Головна

Структура / Кафедри університету / Комп'ютерних систем та мереж / Новини / НАПРИКІНЦІ ВЕРЕСНЯ 2023 Р. КАФЕДРА КСтаМ ВЗЯЛА УЧАСТЬ У ДВОХ ЗАХОДАХ ІЗ КІБЕРБЕЗПЕКИ

НАПРИКІНЦІ ВЕРЕСНЯ 2023 Р. КАФЕДРА КСтаМ ВЗЯЛА УЧАСТЬ У ДВОХ ЗАХОДАХ ІЗ КІБЕРБЕЗПЕКИ

Викладачі та студенти спеціальностей 123 «Комп’ютерна інженерія», 125 «Кібербезпека», 126 «Інформаційні системи та технології» долучилися до Діалогу «Сучасний спеціаліст із кібербезпеки – хто він» (26.09.2023 р.) і вебінару «Цифрові розслідування» (28.09.2023 р.).

На засадах партнерської взаємодії програми «Діалог про кібербезпеку», що здійснюється завдяки підтримці Агентства США з міжнародного розвитку (United States Agency of International Development) у рамках гранта, виданого Проєктом USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України», та Аспен Інституту Київ (The Aspen Institute KYIV), 26 вересня 2023 р. (10:00-13:00) кафедрою КСіМ було отримано можливість взяти участь у діалоговому заході «Сучасний спеціаліст із кібербезпеки – хто він», як дистанційно, так і в режимі offline (в м. Київ).

Учасники з щирим інтересом вислухали вітальні слова представника Проєкту USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України» та Аспен Інституту Київ, а також вступне слово модератора Олександра Смичнікова (директора з бізнес-консалтингу, 10Guards), огляд програми.

Спікерами першої сесії заходу «Задоволення попиту: пошук стратегій забезпечення кадрами на ринку кібербезпеки» стали Сергій Харюк (Керівник відділу з тестування на проникнення компанії Divoro), Кирило Гончарук (Директор з ІТ-проєктів АТ «Укртелеком») і Володимир Геращенко (CISO, SOC Prime).

Під час другої сесії заходу «Від теорії до практики: дослідження ефективних освітніх програм з кібербезпеки», активну участь у діалозі взяли Трохим Бабич (Координатор освітнього напрямку Кібербезпека на факультеті інформатики Національного університету «Києво-Могилянська академія»), Сергій Гнатюк (д.т.н., професор, декан факультету комп’ютерних наук та технологій Національного авіаційного університету), Валерій Цюпа (співзасновник та CEO Міжнародної Кібер Академії), Олександр Адамов (доцент кафедри автоматизації проєктування обчислювальної техніки ХНУРЕ, Software Engineering Department, Blekinge Institute of Technology).

У третій сесії «Підтримка наступного покоління: виклики та можливості для молодих фахівців у сфері кібербезпеки» свої експертні знання передали учасникам заходу Наталія Тусіна (старший консультант, EY Україна), Ярослав Деркаченко (ІТ та Cyber аудитор, Делойт), Анастасія Горожанова (консультант з кібербезпеки, 10Guards).

Також у рамках Проєкту USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України», 28 вересня 3023 р. (о 15:00) кафедрою КСіМ було взято дистанційну участь у вебінарі «Цифрові розслідування».

Спікер Сергій Денисенко (виконавчий директор компанії CyberLab) висвітлив специфіку таких питань, як: пошук, фіксація та збір цифрових даних; фіксація кіберінцидентів за допомогою засобів комп’ютерної техніки; розслідування кіберінцидентів із застосуванням програмно-апаратних комплексів).