Головна

Структура / Кафедри університету / Комп'ютерних систем та мереж / Новини / КАФЕДРА ІНФОРМАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ ВЗЯЛА УЧАСТЬ У ГЕНДЕРНОМУ ЗАХОДІ ПРОЄКТУ USAID «КІБЕРБЕЗПЕКА КРИТИЧНО ВАЖЛИВОЇ ІНФРАСТРУКТУРИ УКРАЇНИ».

КАФЕДРА ІНФОРМАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ ВЗЯЛА УЧАСТЬ У ГЕНДЕРНОМУ ЗАХОДІ ПРОЄКТУ USAID «КІБЕРБЕЗПЕКА КРИТИЧНО ВАЖЛИВОЇ ІНФРАСТРУКТУРИ УКРАЇНИ».

Викладачки та студентки кафедри ІТ (спеціальностей 123 – Комп’ютерна інженерія та 126 – Інформаційні системи та технології) долучилися до вебінару «Побудова кар`єри жінок у сфері кібербезпеки: рекомендації та поради успішних професіоналок».

Захід відбувся 16 травня 2023 року о 15:00 у дистанційному форматі (на платформі Zoom).

Лейтмотивом вебінару було те, що сучасні технології кібербезпеки відкривають безліч можливостей для професійного розвитку жінок, але, на жаль, жінки схильні до недооцінювання свої компетенцій, тож, для подоланні цієї психологічної проблеми, потрібен досвід спеціалісток.

У першу чергу, вебінар було орієнтовано на дівчат-студенток, до уваги яких було представлено декілька показових прикладів кар`єрного зростання жінок у кібербезпеці.

Основними спікерками на вебінарі були кібер-експертки Ольга Аксьоненко (CEO, Tenendo), Наталя Тусіна (Technology Risk Senior Consultant Ernst & Young) та Ольга Пасько (Security Operation Middle Engineer, Soft Serve), які надихнули слухачок відкинути всі можливі побоювання та поставити собі амбіційні цілі щодо побудови успішного кар`єрного шляху в царині кібербезпеки.

акож було розкрито декілька важливих питань більш вузької тематики, пов’язаних із професійним становленням жінок у галузі кібербезпеки.

Про проблеми, з котрими можуть стикнутися жінки, які будують кар’єру в кібербезпеці, розповіли Блессінг Усоро (інженерка та консультантка з кібербезпеки, JP Morgan & Chase Co, Нігерія, Ірландія) та Джордан Фітцпатрік (рекрутингове агентство Lawrence Harvey Ink).

Про те, як саме жінки можуть посилити їхні компетенції, пояснили Рут Леннон (директорка Craobh Technology Consulting і лекторка Інституту технологій Letterkenny, Ірландія) та Клаудія Йаннацуо (CEO, Catalisto LLC, США).

У підсумку проведення вебінару, слухачки змогли дізнатися про ключові секрети успіху жінок-експерток у кібербезпеці та розвіяти сумніви щодо кар’єри в цій перспективній і цікавій галузі.

Безсумнівно, що поради, надані провідними професіоналками, дозволять жінкам зробити успішні кроки до професійного становлення та зростання в сфері кібербезпеки.

Таким чином, вебінар «Побудова кар`єри жінок у сфері кібербезпеки: рекомендації та поради успішних професіоналок» став тим заходом, що суттєво посприяв позитивним змінам у ставленні жінок до кар’єри в кібербезпеці та надихнув їх на нові звершення.