Дисципліни

Дисципліни, які викладають на кафедрі для першого (бакалаврського) рівня

спеціальність 161 «Хімічні технології та інженерія» ОП «Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів»

Обов'язкові компоненти ОП

Комп'ютерна хімія та застосування ЕОМ в хімічній технології;

Органічна хімія; Якісний і кількісний аналіз в хімічній технології;

Загальна хімічна технологія; Процеси та апарати хімічних виробництв;

Основи проектування хімічних виробництв та технологічні розрахунки в хімічній технології; Обладнання для виробництва харчових добавок та косметичних засобів;

Хімія сировини косметичних засобів та продуктів харчування; Хімія природних сполук; Барвники в косметичних засобах та продуктах харчування;

Методи аналізу харчових добавок та інгредієнтів косметичних засобів;

Хімія, технологія та застосування харчових добавок;

Хімія та технологія косметичних засобів.

спеціальність 181 «Харчові технології» ОП «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції»

Обов'язкові компоненти ОП

Органічна хімія; Біохімія; Технічна мікробіологія;

Процеси і апарати харчових виробництв;

Основи проектування харчових виробництв; Устаткування галузі;

Якість та безпека харчової продукції; НАССР і системи управління безпечністю харчової продукції;

Методи контролю якості харчової продукції; Ідентифікація і методи виявлення фальсифікації харчової продукції;

Технологічна експертиза виробництва харчової продукції.

Дисципліни, які викладають на кафедрі для другого (магістерського) рівня

спеціальність 161 «Хімічні технології та інженерія» ОП «Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів»

Обов'язкові компоненти ОП

Методологія і організація наукових досліджень;

Основи проектування виробництв харчових добавок і косметичних засобів;

Біологічно активні добавки;

Хімія, технологія та застосування харчових добавок (спец. глави);

Хімія та технологія косметичних засобів (спец. глави).

спеціальність 181 «Харчові технології» ОП «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції»

Обов'язкові компоненти ОП

Організація наукових досліджень та захист інтелектуальної власності;

Належні практики галузі;

Біологічно активні добавки;

Визначення терміну придатності харчових продуктів;

Технологічна експертиза виробництва харчової продукції (спец. глави).

Перелік вибіркових дисциплін, закріплених за кафедрою (постійно оновлюється):

Техніка експерименту в органічній хімії; Мікробіологія; Токсикологічна хімія харчових добавок та косметичних засобів;

Інженерія безпеки; Технології галузі застосування харчових добавок; Хімія ПАР в харчовій та косметичній технології; Основи наукових досліджень;

Методи синтезу харчових добавок та інгредієнтів косметичних засобів; Хімія синтетичних духмяних речовин;

Експертиза та контроль якості продуктів харчування; Методи визначення фальсифікації товарів;

Якісний і кількісний аналіз в харчових технологіях; Хімія смаку, запаху, кольору;

Теоретичні основи токсикології харчової продукції; Пакування та зберігання харчової продукції;

Токсикологія харчової продукції; Токсикологічна хімія харчових добавок;

Барвники в продуктах харчування, Технологія харчових добавок.