчових добавок та косметичних засобів
Контроль та керування хіміко-технологічними процесами
Економіка, організація та управління хімічних підприємств
Хімія інгредієнтів косметичних засобів та продуктів харчування
Хімія природних сполук
Барвники в косметичних засобах та продуктах харчування
Хімія та технологія косметичних засобів
Хімія, технологія та застосування харчових добавок
Комплексна КР з хімії та технології харчових добавок та косметичних засобів
Методи аналізу харчових добавок та інгредієнтів косметичних засобів
Навчальна практика
Виробнича (технологічна) практика
Атестаційний іспит
Вибіркові компоненти
Дисципліни, що формують загальні компетентності із загально-університетського каталогу https://kntu.net.ua/ukr/content/view/full/67311
Дисципліни, що формують фахові компетентності, з каталогу професійних дисциплін https://kntu.net.ua/ukr/content/view/full/67314
Вибір з каталогу освітньої програми
Техніка експерименту в органічній хімії
Вступ до фаху
Інженерна та комп’ютерна графіка
Математичне моделювання та оптимізація об’єктів хімічної технології
Мікробіологія
Інженерія безпеки
Технології галузі застосування харчових добавок
Хімія смаку, запаху, кольору
Хімія ПАР в харчовій та косметичній технології
Токсикологічна хімія харчових добавок та косметичних засобів
Хімія синтетичних духмяних речовин
Біологічно активні добавки
Основи наукових досліджень
Хімія силіконів у косметичних засобах
Основи сенсорного аналізу
Основи молекулярної кухні
Пакування та зберігання продукції галузі
Підготовка фахівців другого (магістерського) рівня вищої освіти у галузі знань G «Інженерія, виробництво та будівництво»
за спеціальністю G1 «Хімічні технології та інженерія»
Перелік освітніх компонент ОПП "Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів"
О бов’язкові компоненти
Дисципліни, що формують загальні компетентності
Іноземна мова (за професійним спрямуванням)
Лідерство та психологія комунікацій
Промислова та цивільна безпека
Дисципліни, що формують фахові компетентності
Методологія і організація наукових досліджень
Хімія, технологія та застосування харчових добавок (спец. розділи)
Хімія та технологія косметичних засобів (спец. розділи), в тому числі курсова робота
Основи проєктування виробництв харчових добавок і косметичних засобів
Біологічно активні речовини в косметичних засобах
Виробнича (передатестаційна) практика
Виконання і захист кваліфікаційної роботи магістра
Вибіркові компоненти
Дисципліни, що формують загальні компетентності із загально-університетського каталогу https://kntu.net.ua/ukr/content/view/full/60783
Дисципліни, що формують фахові компетентності, з каталогу професійних дисциплін https://kntu.net.ua/ukr/content/view/full/67351
Вибір з каталогу освітньої програми
Токсикологічна хімія харчових добавок та косметичних засобів (спец. розділи)
Експертиза та контроль якості продуктів харчування
Методи синтезу харчових добавок та інгредієнтів косметичних засобів
Хімія синтетичних духмяних речовин
Методи визначення фальсифікації продуктів харчування
Новітні технології в галузі
Підготовка фахівців першого (бакалаврського) рівня вищої освіти у галузі знань G «Інженерія, виробництво та будівництво»
за спеціальністю G13 «Харчові технології»
Перелік освітніх компонент ОПП "Технологічна експертиза та безпека харчової продукції"
Обов’язкові компоненти
Дисципліни, що формують загальні компетентності
Українська мова (за професійним спрямуванням)
Іноземна мова
Історія та соціальна культура України
Філософія
Основи права
Основи екології та безпека життєдіяльності
Вища математика
Загальна та неорганічна хімія
Органічна хімія
Аналітична хімія
Фізична та колоїдна хімія
Біохімія
Інформатика та інформаційні технології
Основи економіки та менеджменту
Технічна мікробіологія
Антикорупція та доброчесність
Дисципліни, що формують фахові компетентності
Комплексна дисципліна. Загальні технології харчової промисловості (Технологія бродильних виробництв. Технологія консервування плодів та овочів. Технологія зберігання і переробки зерна. Технологія хліба, макаронних, кондитерських виробів та харчоконцентратів. Технологія цукрового виробництва і полісахаридів. Технологія молока та молочних продуктів. Технологія м'яса, м'ясопродуктів та риби. Технологія жирів та жирозамінників.)
Процеси і апарати харчових виробництв
Технологічна експертиза виробництва харчової продукції, в тому числі КР з «Технологічна експертиза виробництва харчової продукції»
Якість та безпека харчової продукції
Автоматизація виробничих процесів
Фізіологія і гігієна харчування
Устаткування галузі
Методи контролю якості харчової продукції
Ідентифікація і методи виявлення фальсифікації харчової продукції
Основи контролю якості та безпеки харчової продукції
Системи управління безпечністю харчової продукції, в тому числі КР з «Системи управління безпечністю харчової продукції»
Основи проєктування харчових виробництв
Навчальна практика
Виробнича (технологічна) практика
Виробнича (передатестаційна) практика
Виконання та захист кваліфікаційної роботи
Вибіркові компоненти
Дисципліни, що формують загальні компетентності із загально-університетського каталогу https://kntu.net.ua/ukr/content/view/full/67311
Дисципліни, що формують фахові компетентності, з каталогу професійних дисциплін https://kntu.net.ua/ukr/content/view/full/67314
Вибір з каталогу освітньої програми
Мікробіологія для харчових технологій
Основи сенсорного аналізу
Інженерія безпеки
Хімія сировини продуктів харчування
Якісний і кількісний аналіз в харчових технологіях
Хімія смаку, запаху, кольору
Належні практики
Теоретичні основи токсикології харчової продукції
Пакування та зберігання харчової продукції
Визначення терміну придатності харчових продуктів
Основи молекулярної кухні
Основи наукових досліджень
Експертиза дикорослих плодів, ягід і трав’янистих рослин
Підготовка фахівців другого (магістерського) рівня вищої освіти у галузі знань G «Інженерія, виробництво та будівництво»
за спеціальністю G13 «Харчові технології»
Перелік освітніх компонент ОПП "Технологічна експертиза та безпека харчової продукції"
Обов’язкові компоненти
Дисципліни, що формують загальні компетентності
Іноземна мова (за професійним спрямуванням)
Лідерство та психологія комунікацій
Математичне і комп'ютерне моделювання у харчових технологіях
Дисципліни, що формують фахові компетентності
Організація наукових досліджень та захист інтелектуальної власності
Належні практики галузі
Технологічна експертиза виробництва харчової продукції (спец. розділи), в тому числі курсова робота
Управління якістю
Біологічно активні добавки
Виробнича (передатестаційна) практика
Виконання і захист кваліфікаційної роботи магістра
Вибіркові компоненти
Дисципліни, що формують загальні компетентності із загально-університетського каталогу https://kntu.net.ua/ukr/content/view/full/67311
Дисципліни, що формують фахові компетентності, з каталогу професійних дисциплін https://kntu.net.ua/ukr/content/view/full/67352
Вибір з каталогу освітньої програми
Токсикологія харчової продукції
Технологія харчових добавок
Барвники в продуктах харчування
Стандартизація харчової продукції та систем якості виробництва