Головна

Про університет / Новини університету / Лекція від Кузьменко А.О., директора Каховського заводу рафінації та дезодорації ТОВ «ВВВВ», що входить до групи виробничих компаній «KAISSA»

Лекція від Кузьменко А.О., директора Каховського заводу рафінації та дезодорації ТОВ «ВВВВ», що входить до групи виробничих компаній «KAISSA»

16 березня 2021 року на кафедрі автоматизації, робототехніки і мехатроніки (АРМ) факультету інженерії та транспорту спільно з кафедрою хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції (ХТЕБХП) факультету інтегрованих технологій третій тиждень поспіль відбулася лекція від роботодавців для здобувачів вищої освіти ХНТУ.

На запрошення завідувача кафедрою АРМ, д.т.н., професора Дмитрієва Дмитра Олексійовича лекцію прочитав випускник ХНТУ, директор Каховського заводу рафінації та дезодорації ТОВ «ВВВВ» Кузьменко Артур Олександрович. Ця зустріч є результатом проведеного 26 лютого 2021 року круглого столу між виробничниками та науковцями у Херсонській торгово-промисловій палаті, мета якого полягала в осучасненні освітніх програм вітчизняної освіти.

Лекцію відвідали студенти наступних спеціальностей: 131 Прикладна механіка, 132 Матеріалознавство, 133 Галузеве машинобудування, 151 Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології, 161 Хімічні технології та інженерія, 181 Харчові технології ОП «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції», 274 Автомобільний транспорт, 275 Транспортні технології (на автомобільному транспорті).

Кузьменко Артур Олександрович закінчив ХНТУ у 2011 р. та за доволі короткий проміжок часу досяг значних успіхів у власному кар’єрному розвитку: від стажера до директора заводу. У своїй лекції, присвяченій перевагам роботи в технічній сфері, Артур Олександрович поділився зі здобувачами вищої освіти власним досвідом та наголосив, що знання, які він отримав у ХНТУ, зокрема здобуті під час навчання навички soft skills, стали міцним фундаментом для успішної кар’єри. Директор заводу відзначив на власному досвіді про важливість методів активізації творчого мислення на прикладі книги Генріха Альтшулера «Алгоритм розв’язку винахідницьких задач – метод АРІЗ». У подальшій розмові професором Дмитрієвим Д.О. було зазначено, що ця книга рекомендована до вивчення під час навчання за освітніми програмами підготовки інженерних спеціальностей ХНТУ, і даний підхід Бельгійські виробничі підприємства вимагають до обов’язкового вивчення.

Група підприємств компанії «KAISSA» – зразок успішного вітчизняного виробництва, засновниками якого є виключно громадяни України. Артур Олександрович відмітив, що для розвитку економіки України важливим завданням кожного підприємця є збільшення інвестицій та наполеглива діяльність для уникнення ролі нашої держави у якості сировинного придатку. Він також зазначив, що наша область дуже перспективна та заслуговує на розвиток у різних галузях промисловості. Артур Олександрович, маючи чималий досвід знання інших міст та підприємств, підкреслив, що є патріотом свого рідного міста Херсону та Херсонської області.

Каховський завод рафінації та дезодорації ТОВ «ВВВВ» – підприємство, яке постійно розвивається, прагне до підвищення якості своєї роботи, виробництва якісної продукції, поліпшення взаємодії з партнерами, підвищення кваліфікації вищого керівництва і робочого персоналу. У своїй роботі ТОВ «ВВВВ» використовує новітні технології, як у виробничій сфері, так і в сфері управління якістю та персоналом. Про якість роботи підприємства свідчать державні нагороди, визнання партнерів і клієнтів.

Підприємство ТОВ «ВВВВ» – це виробник, який:

– випускає якісну продукцію з натуральної сировини без генетично модифікованих організмів і використання штучно синтезованих речовин, а саме рафіновану дезодоровану виморожену олію марки «П» ТМ «Добра олія» і «Дар олія»;

– використовує безпечну технологію при виробництві своєї продукції;

– зберігає і відроджує українські кулінарні традиції, які базуються на принципах натуральності та безпеки.

Потужність заводу з виробництва рафінованої олії – 500 тонн на добу. Компанія щорічно нарощує виробничі потужності. Велика кількість відомих українських виробничих підприємств використовує рафіновану олію виробництва компанії «ВВВВ» в якості сировини для виробництва такої продукції, як майонез, сухарики, соуси, кетчупи, снеки, консервована продукція і т.п. Для відправки наливної рафінованої соняшникової олії підприємство використовує власні тягачі DAF і RENO з причепами (цистерни харчові відсічні).

Студентам було цікаво дізнатися про удосконалення в технології виробництва рафінованої олії, оснащення підприємства сучасним обладнанням, що використовується для виробництва і пакування продукції заводу (ПЕТтара, Flexitank), а також про інновації у сфері транспортної логістики. Артур Олександрович люб’язно запросив здобувачів вищої освіти всіх технічних спеціальностей на екскурсію та запропонував проходження практики, щоб на власні очі ознайомитися з технологічними особливостями виробництва.

Здобувачі вищої освіти за ОП «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» дізнались про важливість організації і функціонування на підприємстві сертифікованої системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР) і системи управління якістю виробництва олії соняшникової, відповідно ISO 22000. У виробничому комплексі підприємства працює власна атестована лабораторія, яка здійснює постійний контроль первинної сировини та готової продукції на всіх етапах технологічного процесу виробництва, гарантуючи стабільну якість олії. Продукція проходить триступеневий контроль якості. Виготовлення якісної продукції – це ще одне підтвердження місії цього підприємства: турбота про здоров’я нації.

На завершення лекції Артур Олександрович відповів на всі запитання, які виникли у здобувачів вищої освіти, та підтримав їх правильний вибір технічної спеціальності у якості затребуваної майбутньої професії.

Кафедра автоматизації, робототехніки і мехатроніки факультету інженерії та транспорту спільно з кафедрою хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції факультету інтегрованих технологій ХНТУ вдячні Кузьменко Артуру Олександровичу за відродження мотивації у молоді до оволодіння технічними спеціальностями та сподіваються на подальшу плідну співпрацю і наступні зустрічі.