Головна

Структура / Кафедри університету / Харчових технологій / Новини кафедри / ВИКЛАДАЧІ І СТУДЕНТИ КАФЕДРИ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ на I ВСЕУКРАЇНСЬКІЙ КОНФЕРЕНЦІЇ З ВИРОБНИЦТВА ОРГАНІЧНИХ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ

ВИКЛАДАЧІ І СТУДЕНТИ КАФЕДРИ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ на I ВСЕУКРАЇНСЬКІЙ КОНФЕРЕНЦІЇ З ВИРОБНИЦТВА ОРГАНІЧНИХ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ

17 квітня 2024 року викладачі Мамай О.І., Зубкова К.В., Яковенко Т.О. та студент 4 курсу Мерхель В.О. кафедри харчових технологій взяли активну участь у І Всеукраїнській науково-практичній конференції «Наукові та практичні аспекти виробництва органічних харчових продуктів: реалії та майбутнє», що відбулась у Національному університеті харчових технологій (м. Київ).

На конференції розглядались питання законодавчого підґрунтя для ведення органічного виробництва в Україні; сучасні досягнення і актуальні напрями розвитку підприємств задіяних в сфері органічного виробництва; питання сертифікації органічного виробництва; органічна агрономія; розглядались наукові розробки щодо удосконалення технологій вирощування органічної сировини та розширення асортименту органічних харчових продуктів; економічні фактори розвитку органічного виробництва.

Особливу дискусію викликали пропозиції представників виробничого сектору щодо законодавчого вирішення питань, що потребують врегулювання. Цікавою була доповідь гаранта ОПП «Технології органічних харчових продуктів» про підготовку здобувачів та перспективи розвитку першої в нашій країні освітньої програми такого напрямку. За органічним виробництвом майбутнє, оскільки воно поєднує в собі кращі природоохоронні методи, високий рівень біорізноманіття та збереження природних ресурсів.